Salatalığın 6 Mucize Faydası



Hepimizin çok iyi bildiği, mutfaklarımızda sık sık kullandığımız salatalık birçok güzellik ve cilt ürünün içerisinde de kullanılıyor. Güzellik merkezleri ve SPA'larda dahi sık sık karşımıza çıkan salatalığın cildimiz için mucizevi faydaları azımsanmayacak kadar çok.


1. Cildinizi Canlandırır
Salatalık özlerinden elde edilen bir yüz maskesi, cildinizin canlanmasına ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Bu tür bir maskeyi derin temizlik için ve cildinizin sıkılaşmasını istediğiniz zamanlarda uygulayabilirsiniz.

2.Gözenek Küçültücü Tonik
Gözeneklerinizin üstesinden salatalıkla gelebilirsiniz. Salatalığın suyunu minik bir şişeye boşaltıp tonik olarak kullanabilirsiniz. Daha etkili bir tonik için içine biraz da aloe vera ekleyebilirsiniz.  Salatalığın içerisinde bulunan foto kimyasallar cildinizi sıkılaştırmak için kolajen salgılanmasını sağlar.

3. Cildinizi Parlatır
Salatalık cildinizin rengini beyazlatmaya ve daha parlak ve genç bir cilde sahip olmanıza yardımcı olan maddeler içerir. Salatalıkları dondurarak doğrudan cildinizde kullanabilir ya da ya da aynı şekilde içme suyunuza katarak ferahlatıcı bir içecek yapabilirsiniz.

4.Koyu Halkaların Görünümünü Azaltır
Salatalığın belki de en bilinen ve popüler kullanım şekli dilimleyerek göz altlarınıza yerleştirmek.  Salatalık, içerdiği maddeler ve antioksidanlar sayesinde koyu halkların görünümünü azaltır.  En etkili sonuç için doğrudan salatalık dilimlerini ya da salatalık suyuna batırılmış makyaj pamuklarını göz altlarınıza koyun ve yirmi dakika bekletin.

5.Selülitlerinizle Savaşır
Birçok kişi salatalık sayesinde selülitlerinin azaldığını söylüyor. Ben her ne kadar henüz selülite tamamen iyi gelen bir ürünle karşılaşmamış olsam da bol su ve egzersizle birlikte salatalık da selülitlerin azalmasına destek olabilir. Salatalık suyunun içerisine biraz kahve telvesi ile aloe vera jeli ekleyin ve macun kıvamına getirin. Selülitlerinize uygulayıp bir streç yardımıyla sarın ve otuz dakika sonra ılık su ile durulayın.

6.Lekelerinizi Azaltır
Cildinizdeki istenmeyen lekelerinize salatalık suyunu doğrudan uygulayın.  On beş dakika boyunca bekleyin ve ardından ılık su ile durulayın.  Salatalığın mucizesini keşfetmek için bir sebep daha! :)



Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz.




instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
App Store: Sebi Bebi
PR: pr@sebibebi.com





sebibebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram