Saç Yıkarken Yapılan 6 Hata




1) Saat makinesi gibi her gün yıkamak
Stilistler, saç derinizdeki doğal yağların uçlara erişmesine izin verildiğinde saçınızın en iyi şekilde görünmesini sağladığınızı savunuyor. Bu nedenle her gün yerine günaşırı hatta her üç günde bir şampuanlamayı önerirler. Eğer saçınızın yağlı görünmesi konusunda endişeleniyorsanız, köklerine kuru şampuan sıkın veya suyla yıkayıp fön makinesiyle tekrar şekil verin.

2) Şampuan Değiştirmek
Bazıları şampuan değiştirmenin saçınızın daha sağlıklı görünmesini sağladığını düşünüyor olabilir, ancak uzmanlar hangi şampuan saçınıza iyi geliyorsa onunla devam etmeniz gerektiğini düşünüyor. Saçlarınız markalar arasındaki farkı bilemez ve her ürüne karşı toleranslı olmayabilir. Bununla birlikte eğer çok yağlı saçlarınız varsa veya sürekli jöle gibi saçlarınıza şekil veren yapışkan ürünler kullanıyorsanız saç yıkama rutininizi birkaç haftada bir bozup saçlarınızı arındırıcı bir şampuan ile yıkamanız önerilir. Bu saçınızdaki kalıntıları yok edecektir.

3) Bakım Kremi
Eğer daha parlak saçlar istiyorsanız her yıkamada bakım kremi kullanın. Bakım kreminin saçlarınızı parlatmasının yanı sıra yıkamadan sonra saçınızı tararken sürtünmeyi ve kırılmayı azaltması gibi bir artı özelliği de var. Ayrıca saçınız kuruysa hiç şampuan kullanmadan sadece bakım kremiyle saçınızı yıkayabileceğinizi biliyor muydunuz? Şampuan sert olduğu için bakım kremiyle yıkamak sizin için bir alternatif olabilir. Öteki yandan bir şampuan kadar derinlemesine temizlemez ama yine de güzel ve temiz hissedersiniz.

4) Hepsinin Yeri Ayrı
Bütün saçınıza hem şampuan hem bakım kremi sürmek yerine şampuanı saç köklerinize, bakım kremini de saç uçlarınıza uygulayın. Saç uçları köklerine göre nemlendirilmeye daha çok ihtiyaç duyar. Zaten köpükler başınızdan aşağıya akacak ve saçınızın her yerine erişecektir.

5) Çok Sıcak Duş Almak
Sıcak su, şampuan ve saç kremi işlerini yapmak için epidermi açar, soğuk su ise epidermi kapatarak kremin hapsolmasını sağlar. Dolayısıyla saçınız parlak ve sağlıklı görünür. Sonuç olarak ılık suyla duş alın ama sonunda soğuk suyla durulamayı da unutmayın. Stilistler soğuk duşlardan gerçekten hoşlanmayanlar için yıkama ve nemlendirmeden sonra iki fincan su ile karıştırılan bir fincan elma sirkesini saçınıza dökmenizi tavsiye ediyor. Sirke, kafa derisinde kalıntı oluşmasını ve saçlarınızın kepeklenmesini önlüyor.

6) Çok Fazla Durulamak (Eğer renkli saçlarınız varsa)
Renkli saçlar suyu diğerlerine göre daha kolay emdiği ve serbest bıraktığı için, su aktığında saçınızın rengi de akar. O yüzden fazladan birkaç dakika daha durulamayı sürdürün. Ayrıca ılık su ya da soğuk suya bağlı kalın çünkü ısı renk kaybını hızlandırır.


Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz. 

Blog: www.sebibebi.com 
instagram: sebibebi 
Twitter: sebibebicom 
App Store: Sebi Bebi 
PR: pr@sebibebi.com 
Facebook: https://www.facebook.com/sebibebiofficial 


Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebi


Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram