Kapatıcının Farklı Kullanım Şekilleri



Göz altı kapatıcıları hepimizin, -özellikle benim- vazgeçemediğimiz, olmazsa olmazlarımız arasında. Artık hepimiz kapatıcılardan yardım alarak göz altlarımızdaki morluğu, yorgunluğu ve uykusuzluk izlerini nasıl silebileceğimizi biliyoruz. Ama aslında kapatıcıların tek kullanım alanı göz altları değil. Gelin makyajınızda kapatıcınızı başka nasıl kullanabilirsiniz birlikte göz atalım.

Burun ,Dudak Kenarları, Sivilceler ve İzleri
Kapatıcınızı sadece göz altları için değil aynı zamanda yukarıda saydığım yerler için kullana bilirsiniz. Buurn kenarlarında kırmızı damarlarınız varsa, dudak kenarlarında kızarıklık ya da morluk varsa, kırmızı sivilce izleriniz varsa tüm bunların üzerine kapatıcınızı kullanabilirsiniz.

Eyeliner Hataları
Fazla uzamış, yamulmuş ya da bir diğeri ile alakası olmayan eyeliner'lar hepimizin başının belası. Bu eyeliner'ı silip, baştan yapmak ise hem göz makyajımızın geri kalan kısmına hem de ten makyajımıza zarar verebiliyor. Bu gibi durumlarda eyeliner hatalarını düzeltmek için kapatıcınızı açılı bir eyeliner fırçasından yardım alarak kullanabilirsiniz.

Aydınlık Göz Kapakları
Çok iyi dinlenmiş, tamamen uykusunu almış ve sağlıklı görünen göz kapakları için de kapatıcılar yardımınıza yetişiyor. Açık renkli kapatıcıyı göz kapağınızın ortasına, göz pınarınıza ve kaş altınıza biraz kapatıcı sürün ve karıştırma fırçası ile karıştırın. Bu aydınlık görüntünün üzerine dilediğiniz gibi göz makyajınızı yapabilir, ya da doğrudan maskaranızı uygulayabilirsiniz.

Dolgun Dudaklar
İnce bir eyeliner fırçası ile, dudak çerçevenizin etrafından kapatıcınızla geçtiğinizde, hem rujunuzun daha belirgin ve keskin olmasını sağlar, hem de dudaklarınızın daha dolgun görünmesine yardımcı olursunuz. Özellikle koyu renkli ruj kullanan biriyseniz, bu adımı atlamamanızı öneririm.

Göz Makyajı Bazı
Kapatıcınızı, özellikle çok yağlı yapıya sahip olmayanları, göz kapağınıza az miktarda uygulayıp parmak ve ya da sünger yardımı ile dağıtabilirsiniz. Üzerine transparan pudra ya da ten rengi bir far uygulayın. Bu şekilde bir astar oluşturmuş olacaksınız ve sonrasında yapacağınız göz makyajında farlarınızın rengi hem daha canlı görünecek hem de daha kalıcı olacak.


Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz.

instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
App Store: Sebi Bebi
PR: pr@sebibebi.com



sebibebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram