Selülit Görünümünü Azaltmak






Yaz yaklaştıkça hepimizin derdi aynı oluyor: "Bu selülitlerle ne giyilir ki?" sorunsalı. Yeri gelince kendimizi kötü hissedip etek dahi giymeyerek selülitlere teslim olduğumuz aylar gelmeden önlemlerimizi alalım istedim. Selülitlerden tamamen kurtulabileceğinizi söyleyemeyecek olsam da daha az belirgin olmalarını sağlayabiliriz. Aşağıda işinize yarayacak maddeleri sıralıyorum.

Sağlıklı Yemek
Örneğin, tuzu yüksek olan yiyecekler, yağ hücrelerinizin şişmesine neden olur ve selülitinizi daha belirgin hale getirir. Meyve ve sebzelerin yanı sıra, bağırsaklardan gelen atıkları ve toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olduklarından, bol miktarda lif ve tam tahıllı gıda (örneğin, kepek ve yulaf gevreği gibi) yerken sodyum alımınızı izlemenizi de şiddetle öneriyorum.

Bol Su İçmek
Susuz vücutta selülit daha kötü görünür dolayısıyla bol su içerek vücudunuzu suya doygun tutmalısınız. Vücut nemden yoksun kaldığı durumda selülitleri daha fazla gösterme eğilimine yönelir.

Düzenli Egzersiz Yapmak
Selülit de bir yağ olduğu için fazla kilolar ona yardımcı olur. Bu durumu minimalize etmek için düzenli bir spor hayatınız olmalıdır. Yürüyüş, koşu, yüzme vb. fiziksel egzersizler selülitlerden uzak durmanıza yardımcı olacaktır.

Vücudunuza Masaj Yapmak
Bu vücut masajı aletleri dolaşımınızı hızlandırır ve cildinizin altındaki sıvıların parçalanmasını sağlar. Dolayısıyla zaman içinde daha pürüzsüz bir görünümü teşvik edebilirsiniz. Ama şunu unutmamalısınız ki her gün vücudu fırçalama ve masaj yapmak aynı zamanda yağ tabakasında birikebilecek toksinleri yok etmeye yardımcı olan lenfatik drenajı da hızlandırabilir, bu da inflamasyona neden olabilir. Sonuç yine selülitli görünüm.

Vücut Serumu Kullanmak
Serumlar ve tropikal kremler selülit önlemeye yardımcı olabilir, ancak herhangi bir mucize yaratmayacaklar. Öte yandan cildinizi güçlendirmeye yardımcı olduğu, selülitinizi daha az görünür kıldığı ve hatta kafein gibi maddelerle geçici olarak sıkılaştırdığı doğrudur.

Sıkıştırma Taytlarını Denemek
Egzersiz taytları giydiğimizde çukurlar fark edebiliyoruz. Bu görünümden rahatsız olduğumuzda bu pürüzlü görünümü düzeltmeye yardımcı olabilecek kompresyon taytlarına yönelebilirsiniz.

Güneşsiz Bronzlaştırıcı Kullanmak
Selülit tedavisi olmadığından dolayı egzersiz ve ürünlerle kötü görünümü sadece en aza indirgeyebilirsiniz. Bu da tabii doğal olarak zaman alacak ve sabır gerektirecek. İstediğiniz görünüme ulaşana kadar selülitleri kamufle etmeyi tercih edebilirsiniz. En kolay ve hızlı yöntem de güneşsiz bronzlaştırıcı kullanmak.  



Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz. 

Blog: www.sebibebi.com 
instagram: sebibebi 
Twitter: sebibebicom 
App Store: Sebi Bebi 
PR: pr@sebibebi.com 
Facebook: https://www.facebook.com/sebibebiofficial 



Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebi




Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram