Sivilce ile Depresyon Arasındaki Bağlantı





Herkese Merhaba Arkadaşlar,

Hepimiz hayatımızda en az bir kere olsun sivilcelerimiz yüzünden moralimizi bozmuş, kendimizi çirkin hissetmiş günümüzü kötü geçirmişizdir. Kendim de bu durumu daha önce yaşadığım için bu yeni araştırma haberi ilgimi çekti. Haberde her akne sahibi insan için geçerli olmasa da Britanya Dermatoloji Dergisi’ndeki yeni bir araştırmaya göre akne ve depresyon arasında bilimsel bir bağ olduğu bulunmuş. Eğer akneniz varken modunuz düşük oluyorsa bu konu sizi ilgilendirebilir. New York Times’a göre Britanya’daki araştırmacılar bir grup akneli ve aknesiz erkek ve kadın grubu 15 sene boyunca izlemişler. İnceleme sonucunda sivilceli olan insanların depresyon geçirme olasılığı %18.5 iken, sivilcesiz insanların %12 olduğu saptanmış. Araştırmacıların bulguları onları ne kadar şaşırtmış olsa da bu iki durum arasındaki bağlantının nedeni hala yeterince açık değil. Fakat bir bağlantı kesinlikle var olduğu söyleniyor. Araştırmanın baş yazarı Calgary Üniversitesinden epidemiyolog Isabelle A. Valerand, New York Times’a sivilcenin sadece deride değil zihinsel sağlık üzerinde de önemli bir etkisi olabileceğini söylemiş.

Bu bulguların sivilceler ve zihinsel sağlık arasında belirgin bir bağlantı olduğunu göstermesinin yanı sıra araştırma sonucu insanları sivilceleri barışık olma, onlara karşı tutum değiştirme yoluna gitmişler. Hatta sizde biliyorsunuz ki son birkaç yıldır ünlüler kendi ciltleriyle sorunları olsa da onlarla barışık olduklarını gösteren fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaya başladılar. Yani sivilceler, akneler ve nicesi artık hayatımızın bir parçası haline geldi.

Bütün bu durumu bir kenara bırakın, sivilce sahibi olmanın cildin daha geç yaşlanmasına katkı sağladığı yönünde çalışmalar da var. Dolayısıyla bir veya binlerce sivilce sizin günlük modunuzu düşürmemeli, sizi mutsuzluğa sürüklememeli ve gününüzü mahvetmenize neden olmamalı. Şunu unutmayalım ki bu durumla hepimiz savaştık, savaşıyoruz ve savaşacağız.






















Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz. 

Blog: www.sebibebi.com 
instagram: sebibebi 
Twitter: sebibebicom 
App Store: Sebi Bebi 
PR: pr@sebibebi.com 
Facebook: https://www.facebook.com/sebibebiofficial 


Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebi

Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram