KURU ŞAMPUAN NASIL KULLANILIR?






Kadınlara en kurtarıcı güzellik ürününüz nedir diye sorduğunuzda en az bir kadın kuru şampuan cevabını verecektir. Kuru şampuanlar yadsınamaz bir güzellik kurtarıcısıdır. Ancak asıl soru bu ürünü en verimli şekilde kullanıp kullanmadığınız. Alexa Chung ve Alicia Vikander gibi ünlülerin saç stilisti George Northwood, bir kuru şampuandan maksimum performansı alabilmek için bu işlem öncesinde saçınızdaki yağ ile mücadele etmeniz gerektiğini söylüyor. Bu da saçınızı yıkadıktan ve kuruttuktan sonra saçınızın yağlanmasını beklemeden kuru şampuanı uygulamanız anlamına geliyor. Yani aslında bu ürünü bir önlem olarak kullanıyoruz, bir sorun çözücü olarak değil. Özellikle ince telli, çabuk yağlanan saçların bu önlemi alması yıkama sıklıklarının arasını açmalarına büyük ölçüde katkı sağlıyor.



Öncelikle saçınıza en uygun ve doğru olan ürünü seçmek çok önemli. Eğer saçınız koyu renkliyse görünmez bir formül seçerek tebeşirimsi kalıntıların sizi rahatsız etmesini engelleyebilirsiniz. Sarışın kadınlarda ise daha pudralı bir formül kremsi bir ton geliştirerek koyu kökleri kapamalarına yardımcı olabilmektedir.

Kuru şampuanı özellikle en yağlı bölge olan T- bölgesine daha çok yoğunlaşarak aynı hacim verici sprey gibi kullanın. Saçınızdan 8 inç uzaklıktan, 2 inçlik aralıklarla sıkın ve bir noktaya fazla odaklanmayın ki ürün o bölgede fazla yoğunlaşmasın. Hatta spreyi sıkarken kafanızı da nazikçe sağa sola sallayarak ürünün bütün saçınıza eşit uygulanmasını, sadece bir bölgede kalmamasına özen gösterin. Bundan sonra, en önemli faktör ürünün abzorbe edilmesi. İlk başta saçlarınız mat görünümlü, yaşlı ve korkutucu bir hal almanıza neden oluyor ama ürünü saçınıza doğru bir şekilde dağıtmak bu durumu ortadan kaldırıyor. Kuru şampuanı saçınıza eşit derecede püskürttükten sonra duşta yıkar gibi saç derinize masaj yaparak saçınızın hepsinin ovulduğundan ve ürünün eşit olarak dağıldığından emin olun. Bu uygulamayı rutin haline getirirseniz saçlarınızın eskisi kadar kolay yağlanmadığına, kalıcı bir hacim kazandığına şahit olabilirsiniz.

Saçımızı yıkmadan uyuya kaldığımızda ise 10 dakika içinde yağlı saçlarımıza bir çözüm bulmamız gerekiyor. Bu durumda ise T-bölgesi yani en yağlı bölgeye saldırıyoruz ve sadece bu bölgeye odaklanıyoruz. Aynı yüzümüzdeki en yağlı bölge olan T bölgesi gibi, kafanızın üst kısmından, saç çizgisi boyunca aşağı inen yolda büyük bir T harfi çizdiğinizi hayal edin. Uygulamayı yukarıda anlatmış olduğumuz gibi aynı şekilde uygulayın. Bilmeniz gerek en önemli şey ise saçınızı at kuyruğu yaparak yağların görünmesinden kurtulamayacağınız. Bunun yerine saçlarınızı açık bırakın çünkü kuru şampuan saça dağınık bir hava verir. Bir de üzerine saçınızı toplamaya kalkarsanız iki kat kabarık ve dağınık görünür. Bu gibi günlerde kuru şampuanınızı yanınızdan eksik etmezseniz baş edemeyeceğiniz bir sorun kalmayacaktır.

Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz. 

Blog: www.sebibebi.com 
instagram: sebibebi 
Twitter: sebibebicom 
App Store: Sebi Bebi 
PR: pr@sebibebi.com 
Facebook: https://www.facebook.com/sebibebiofficial 



Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebi

Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram