Vücut derisi ile yüzdeki deri farklı mıdır?


Evet kızlar, derimiz vücut bölgemize göre değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla yüz için olan ürünler vücutta, vücut için olanlar da yüzde etkili olmaz. Yüzünüze uyguladığınız cilt ürünleriyle vücudunuza uyguladığımız farklı olmalı.


Yüz vücuda göre daha hassas bir deriye sahip olduğu için bakıma daha fazla ihtiyaç duyuyor. Vücut derimiz ise daha kalın bir yüzeye sahip ve daha az yağlı olduğu için yüzdeki deri kadar zorlu değildir. Vücuttaki cilt, yüz gibi, içeriden beslenirken, vitamin ve mineralleri alan son organ. Bu nedenle sağlıklı ve esnek bir cilt için bakımın gerçekten önemli olduğunu unutmayın.

Mesela vücudunuzu duşa girmeden önce fırçalayarak kan sirkülasyonunu arttırabilirsiniz. Hücrenin üst katmanın kanla dolması yaşlanma, selülit gibi problemlerden uzak durmanızı sağlıyor. Yağ içeren günlük bir masajı da rutininize ekleyerek iltihaplı cildi sakinleştirebilir ve kan dolaşımını düzenleyebilirsiniz.

Güneşlenme konusuna gelecek olursak UV ışınlarının zararlarını hepimiz biliyoruz ama öte yandan D vitamini için de gerekli olduğu bir gerçek. Sağlıklı kemiklere sahip olmak, hastalıklara karşı güçlü durabilmek hatta serotonin artması için bile bu vitamine ihtiyacımız var. Aynı zamanda biraz güneşe maruz kalmak egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarını iyileştirmek için de iyidir. Sadece güneş koruyucusu sürmeden uzun süre ışınlarına katiyen maruz kalmamalısınız, gölgede bile olsanız bu durum geçerlidir çünkü ışınlar gerçekten güçlüdür. Derinin altına nüfuz ettiğinde vücuttaki sağlıklı hücreleri tahrip etmekle kalmayıp hasar da bırakırlar. Güneşte geçirilen uzun sürenin cilt kanserinin yaygın sebebi olduğunu da göz ardı etmeyin. Bu durum vücudun her bölgesi için geçerlidir. Hem vücudunuza hem de yüzünüze aynı korumayı gösterin.

Sonuç olarak şunu unutmayın ki yüzümüzdeki deri vücudumuzdakine göre gerçekten hassastır. Daha fazla korunmaya ve bakıma muhtaçtır. Dolayısıyla iki bölgedeki cildi de özelliklerini dikkate alarak, farklı bakım yöntemleriyle, en etkin şekilde korumalı ve ayrı ayrı özen göstermelisiniz.



Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz. 

Blog: www.sebibebi.com 
instagram: sebibebi 
Twitter: sebibebicom 
App Store: Sebi Bebi 
PR: pr@sebibebi.com 
Facebook: https://www.facebook.com/sebibebiofficial 



Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebi




Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram