Hangi M.A.C Fondöten Sizin İçin Uygun



Merhaba arkadaşlar,

Videoyu yayınlayalı 2 gün oldu ancak hala blog postunu yayınlayamamıştım.

Bu yazı M.A.C fondötenlerimi içeriyor ve aynı zamanda sizin için de hangi M.A.C fondöteni uygun buna karar vermenizi kolaylaştırabilir.

Benim makyajda en önemli olduğunu düşündüğüm şey herzaman cilt olmuştur. O yüzden fondötenin yeri benim için paha biçilemez. İşin kötü tarafı makyaja ilk başladığımda cildimin asla bu tip ürünlere ihtiyacı yoktu. Ama ben hepimizde olduğu gibi o kusursuzun peşinde koştum. Sonra anladım ki,önemli olan cildin renk bütünlüğünü sağlamak ve cildin sağlıklı görünmesiymiş. Bu yüzdendir ki günlük makyajımda 8-9 senedir mineral makyaj ürünleri kullanıyorum. Bu ürünleri çok uzun süre gece de kullandım, özel günlerdede. Biliyorsunuz sıkça bahsediyorum. Ürünlerin mükemmelliği ışığı yansıtma teknolojisinde gizli, kalınlığında değil.

İşte bu aşamada artık bir çok markada bu özelliği barındırmak için ürünler çıkarmaya başladı.

M.A.C bunların en önemlisi. Bu harika ışığı yansıtma özelliği ile en ince fondötenleri bile ışığı mükemmel yansıttığı için ciltteki çizgi ve kusurların görünümünü azaltıyor. M.A.C'in bütün fondötenleri profesyonel ellerce kullanılıyor.

Ben bir çok blogger arkadaşım gibi ürün delisi olduğum ve makyaj malzemesi tutkunu olduğum için alışveriş yapmıyorum. Bu yılın sonuna kadar ki bütün malzemelerim yalnızca kullanmak üzere aldıklarımdı. Hepsini deneyip en sevdiğim fondöteni alıp, 1 adet çoklu far paleti, tek bir allıkla yetiniyordum çünkü ben günlük hayatımda standart makyaj yapan biriyim. Eyeliner rimel ve mineral fondöten. Ruj bile sürmezdim ki bu yıl nadiren de olsa sürdüm.

Ancak gelen sorular o kadar fazla ki, kendim deneyimleyip iyisi ve güzelini sizlerle tanıştırmak için bu yıl ürün yelpazemi oldukça genişletip deniyorum. Okuyup, araştırıp, önerilen ve beğenilen ürünlerin içerisinden bana uygun olduğunu düşündüklerimi (burnumun dibinde olan mağazalarda varsa)alıp sizinle paylaşıyorum. Kendime neyi seçerdim mantığı ile. Bana mesaj atanlara sıkça bu yönlendirmeleri yapıyorum. Aynı zamanda videolarda kullanmak için de sıkça değişik renklere ihtiyaç duyduğumdan yine bir takım harcamalar yapıyorum.

Bu açıklamayı yapmaktaki nedenim şu:

Kadın olan herkesin ya da çoğunluğun çocukluktan beri merakı var bu tip ürünlere. Bizim zamanımızda çok fazla seçenek yoktu. İdeal far rengi denildiğinde, Lancome, Estee Lauder, shiseido vs. gibi markalar vardı. Onun altındaki markalar korkunç az çeşitliliğe sahip, kalıcılıkları berbat, dökülen, tam olarak adi diye tanımladığımız malzemelerdi.

Ancak günümüzde The Balm, Essence, Rimmel London, Maybelline, L'oreal Paris gibi markalar var. Hatta Coastal Scence markası ile tanınmış Gittigidiyor'da markasız olarak satılan Çin'li satıcılarca üretilmiş, ancak Coastal Scence ile Amerikan pazarında satışına izin verildiğinden markasızların da aynı malzeme olduğundan (Ürünler dünyada piyasaya ilk 88 renk far paleti adıyla çıktı) sağlık açısından da onayı alınmış harika paletler tek başına bile yeterli oluyor.

Demem o ki; artık profesyonel makyaj malzemesi bulmak o kadar kolay ki bu bahsettiklerimle bile muhteşem makyajlar yapabilirsiniz. Ancak unutmayın malzemeler bozulan malzemeler. Tüketemeyeceğinizden fazlasını almak son derece müsrif bir harekettir. Blogger arkadaşlara ve bana özenip bu kadar ürün almayın. Bizim aldıklarımız ya saplantılarımız, ya da sizlere yön göstermek açısından denediklerimiz, veya da hediye gelenler.

Dolaplarınızı makyaj malzemesi ile doldurmak, yalnızca kapitalizmi beslemek, açların daha da aç kalmasını sağlamaktan öte bir şey değil. Bunu meslek olarak yapmayacaksanız ürünleriniz bittiğinde yenisini alın.

Aslında burada ürünlerden bahsedecektim ama nedense bu tavsiyeleri uzun zamandır vermek istiyordum. Ona kısmetmiş.

Bu arada bilmeyenler için M.A.C artık Türkiye Online sitesini açtı. M.A.C mağazası olmayan şehirlerdeki arkadaşlar bunu kulaktan kulağa yaysın ki sahte ürünlere itibar edilmesin:
http://maccosmetics.com.tr/

Studio Fix Fluid: Doğal Mat Bir Bitiş sağlar. SPF 15 içeriyor.(bilmeyenler için 15 faktörlü güneş koruyucu demek). Orta kapatıcı diye geçsede bence mükemmel bir kapatıcılığı var. İçerisinde pudra var, bu sayede yağlı ciltlerde yağın fazlasını emerek parlamayı engelliyor. Ancak bence çok çok kuru olmayan tüm ciltlere uygun. Pompasız olarak satılıyor. Elinize dökerek kullanabilirsiniz ya da pompasını bir kez satın alır her seferinde aynı pompayı kullanırsınız.


Matcmaster: En sevdiğim M.A.C fondöteni. SPF 15 içeriyor. İçerisinde yarı saydam pigmentler var ve bunlar sayesinde ara tonlar ortadan kalkıyor. Örneğin kumralsanız 2,0 da 3,0 da size uyuyor ve en önemlisi neredeyse görünmez. Mat bitiş sağlıyor. Bence yine çok kuru değilse cildiniz tüm cilt tipleri için uygun. Benim kuruya dönük normal bir cildim var. Bana harika oluyor. Özellikle yağlı ciltler için muhteşem. Üzerine pudra sürmek zorunda değilsiniz.


Studio Fix Powder Plus Foundation: Kuru ciltler için önerilmiyor. Normal ciltlerde de mimik çizgileri yapabilir ve kalın görünebilir ancak yine de üzerine fix+ kullanırsanız oldukça güzel görünebiliyor. Asıl önemli özelliği yağlı ciltler bu fondötenden sonra "cildim parlıyor" diyemeyecek. Çünkü bu pudra görünümlü fondöten. Ve tam 8 saat kalıcı. Aynı zamanda FULL kapatıcı.



Studio Sculpt: Kuru ciltler için nemlendirme özelliğine sahip bu fondöten saten bitiş veriyor. Yağlı ciltler için o yüzden pek önermiyorum. Suya dayanıklı ve uzun süre kalıcı. Adı üzerinde heykel görünümü yani porselen görünüm isteyen kuru ciltler için tam kapatıcılık sağlıyor. İki kat sürdüğünüzde tam bir porselen görünümü yaratır.


Face and Body: M.A.C'in en çok satan fondöteni. Dünyaca tüm make up artistlerin favorisi. İnanılmaz ince olduğu halde ışığı mükemmel yanısıtıyor. Suya dayanıklı. Hem yüz hem vücut makyajında kullanılıyor. 2 boyu var. Cilde bakım yapar ve aynı zamanda doğal saten bitiş verir. Cildiniz sağlıkla ışıldar.


Studio Tech: Cildinizi nemlendirir ama aynı zmanda pudralıdır. Tüm cilt tipleri için uygundur. Mat bitiş sağlar. Işıkğı yansıtması mükemmel olduğundan çekimlerde sıkça kullanılır. Çizgilerin görünümünü yumuşatır.



Full Coverage: En kapatıcı fondöteni. Opak bitiş sağlar, suya dayanıklıdır ve leke vs kapatmakta en kapatıcı M.A.C fondötenidir. Süngeri ıslatıp kullanırsdanız inceltip daha doğal bir görünüm yaratabilirsini. Kuru süngerle uyguladığınızda en kalın halidir. Ben bu fondöteni gündüz için önermiyorum. özel zamanlarınızda düğün nişan gece özel bir yere gitmek gibi durumlarda öneriyorum. Bütün cilt tipleri için ugyun.



Mineralize Foundation: Likit ve Krem: Her ikisi de SPf15 içerir. Kuru ciltler için biçilmiş kaftan. Mineral aşığı olduğum için ikisine de bayılıyorum. Cildin sağlıkla ışıldamasını sağlıyor. Mat görünümden hoşlananlar üzerine pudra sürmeli. Tamamen ipeksi ve tüy gibi. Orta düzey kapatıcı ama iki kat uygulandığında mükemmel bir kapatma gücüne sahip. Solgun cansız ciltler için bir harika.



Prolongwear: Çokça aldığım ve aldırdığım bir ürün. Yağlı ciltler için mükemmel. Kuru ciltlerin uzak durması gerekli. SPF 10 içeriyor. Özellikle yazın akmayan makyaj isteyenler için. Kapatıcılığı orta diye geçsede bence bu da çok iyi kapatıyor.

Buyrun izleyin, hangi M.A.C fondöten sizin içinmiş;


Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.
Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Facebook: http://www.facebook.com/nelervarneler
Blog: www.sebibebi.com
instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
Firmalar için iletişim:  sebibebimakeup@gmail.com 

Sebi Bebi

87 yorum:

  1. Özellikle yağlı/kuru ciltler olarak ayırıp anlatman çok iyi olmuş. Fondöten olarak yalnızca body shop'un ürününü kullanıyor olsam da zamanında Mac'den aldığım bir fondöten sanırım bu yağlı olanlardandı, çok fazla incelemeden almıştım ve sonrasında kullanımda yüzümde yarattığı o yapay histen olacak ki bir türlü ısınamamıştım. Ama Studio Sculpt'a bakacağım, tarifin tam istediğimi karşılıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim. M.A.C te her cilde uyacak bir ürün mutlaka var. Üşenmeden her birini sürdürmek lazım

      Sil
    2. Merhaba bana lütfen yardımcı ol lutfrn

      Sil
  2. Çok güzel anlatmışsın teşekkürler. Tavsiyeler içinde teşekkür :))

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok iyi anlatmışsın:)) tek kelimeyle mü-kem-mel-sinnnnn. seni ve anlatımını çok seviyorum:) başarılarr ve iyi seneler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) sana da iyi seneler

      Sil
  4. çok yararlı olmuş gerçekten tatlım bende bloğuma bekliyorumm http://meeryemcan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Merhaba

    Mac fondotenlerini çok merak ediyorum ve çok beğeniyorum . Fakat yaşadığım yerde malesef satılmıyor. Ulaşabilceğim herhangi bir testerı bile yok :( Studio fix almayı düşünüyorum ama renk kartelası çok geniş beyaz tenli sayılırım hangi rengi bana uygun olabilir sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyazsan nc15, sayılırsan yani açık tenliysen bana yakınsan nc20

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. fotoğraf makinenin kalitesi çok güzel markası nedir ^.^

    YanıtlaSil
  8. kirpiklere bittim :) acaba markasını öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar ben hep l'oreal paris kullandim . Benim cildi m yari yagli yari kuru. Ve renk tonu bozuklugu var bunun icin ne ogrenirsiniz fontoden ve surdugumde cildim canli durmasini istiyorum lutfn yardimci olursnz sevrm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mineralize fondötenlerden istediğini kullanabilirsin, Parlarsa T bölgene pudra uygulamalısın

      Sil
  10. DENİZ :merhaba sizinle iletişime nasıl geçebilirim make_up profesyonel hakkında
    teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. merhabalar sebi hanım blogunuzu yeni takip etmeye başladım ve size anlatışınıza aşık oldum sanırım artık en düzenli takipçinizim. size sormam gereken sorular var bn mac ürünlerini çok begeniyorum fakat bulundugum şehirlerde bulamıyorum cildim biraz kuru süreklı nemlendiriciler kullanıyorum ama zaman zaman kuruluguna engel olamıyorum bunun için cildime kullandıgım ürünlere dikkat ediyorum sizin önerdiginiz Mineralize Foundation: Likit ve Krem olanlardan krem olanını almayı düşünüyorum bunu gittigidiyor.comda buldum sizce ürün gerçek mi alabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim başarılarınızın devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. M.A.C'in kendi sitesi varken Gittigidiyordan almak niye? Hiç kimse orjinalliğinin garantisini veremez. Bulunduğun şehirdeki M.A.C'e götürürsen anlayabilirsin ama o da yok. M.A.C ücretsiz kargo ile gönderiyor. www.maccosmetics.com.tr

      Sil
  12. merhaba sıkı bi takipçin olarak benimde bikaç sorum olucak:) mac ten fondoten alıcaktım benim cildim karma sayılır t bölgesinde parlama var ancak çok sorunlu bi cildim yok. mac teki mualara danıştığımda mineralize fondoteni önerdi.günlük kullanım ve özel gecelerde kullanabilceğim bişey istiyorum ikisi biarada zor ama nese.sence ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cildin çok kuru değilse studio fix fluid alabilirsin

      Sil
  13. Merhaba, benim cildim çok gözenekli ve sivilceli idi, kapatmak için uzun yıllar full coverage kullandım, artık cildim sivilceli değil ama gözenekler tabi aynı şekilde duruyor :(( En son bir mac mağazasında bir uzman cildinizde kırmızılık yok o nedenle gözenekli ciltte bu kadar yoğun kapatıcı kullanır iseniz gözenekleriniz daha belirgin hale gelir dedi, siz gözenekli bir ciltte nasıl bir baz / fondoten öneriyorsunuz?
    Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silikon bazlı herhangi bir baz kullanabilirsin MAC Prep + Prime Skin Refined Zone gözenek için. bunu nasıl öenrmediler şaşırdım. bunun üzerine istediğin fondöteni sür

      Sil
  14. Sebicim senin bu videonu seyrettikten sonra mac fondöteni almaya karar verdim. Ankara Kentpark'taki görevli cilt alt tonumun pembe olduğu konusunda ısrar etti. Ama sarı... hiç nc grubu deneyemeden illaki nw deyip bunu almamı sağladı. Hiç memnun değilim cildime göre daha pembe duruyor. Ürünü açtım. İade edebiliyor muyum ya da değiştiriyorlar mı ? :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası satış elemanı sizi etkilemi. NC'yi denetseydiniz keşke. M.A.C ürünlerinde değişim olmuyor ama bunu elca kozmetik'e bir mail atarak ileitrseniz size yardımcı oalcaklarını düşünüyorum

      Sil
  15. mrh sitenizin sıkı takipçilerindenim bende yeni make up fonteden aldım birde kapatıcı şuan pek memnun değilim sizin fikrinizi almak istedim şimdiden ilginize teşekkürler..

    YanıtlaSil
  16. Alman markası beyu ile aynı firmadan çıkıyor make up diye satış yapılıyor ben föndatenini birde kapatıcı aldım alışmakta zorlanıyorum sizinde fikriniz almak istedim.

    YanıtlaSil
  17. sebi hanım, mac fondotenın altına mac olmayan makyaj bazı,ınglot mesela, uygulanırsa mı daha güzel olur, yoksa mac baz ustune bıraz daha ucuz ve bıraz daha dusuk kalıtede bır fondoten mı daha guzel olur. yanı baz mı daha onemlı fondoten mı? ikisine bırden maddı gucum yetmıyor cunku.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle fondöten önemli. Birçok makyaj sanatçısı baz kullanmıyor bile

      Sil
  18. Merhaba Sebi, blogunu yeni keşfettim ve uzun zamandır gördüğüm en iyi bloglardan olduğunu söyleyebilirim. Malesef nekadar önerilmesede ben hayatımın hiçbir döneminde fondotenden vazgeçemiyorum ve tahribatı en aza indirgemek içinde mümkün olduğunca iyi marka ve ürünler kullanmaya çalışıyorum özellikle de cildim çok kuru olduğu için. Bu yazınızdan sonra M.A.C denemeye karar verdim sanırım benim için en uygunu da mineralize olacak ancak kendi şehrimde M.A.C bulma şansımın pek olduğunu sanmıyorum internetten spariş vericem. Normalde Shıseıdo sun protection 42 kullanıyorum çok yumuşak nemlendirici ve güzel kapatıcılığı olan bir fondoten rengi de tam cilt rengime uygun. Ancak M.A.C fondoten alırken hangi rengi seçeceğimi bilemiyorum acaba en açık rengini seçersem çok mu beyaz kalır ya da bir ton koyusunu seçersem de koyu mu kalır bilemedim. Beyaz tenli olduğum için fondoten rengi tutturmak çok zor oluyor. Deneyimlerinizden bana hangi rengi seçmemin daha iyi olacağını söylerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En açık rengi Nc15 onu dışında renk önerisi yapmam imkansız

      Sil
  19. merhaba sebi hanim beb 18 yasindayim ildimde kapatmam gerek kusurlar yok fakat azicik gunes lekelerim var koyu kumral oldugum. icinde pek belli ama ben kapatmak istiyorum bana onerebiliceginiz bir pudra ve fondoten var mi lutfen cevaplayin tesekkurler..j

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Missha BB krem senin için yeterli olacaktır. Pudra olarak mineral ya da transparan herhang bir oudra kullanabilirsin. yaşın çok küçük renkli pudra ve fondöten çok kalın durur. Clinic even better finish fondöten de yok gibi

      Sil
  20. Mrb sebi hanım.bişey sormak istiyorum ben yüzünüze bakınca tek bir leke falan göremiyorum çok özeniyorum yüzünüze benim yüzüm leke akne özellikle burun üstünde siyah noktalar kaplamış bulunduğum yerde orjinal makyaj bulmakta zor lütfen bana yardım edin yüzüm nasıl pürüzsüz olur😞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bahsettiklerinin hepsi farklı. Leke için yoğun concealer kullanmalısın yalnızca lekelere. benim yüzümde leke var ışıktan görünmüyor. Aknelerin üzerine yeşil color corrector kullanabilirsin. Physicians Formula Concealer Twins Yeşil Kapatıcı
      Avene COUVRANCE Stick Correcteur Vert Kapatıcı Stick Yeşil
      Kryolan'ın Green concealer'ı. Yeşil RM97
      Dermablend Redness Concelaer
      NEutrogena skinclearing oilfree concelaer in green
      NYC cover sticks in green
      Elf corrective concealer palette
      Physicians Formula Green Stick Concealer
      CC krem L'oreal NUDE MAGIQUE anti redness

      gözenekler için de MAC Prep + Prime Skin Refined Zone veya Benefitin Porefessional veya The Balm primer gibi kadifemsi bazlardan kullanabilirsin

      Sil
  21. Çok tşk ederim yorumlarınız için solediğiniz urunleri internet uzerinden alacam size guveniyorum..peki gözenekler için evde yapabileceğim bir maske öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumurta bal ve kil maskesi yapabilirsin. Tariflerini google dan bulabilirsin

      Sil
  22. Slm sebii..yardımına ihtiyacım var ben buğday tenliyim avondan aydınlatıcı top allık beğendim sence iyimidir bana yakışır mı lütfen cvp bekliyorum.tenim buğday ela gözlüyüm şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ürün hakkında bilgim yok inan bir yorum yapamıyorum

      Sil
  23. merhaba benim cildim çok yağlı ve bunun için hangi ürünü önerirsiniz mat kuru ve çok belli olmayan bir fondöten önerirseniz sevinirim bu arada terracotta kullanıyorum sizce doğru mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matchmaster öneririm. Terracotta eğer size uygunsa neden yankış olsun ki

      Sil
  24. Mrhb ben acik tenli ela gozlu vede kuru bir cilde sahibim hem ozel bir gunde beni mukemmel gosterecek hemde gunluk kullanimda cildime zarrar vermeyecek cunku hassas bir cilde sahibim hem fondoten hemde pudra istiyorum bana yardimci olursaniz cok sevinirim burda bayisi yok diye biliyorum intrnt sitenizden siparis vericem yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem gündüz kullanayım hafif hem de kusursuz göstersin pek mümkün olan bir durum değil. Mineral fondöten alıp üzerine mineralize skinfinish pudra ile kusursuza yakın görünümü yakalayabilirsin

      Sil
  25. Slm bisey sormak istiyorum.ben bugday tenliyim gozlerim ela suanki sacim sari sence hangi renge boyssam hem tenime hemde gozlerime yakisir lütfen cvp bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buğdaysan sana kahve tonları ve daha koyu tonlar yakışır. Bence sarıdan uzak durmak gerek

      Sil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba çok başarılı anlatmışsınız fakat benım cildim kuru pullanma sorunu var clinique kullanıyorum ama 3 öğün başka türlü olmuyor pullanma oluşuyor hafif olması açısından bb ürünü de aynı marka aldım fakat pullanma oluştu altına nemlendirici sürdüğüm halde yardımlarınızı rica ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her markanın her ürünü her iclde iyi gelmeyebiliyor. Her ürünü test etmen lazım. darphin melaperfect hiç belli bile olmadı bende ama belki sende pullanacak. Ona da bakmanı öneririm. Clinique'nin Bb kremini değil de even better fondötenini dene. O da sonuçta bakım ürünü gibi.

      Sil
  28. Tekrar merhaba, öncelikle dönüş yaptığınız için teşekkür ederim son bi sorum olacak clinique even bettrer mı ? mac Studio Sculpt mi tercih etmeliyim hangisi tercih etmeliyim ? hangisinden daha iyi sonuç alırım şimdiden teşekkürler ....

    YanıtlaSil
  29. Mrb uzun zamandir takip ediyorum seni be cok begeniyorum . Mac fondoteni ilk defa alicam kapaticiligi cok ii olsun istiyorum hangisini almam lazim yardmci olursan sevinirim

    YanıtlaSil
  30. ASLINDA SENDEN VAZGEÇMEDİM, LAKİN BEN BU YAZIYI NEDEN GÖREMEDİM ACABA?? HEP BU YOUTUBE YÜZÜNDEN ..! ŞÜKÜR AÇILDI DA KAVUŞTUK YAVRU CEYLANIM :)
    TAM DA M.A.C FONDÖTEN ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM SIRADA HARİKA OLMUŞ YAZIN.. BENİM CİLDİM KARMA, BİLİNENİN AKSİNE T BÖLGEM KURU YANAKLARIM YAĞLI.. ÇOKK İYİ NEMLENDİRİCİLER KULLANMAMA RAĞMEN, FONDÖTEN SÜRDÜKTEN SONRA BURNUM VE ÇENEMDEKİ KURUMAYA ENGEL OLAMIYORUM.. YAZINDAN SONRA MİNERAL VE SCULT BANA UYGUNMUŞ GİBİ GELDİ.. AMA ÖYLE AY GİBİ DE PARLAMAK İSTEMİYORUM. (ZATEN YETERİNCE GÜZEL VE SEXİYİM, (ŞAKAA)) .. BEN SAMSUNDA YAŞIYORUM, MAALESEF BURADA MAC ALABİLECEĞİM BİR YER YOK, İNTERNETTEN ALMAK ZORUNDAYIM, AMA YANLIŞ BİŞEY ALMAKTAN KORKUYORUM.. SİZE DOĞAL FOTOMU MAİL OLARAK ATSAM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ GÜZEL BAYAN ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok isterdim ancak ben kendim için bile doğru rengi deneye deneye buluyorum her üründe. İnanın markadan markaya değil, üründen ürüne değişiyor renkler

      Sil
  31. ANLADIM.. KISMET DEİLMİŞ, NAPALIMM :(
    CEVABIN İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM , TAKİPTEYİM HEMDE EN SIKISINDAN...!

    YanıtlaSil
  32. Yaziyi ve tabii videoyu cok begendim, ama simdi bir fondöten alicakken daha fazla almak istedim :S Herkese sabirla verdigin yanitlar icin de ayrica tebrik ederim. Takipte kalacagim kesinlikle..

    YanıtlaSil
  33. Merhaba benim sorunlu Bi cildim var sivilceli lekeli. Ve gözenekli . Yuzum yeterince yiprandi 27 yasinda oldugum hhalde. Ve fondoten kullanmak zorundayim yipratmayan en Iyi ürün hangisi olur Benim icin . Tesekkurler. :*

    YanıtlaSil
  34. Merhaba benim cildim yağlı kullandığım fondotenler güneşte parlama yapıyor , doğal durmuyor
    ve kötu bi şekılde yağlı duruyor :S bana en uygun fondateni önerirseniz sevinirim . şimdiden Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  35. Merhaba ben 15 yaşındayım cildim de sivilce veya leke gibi problemler yok ama göz altı morluklarım ve ten rengim yuzumde eşit değil ve yağlı bir cilde sahibim bana önebirceniz bişey varsa şimdiden teşekkür ederim ^ ^

    YanıtlaSil
  36. face body almak istiyorum ama biraz kafam karıştı yağlı cildim var uygun olurmu acaba

    YanıtlaSil
  37. Merhaba videoda bahsettiğiniz suya dayanıklı ürünleri denizde veya havuzda kullanırsanız alarmı acaba ?

    YanıtlaSil
  38. Merhaba yazınızı okudum ve mac fondotende karar kıldım. Ancak hangisi olmalı bilemiyorum.Tenim sarı gibi beyaza cok yakın. T bölge yağlı sayılır ve siyah nokta ve gözenekler var. Bir de Dudagimin üst kısmında güneş lekesi. Makyaj olarak şeftali tonları yakışıyor tenimde. Ancak ışıltılı bir fondoten mi yoksa mat mi karar veremiyorum. T bölgesinde dikkat çeken bir parlama yok. Sizce hangisini almalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  39. Merhaba tam da mac fondoten almayı düşünüyordum :) Yalnız cildim çok yaglı ve sadece t bölgesi de degil her yerim :( yanak bölgemde kırmızı lekelerim var zaman zaman aknelerim oluyor ve cildim çok hassas bu yüzden doğru kozmetik seçmek zorundayım ama çok kararsızım :( daha önce mac studio careblend pressed pudra kullandım o da bitti. benim cildime uygun bir fondoten ve pudra ikilisi var mı acaba cevap yazarsanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  40. sebi bebi hanım merhaba :) 22 yaşındayım orta derecede çillerim var onun dışında cildimde problem yok karma ciltliyim cildim saten gibi pürüssüz olsun ve çillerim kapansın istiyorum yalnız yaşıdan dolayı da ağır kalıp gibi bir şey kullanmak istemiyorum ne öneriyorsunuz çok kararsız kaldım

    YanıtlaSil
  41. 24 yaşındayım, güneş fazlasıyla hassas bir cildim var. 50 spf kullanmadan dışarı çıkamıyorum. Fondotenin altına güneş kremi uyguladığımda fondotenin yapısı bozulur mu? Ya da makyajla kullanabilecek 50 spf içeren bir ürün önerebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  42. Iyi günler ben19 yaşındayım ve cok sorunlu bi cildi var. Yüzüm en başta kuru oluyor Makyajda öncede hemen sonrası ve de alnında ve yanaklarını dudak kısmına yakın olan bölge, evinde özellikle pullar oluyor gün içerisinde aşırı patlama oluyor ve de pullar da gitmiyor neredeyse her gün peeling yapsamda ( karbonat ya da saf ve temiz arındırıcı peeling) kullanma ve Patlama sorununu çözemedim miss ha almayi düşünüyorum ama aynı zamanda çukurlar var ve kırmızı akneleresahibim ne yapmam gerekir primer ve fondotenlerden hangisini tercih etmeliyim. Oturduğum yerde iyi bir cildiye de yok birine gittim yanlış ilaç verdi sivilceler daha kötü oldu ve çukurlar o zamandan kalma. 3-4 yıldır sivilce ve bu tür sorunlarım var lütfen yardım edin çok çaresizim yüzümden nefret ediyorum artık :( inşaallah bu sene istanbulda Ünv. Kazanacağı o zaman zaten tedavileri araştıracak alanlar sizde bana yardımcı olun şu an yardım alacağım en iyi kişi sizsiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  43. Merhaba Sebibebi,
    Karma, sivilceye meyilii bir cildim var. Kapatıcı, mat ve uzun süre dayanıklı bir fondöten arıyorum. MAC Studio Fix Fluid'in testerını alıp bir kaç kere kullandım ve her seferinde ertesi gün sivilcelenme yaptı. Detayları http://www.gozdeokul.com/index.php/2014/10/mac-studio-fix-fluid-fondoten-test/ adresinde yazdım. Bana önerebileceğin güzel bir fondöten var mı? Cevabını bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
  44. Merhaba SEBİBEBİCİM çok beğendim yazını çokkk önemli bir konuya dokunmuşsun.......gerçekten bir çılgınlık boyutunca içimde zor zapdettiğim canavarım oldu ALIŞVERİŞ .......son bir yıldır blogır arkadaşları takip ederken deliler gibi naked paletleri,deliler gibi lorac pro lar,chanel pudralar( pudra kullanmıyorum üstelik :) ...., isteği baş gösterdi....her ay bu ay ne alsam diye bakıyorum.....ki vallahi aklı başında alışverişler yapan akıllı uslu biriyken birileri içimdeki canavarı uyandırmış gibi ......ALLAHTAN kendimi zabtediyorum.naked 3 = 175 tl çok ayıp insanlar asgari ücretle hayat geçiriyor diyorum....bunu benim gibi iç muhasebesi yapan biri söylerken diger insanlar ne yapıyorlar acaba??

    YanıtlaSil
  45. Merhaba Sebil Hanim,yine cok aciklaci ve faydali bir yazi olmus.Benim cildim asiri hassas ve cok kuru,yuzumde cilt lekelleri var ve yanaklarim hafif kirmizi,27 yasindayim.Suan clinique superbalanced kullaniyorum,memnun muyum tam olarak beklentilerimi karsilamiyor, irritasyon yapmiyor ama yuzum donuk ve cansiz duruyor.belki de cilt tonuma uygun fondoten kullanmiyorumdur.ben formulasi duzgun,orta kapaticilikta,kalip gibi durmayan,cildi canli ve isiltili gosteren,cizik cizik durmayan gunluk kullanim icin bir fondotrn ariyorum. Daha once de mac studio fix kullanmistim cildime cok agir geldi,biraktim ne onerebilirsiniz, bu konuda cidden kafam karisik

    YanıtlaSil
  46. Face and body ben mi görmedim sebi çim bilemedim hepsini yazmissin harika ama face and body hangi cilde uygun benim karma yağlı dönük ama öyle çok ta aşırı mat sevmiyorum founded e bana uyarmi bu sence öyle çok parası olan biri değilim açıkçası çöpe gitsin istemem zar zor biriktirdim bu fondetenin parasini;))

    YanıtlaSil
  47. Sen kimsin de, sana özenip pahalı makyaj malzemesi alacağız ? Bu ne özgüven ? Bu ne kendini beğenmişlik ?

    YanıtlaSil
  48. Merhabalar, Videoda kullandığını rujun markası ve numarası nedir?

    YanıtlaSil
  49. Merhaba,
    35 yasındayım.Cildim cok cok kuru gozaltlarım için krem kullanıyorum Mac prolongwear Nc20 kapatıcı aldım fakat cildimde kuruluk yapıyor.Gozaltlarımda morluk oldugu için kapatıcı kullanmak istiyorum oneriniz varmıdır?
    Tesekkürler

    YanıtlaSil
  50. Merhaba sebi. benim t bolgem gun ıcınde cok yaglanıyor. ilk fondotenım estee lauder dı o bıtınce hemen mac e kostum. satıs danısmanıyla baya bı urun denedim en sonunda mac mineralize fondotende karar kıldım ozellıkle de sordum gun ıcınde parlama yapmaz degıl mı dıye oda oil free dir bı sorun yasamazsınız dedi. memnunum aslında bıraz parlaklık yapıyor ısıltılardan dolayı ama asıl sıkıntım gun ıcınde yıne t bolgem yaglanıyor. mac den pudra almak ıstıyorum benım ıcın hangı pudrayı onerırsın?

    YanıtlaSil
  51. Merhaba.Sizi ilgiyle takip ediyorum otuz yaşındayım yüzümde çiller var ve burun kenarlarında gözenek. Karma cildim ve hassas yıllardır Estee lauder double wear 2n deseler being 12 kullanıyordum ama kapatıcılığı cok yetmiyor yerine ne önerebilirsiniz çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  52. Yazdığınız bu bilgilendirmeler için çok teşekkürler. Buypasa.com ‘dan bu ürünleri çok uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  53. Mac mineralize spf 15 aldim ama hic blogunuza bakmamistim onceden sonradan farkettim kuru ciltler icin yazmissiniz ama benim cildim karma cilt acaba kullanmam da bir sorun olur mu?

    YanıtlaSil
  54. benim cildim yagli ve gozenekli ve daha ilk fondötenim olucak ama yuzum gün içerisinde cok parliyo yuzumde sivilce ve siyah nokta da var sence ne kullanmaliyim

    YanıtlaSil
  55. Merhaba cok guzel bir yazi olmis:))Ben 21 yasinda bugday tennliyim normal bir cildim var t bolgesi hafif yagli ve sicak alt tonundayim bana hangi fondöteni onerirsiniz

    YanıtlaSil
  56. Ben sarışınım ne yazık ki M.A.C ürünleri bulunduğum yerde yok . Renk seçeneği de oldukça fazla . Cildim yağlı bir cilt . Yüzümün görünümünü de taş bi şekilde istiyorum.Sarışın ve yağlı bi cilt için hangi seçeneği önerebilirsiniz ? Açıklamanız da müthiş olmuş :)) Teşekkürler ..

    YanıtlaSil
  57. Mrb cildin yağlı sivilceli ve lekeli hangi mac önerirsiniz

    YanıtlaSil
  58. Benim alnım ve burnum yaglı. Arada sivilceler çıkyor her neyse karmaya giriyor değil mi bide hangi fondeten ve kapatıcı almam gerekiyor tabi fiyatlar uçmadan.. :)

    YanıtlaSil
  59. Merhabalar. Oncelikle bayildim cok guzel anlatmissiniz :) ben uzun zamandir maybelline kullaniyodum sonrada loreal paris in fondotenini aldim ve bununla birlikte temizleme jellerimi de degistirdim ama yuzumde sivilceler ve kizarikliklar cikti ve iyice yayildi sizce fondoten degistirdigimden dolayi midir?

    YanıtlaSil
  60. Yazınız çok güzel ve ayrıntılı olmuş. Sivilce lekeleri ve yağlı cilt için sizin tavsiye edebilceğiniz fondöten hangisidir :)

    YanıtlaSil
  61. Selam sebile hanim benim yuzum cilli ben cilleri mi kapatacak ve suya dayanikli fondoten ariyorum bana onerebilrmisniz Not:Dogal gorunumlu olmali

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram