Aloe Vera ve Bilinmeyen Faydaları



Hepimiz aloe vera bitkisini az çok tanıyor, özellikle yara ve aknelerdeki iyileştirici etkisini biliyoruz. Aloe vera bitkisi evde, balkonda, saksıda kolayca yetişebilen, yol kenarlarında bile kendi kendine büyüyebilen bir bitki. Bu yazımda size aloe vera'nın çok bilinmeyen yönlerinden bahsedeceğim. 


Sinek Isırıklarını Tedavi Eder


Özellikle yaz aylarında sinek ısırıklarından hepimiz nasibimizi alıyoruz. Bu ısırıkların yarattığı kaşıntı ve yanma hissini engellemek için de yine imdadımıza aloe vera yetişiyor. Antibakteriyel özelliği sayesinde ısırılan bölge üzerinde bakteri oluşumunu da önlüyor.

Yaşlanma Karşıtı

Aloe vera, içerdiği  su, vitamin mineral ve bileşenler yardımıyla cildimiz için hayati önem taşıyan kollajen maddesinin üretilmesine yardımcı oluyor. Aloe vera'yı her gün göz çevrenize uygulayabilir ve bu sayede yaşlanma belirtilerinizi azaltabilirsiniz.

Yanık ve Kesikleri Tedavi Eder


Aloe vera, içeriğindeki maddeler ve yine kollajen sayesinde, yanık ve kesikleri tedavi edici özelliği ile de bilinir. Kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda ve ciddi yaralanmalarda kullanmamanızda fayda var.

Akne Tedavisinde Kullanılır


Aloe vera güçlü antibakteriyel özelliği ile sivilce ve akneleri tedavi eder. Özellikle geceleri yatmadan önce sorunlu bölgenize bir miktar uygulayabilir ve akneniz yok olana kadar devam edebilirsiniz. İyileştirici etkiyi hızlandırmak için aloe vera ile birkaç damla çay ağacı yağını karıştırıp uygulama yapabilirsiniz.

Saçları Düzleştirir


Banyodan sonra nemli saçınıza, aynı kuru yağ ya da diğer bakım ürünlerini uygular gibi aloe vera uygulayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde saçlarınız daha kolay şekil alacak ve düzleşmesi kolaylaşacaktır.

Kepek Oluşumunu Engeller


Eğer kepek probleminiz varsa, aloe vera'yı şampuandan önce masaj yaparak saç derisinie yedirmeniz gerekiyor. Çok ciddi ve ileri seviyede kepek problemleri için evde yetiştirdiğiniz aloe vera özünü ya da satın alacağınız aloe vera jelini şampuanınızın içerisine ekleyebilirsiniz.


Nemlendirir

Aloe vera öyle bir bitki ki, kuru ciltleri nemlendirirken, yağlı ciltlerin de parlamasını önleyip yağ dengesini sağlayabiliyor. Eğer cildiniz kuruysa, aloe vera'yı biraz hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı ile karıştırıp temiz ve kuru yüzünüzde on beş dakika kadar bekletebilirsiniz. Ardından ılık su ile durulamayı unutmayın.

Parlamayı Önler


Aloe vera'nın bu özelliğini en çok yağlı ciltler sevecek. Bir yemek kaşığı aloe vera'nın içerisine bir tatlı kaşığı kadar bal ekleyip temiz ve kuru cildinize sürün. Yaklaşık on beş dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. Cildinizdeki parlamanın azaldığını ve yağ dengesinin sağlandığını göreceksiniz.

Bu yazıda bahsedilen yöntemleri uygulamadan önce küçük bir bölgenizde deneyerek ürünlere karşı herhangi bir alerji ya da hassasiyetinizin olmadığından emin olun. Ciddi bir hastalık, yara ya da sorununuz varsa lütfen doktorunuzun önerileri dışında alternatif ürünler kullanmayın.



Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz. 

Blog: www.sebibebi.com 
instagram: sebibebi 
Twitter: sebibebicom 
App Store: Sebi Bebi 
PR: pr@sebibebi.com 
Facebook: https://www.facebook.com/sebibebiofficial 
Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebi

sebibebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram