Evde Kendi Marka Parfümünüzü Yapın

Herkese Merhaba,

Meğerse keşfedilmemiş ne dünyalar varmış. Parfüm yapma hevesim uzun zamandır vardı ama esansiyel yağ alışverişini hep öteleyip duruyordum. Sonunda toplu bir alışverişe çıktım ve kendi marka parfümümü yaptım.

Kendi imza marka parfümünüzü yaratabileceğiniz gibi sevdiğiniz parfümlerin kokularından ilham alıp yeni bir parfüm oluşturabilirsiniz.

Hemen malzemeleri sıralıyorum:
Sadece alkol, esansiyel yağ ile yapan bir sürü kişi var ama ben içlerinde en sağlıklı, ve uzun ömürlüsünü bulmaya çalıştım ve kendim de küçük şeyler ekledim.

MALZEMELER:


Taşıyıcı Yağ çekirdek, tohumdan elde edilen yağlar yani bildiğiniz zeytinyağı, avokado, hindistancevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı, badem yağı, jojoba gibi. Bunların içinden en kokusuzlarını seçmeye çalıştım ama içindeki kokuların parfümünüze hoş bir aroma katacağını düşünüyoranız elbette kullanın. Örneğin; zeytinyağı kötü kokuyor gibi gelse de zeytinyağlı sabunların ne kaar güzel koktuğunu hatırlayın.




Videoda bahsettiğim notalara özel esansları aşağıda listeliyorum. Bu listeyi kendinize referans olarak alabilirsiniz ancak dipte sıklıkla kullanılan odunsu esansların orta veya üst, ortada veya üstte kullanılan bazı esansların dipte de kullanılabildiğini unutmayın. Nerede hangi kokuyu almak istiyorsunuz burnunuz duyarlılaştıkça daha iyi çözeceksiniz. İlk başta çok yopun kokular yapmamanızı ve çok karıştırmamanızı öneririm. Videoda bahsettiğim gibi hangi kokular birbiri ile uyumlu küçük kağıtlara sürerek kokuları karıştırabilirsiniz.

Sevdiğiniz markaların notalarını internetten çok rahat bulabilirsiniz ama ben resimli gösterildiği için https://www.fragrantica.com/ 'u kullanmayı tercih ediyorum. Aynı zamanda ölçüleri yazmasa bile kullanıcılar en yoğun hangi yağın kokusunu aldıklarını oyla belirtmişler. Böylece sevdiğiniz bir parfümün ağırlıklı ne koktuğunu görebiliyorsunuz.




Nasıl uyguladığıma gelince;

Önce 2 yemek kaşığı taşıyıcı yağı koydum. Ben avokado kullandım.
Daha sonra sırasıyla 30 damla esansiyel yağı koydum. Önce şişenin en dibine gelecek şekilde 6 damla dip nota esansları, 15 damla orta nota esansları ve 9 damla üst nota esansları. Sonrasında koyu renkli bir şişeye (yoksa şişeyi ışık almayacak şekilde sarabilir bantlayabilirsiniz) koyup ışık almayan bir yerde 48 saat bekletiyorum.

Parfümümü açıp kokusu istediğim gibi mi diye kontrol ediyorum ve eksik ya da fazla varsa yavaş yavaş diğer kokulardan ekleyerek parfümün istediğim gibi olmasını sağlıyorum. İçine alkolü ekleyip (6 yemek kaşığı) yeniden kapatıyorum ve en az 1-2 hafta ama ideali 4-6 hafta kapalı ve ışık geçirmeyen bir yerde bekletiyorum.

Sonrasında kullanımdan hemen önce şişeye saf yu (2.5 yemek kaşığı) ve 4 damla gliserin ekliyorum. Şişemdeki sıvıyı kahve süzgeci ile süzüp diğer spreyli şişeye aktarıyorum. Hepsi bu. Kendi marka parfümüm hazır.

Detayları videoda bulabilirsiniz. Hepinize iyi seyirler...



Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram