Daha Ağır Bir Nemlendirici Mi Kullanmalısınız?






Bazen cildimiz harika, yumuşak esnek ve berrak olmayı bırakabilir. Durduk yere kurur, pul pul ve kırmızı olur. Bunun nedeni mevsime ayak uydurmaya çalışmak yerine alıştığımız ürünleri bütün mevsimler boyunca kullanmamızdır. Hava, sıcaklık düşüp nem azaldıkça cildinizdeki nemi de almaya başlar. Bunun yanı sıra rüzgarlar ve kapalı alanlarda cayır cayır yanan ısıtmalar da teninize zarar verir. İşte bu malum kış günleri gelip çattığında hemen gliserin veya hiyalüronik asitlerce zengin nemlendiriciler kullanmaya başlayıp nemi kilitlemeye çalışmalıyız. Bu kombinasyon cildin bariyerini koruyacak ve havanın cildinizden götüreceklerini en aza indirgeyecektir. Zaten cildimiz neme ihtiyacı olduğunu bize çok açık bir şekilde belli eder.


Uygulamanızdan birkaç saniye sonra nemlendirici kayboluyorsa;

Bu durumun nedeni cildinizin kullandığınız ürünün sağladığı nemden daha fazla ihtiyaç duymasıdır. Cildi esnek bırakan ama aynı zamanda yapışkan olmayan bir krem deneyin.

Yüzünüzü gergin hissediyorsanız;

Bu durum cildinizin çok açık bir şekilde nemlendiriciye ihtiyaç duyduğunu gösterir. Hatta bununla birlikte yüzünüzün dokusunda bir değişiklik veya kaşıntı hissederseniz bu da cilt kuruluğunun erken sinyallerindendir. Hemen alarma geçmelisiniz.

Cildiniz cansız ve donuk görünüyorsa;

Neme susamıştır. Bir cilt düzgün bir şekilde nemlendirildiği taktirde ışık saçar ve daha genç bir görünüm taşır.

Makyajınız çatlamak üzere gibi duruyorsa;

Bu susuz kalmış, çöl şeklindeki cildi zengin bir nemlendirici ile eski görünümüne kavuşturabilir ayrıca bir daha olabilecek susuzluklardan koruyabilirsiniz. Nemlendirici dışında fondötenin altına süreceğiniz nem özellikli bir baz makyajın duruşunu oldukça iyileştirecektir.

Çizgileriniz ve kırışıklarınız daha belirgin görünüyorsa;

Tabii ki bir gecede yaşlanmadınız. Cildi nemle birleştiren nemlendiriciler aynı zamanda cildin pürüzsüz hatlara sahip olmasına yardım eder. 

Yanaklarınız, burnunuz veya çenenizde pullanma varsa;

Cildinizi pullardan düzenli olarak arındırın ve sonrasında nemlendiricinizi uygulayın.

Cildiniz açık havada kolayca kızarıyor veya tahriş oluyorsa;

Dinlendirici bir krem cildinizi adeta bir palto gibi korur. Özellikle rüzgarların neden olduğu kızarma ve tahriş sorununuzu ortadan kaldırır.



Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz. 

Blog: www.sebibebi.com 
instagram: sebibebi 
Twitter: sebibebicom 
App Store: Sebi Bebi 
PR: pr@sebibebi.com 
Facebook: https://www.facebook.com/sebibebiofficial 



Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebi

Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram