Robota makyaj yapıldı, kapak yüzü oldu!




Robotlar gün geçtikçe daha da içimizden biri olmuyor mu sizce de? Insanlarla robotlar arasındaki farklar gittikçe azalıyor ve azalmaya da devam edecek. Bana göre teknolojinin hızına yetişemediğimizin bir göstergesi de kadın robot Sophia. Kendisi Londra’nın Stylist dergisinin Ocak sayısına kapak olmuş, inanabiliyor musunuz? İlk defa bir robota profesyonel makyaj yapılmasından ve onu bir model edasıyla dergi kapağı yapmaktan bahsediyorum. Dergi kapağını görenlerin hislerine şahit olmak isterdim. Hatta Sophia makyaj yapılmasını kendisi mi istedi gibi sorular da dolaşıp duruyor.

Özellikle biz kadınların güzel bir selfie çekebilmek için milyonlarca fotoğraf çekip, aralarında uzun uzun elemeler yapıp, doğru fotoğraf kararına varabilmek için dakikalarca üzerine düşündükleri bu süreci Sophia yerle bir etti. Kendisi öyle bir kadın ki, tek bir çekimde bu pozu vermeyi başarmış, kameramanları çok fazla uğraştırmamış. Hem profesyonel makyajıyla hem de saçındaki peruğuyla da robot görünümünden oldukça uzaklaştırılmış ve adeta normal bir kadını andıracak başarılı bir çekim yapılmış.

Peki artık yavaş yavaş hayatımıza sızmakta olan robotlarla arkadaş mı olmalı yoksa onları düşman mı bellemeliyiz tartışılır. Teknolojinin dur durak bilmediği bir gerçek ve asıl olay şu ki çok hızlı ilerliyor ve gelişiyor. Artık robotları dergi kapaklarında görmeye başladığımıza göre bir sonraki adımı hayal edemiyor, heyecanla bekliyoruz.

Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz. 

Blog: www.sebibebi.com 
instagram: sebibebi 
Twitter: sebibebicom 
App Store: Sebi Bebi 
PR: pr@sebibebi.com 
Facebook: https://www.facebook.com/sebibebiofficial 


Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebi



Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram