Yazın Makyajınızın Dayanıklı Olması İçin İpuçları


Herkese merhaba. 
Havalar ısınınca yazın makyaj yapmak zorlaşabiliyor. Bence yazın en güzeli mümkün olduğu kadar cildimizi güneşten koruyup hafif bir makyaj yapmak. Kalın yapılı fondötenler, koyu renk göz makyajları yaz aylarına çok uygun değil. Bu tip makyajlar sıcağın ve terlemenin etkisiyle kolayca akabiliyor, dağılabiliyor ve bizi olmadık yerlerde zor durumda bırakabiliyor. Bu yüzden bugün yeni bir Sebi Bebi makyaj hileleri ile karşınızdayım :)
 Umarım keyifle okur ve faydalanırsınız.


Güneş koruması yaz aylarında yapacağınız makyajın en kilit noktası. Aslında hepimiz artık biliyoruz güneşten yalnızca yazın değil kışın da korunmamız gerekiyor. Bunun için cilt tipinize uygun bir güneş kremi seçerek işe başlayabilirsiniz. Özellikle çok açık renkli tene sahip olanların mutlaka yüksek faktörlü güneş kremlerini kullanmaları gerekiyor. Aynı zamanda güneş kremlerinin çoğunun iki saatte bir yenilenmeleri gerektiğini unutmayın.

Yaz aylarında makyajınızın kolayca akmaması ve dağılmaması için makyaj öncesinde ve sonrasında makyaj sabitleme spreyi kullanabilirsiniz.

En çok yağlanan bölgelerinize, alnınıza ve burnunuza süreceğiniz bir makyaj bazı, fondöteninizin daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.

Her ne kadar ağır bir göz makyajı yapmayacak olsanız da göz kapağınıza direkt göz kalemi ya da eyeliner sürmek yerine önce bir baz uygulayıp üzerinden ten rengi bir farla ya da transparan bir pudrayla geçmenizde fayda var. Kaleminizi ya da eyeliner'ınızı bu farın/pudranın üzerinden sürebilirsiniz. Böylece kaleminiz terlemenin etkisiyle dağılıp sizi zor durumda bırakmayacak.

Kullanacağınız krem ve ışıltılı farlar günü kurtaracaktır.

Eğer kaşlarınızı dolduruyorsanız bu işlemi de su geçirmeyen bir kaş kalemi ile yapabilirsiniz. Bu da sıcaktan ve terden minimum seviyede etkilenmenizi sağlar.

Fondöteninizin üzerinden transparan bir pudrayla çok hafifçe geçmenizin fondöteninizin kalıcılığını arttıracağını artık hepimiz biliyoruz ama eğer terlemeye müsait biriyseniz bu adımı atlamamalısınız. Krem fondöten yerine toz mineral fondöten kullanabilirsiniz.

Eğer pudranız yoksa ya da uygulamak istemezseniz yağ emici kağıtlarla yağlanan bölgenizin üzerinden geçebilirsiniz. Yine bu minik kağıtları çantanızda bulundurmanızda da fayda var. Bu kağıtlardan bulamazsanız klozet örtüsü kullanabilirsiniz.

Dudaklarda da hafif renkli lip tint'ler hem fresh bir görünüme kavuşmanızı salayacak hem de yaza uygun bir seçim olacaktır.

Eğer siz de yazın makyaj yapmayı sevenlerdenseniz makyajınızın dayanıklılığını arttırmak için neler yaptığınızı benimle paylaşır mısınız?

Sevgiler.



Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz.

instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
App Store: Sebi Bebi
PR: pr@sebibebi.com





sebibebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram