Uykusuzluk Cildimizde Nelere Yol Açıyor?






Hepimiz biliyoruz ki uyku eksikliği ruh sağlığına, enerji seviyesine ve daha birçok şeye etki ediyor. Maalesef bunların ne kadar farkında olsak da bazen birtakım sebeplerden dolayı yeterince uyuyamıyor, güne istediğimiz gibi başlayamıyoruz. Bu günlerde işe, okula, gideceğimiz herhangi bir yere sürüne sürüne ve istemeyerek gidiyoruz. Enerjimizi alamadığımız bir gerçek ama başka etkileri de var bu uykusuzluğun. Size uyku rutinimizin cildimizi nasıl etkilediğini ve bunu geliştirmek için neler yapabileceğinizi anlatacağım.

Geceleri Cildimize Neler Oluyor?
Geceleri adeta cildimiz için bir tamir zamanı. Uyuduğumuzda cildimiz iyileşmeye ve hasarlı ya da ölü hücreleri yenilemeye başlıyor. Kolajen üretimi ve kan akışı artıyor, büyüme hormonu seviyeleri yükseliyor. Tamirin yanı sıra dinlenmeye geçiyor ve gün içinde maruz kaldığı bütün stresten uzaklaşıyor. Yeterince uyumadığımız taktirde cildimize bu şansı tanımamış oluyoruz.

Peki Sağlıklı Bir Cilt İçin Kaç Saat Uyumalıyız?
Uzmanlar bir gecede en az 6-7 saat uyumamız gerektiğini belirtirken 8-9 saat uyumamızın daha iyi olacağını söylemiş. Yalnız şöyle bir durum var ki bütün olay sadece saat sayısı değil. Uykunun kalitesi de çok önemliymiş. Hücre onarımı derin uyku sırasında meydana geliyormuş dolayısıyla sürekli uyanarak uykumuzu bölmek uykumuzun kalitesini azaltmaktaymış.

Peki Uykumuzu Yeterince Almazsak Ne Olur?
 Koyu halkalar, kabarık gözler, çatlamalar, donuk görünüm ve yaşlanma uyku yoksunluğunun göstergesi sayılıyor. Bu durumlar cilt stresini harekete geçirebiliyor veya tetikleyebiliyor. Uykusuz olan ciltler genelde kuru ve cansız görünüyorlar. Öte yandan kırışıklar, ince çizgiler ve düzensiz pigmentasyon daha da belirginleşiyor.

Uykusuz kaldığımızda sadece yüzümüz değil yüzümüzdeki kaslar da acı çekiyor ve göz çevresine puslu ve solgun bir görünüm veriyor. Yani sizin de anlayacağınız gibi deri yorgun görünecek, cilt kasları ve rengi de etkilenecek. Akne ve egzamayı şiddetlendirirken bir yandan da daha az kolajen üretecek buda daha az nefes alma, yenilenme ve detoksifikasyon demek oluyor.

Uyumakta Zorluk Çekiyorsanız Neler Yapabilirsiniz?

1) Gün boyunca olabildiğince aktif olarak akşama doğru uykunuzun gelmesini garantileyebilirsiniz.
2) Uyumaya çalışırken uykuya odaklanın, telefon vs. gibi başka şeyleri kendinizden uzaklaştırın.
3) Yarım saat yatakta dönüp durursanız kitap okuma aktivitesine geçiş yapmanızı öneririm.
4) Meditasyon şarkıları gibi rahatlatıcı etkiye sahip şarkılar dinleyebilirsiniz. Hatta yatmadan meditasyon da yapabilirsiniz.
5) Odanızı ferah ve karanlık, uykuya hazır bir konuma getirmeniz uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.
6) Yatağınızı olabildiğince yumuşak ve konforlu hale getirerek vazgeçilmez kılabilirsiniz.





Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz. 

Blog: www.sebibebi.com 
instagram: sebibebi 
Twitter: sebibebicom 
App Store: Sebi Bebi 
PR: pr@sebibebi.com 
Facebook: https://www.facebook.com/sebibebiofficial 


Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebi



Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram