Mezuniyet ve Düğün Sezonunda Parlak Ten için Darphin vs NUXE




Herkese merhaba! Artık yaza sadece sayılı günler kaldı. Bol ışıltılı, ıslak görünümlü makyajlar, rengarenk rujlar, ojeler ve bol bronzer'lı günler kapıda. Ben de hazır havalar ısınıyorken özellikle yaz aylarında çok işinize yarayacak iki ürünü karşılaştırmak istedim. Birincisi NUXE'ün meşhuuur Huile Orodigieuse Or ışıltılı kuru yağı. Diğeri ise Darphin'in Soleil Plaisir Shimmering Oil'i.

Ürünlere dışardan bakıldığında hemen hemen aynı göründüklerini söyleyebilirim. Ama yapıları birbirinden oldukça farklı.

Öncelikle Nuxe'ün en meşhur ürününden bahsetmek istiyorum. Ürün hem yüzde, hem vücutta, hem de saçlarda kullanılabiliyor. Dışarıdan bakıldığında bir şişe altın sarısı sim gibi görünse de uygulandığında asla simler görünmüyor. Yalnızca cilde güneşte yansıyan bir ışıltı katıyor. Ürünü fondötenine karıştıran, elmacık kemiklerine süren, banyo suyuna damlatanlar da var. Özellikle yazın Mac'in Face and Body fondöteni ile karıştırıldığında da çok iyi sonuç veriyor.

Dünyada 6 saniyede bir adet satılan bu kuru yağ 50 ve 100 ml'lik iki farklı cam şişe seçeneği ile satılıyor. 100 ml'lik şişesi fısfıslı, 50 ml olanı ise dökerek kullanılıyor. Bendeki boyu 50 ml. Ürünü ilk elime döktüğümdeki kıvamı gayet homojen. Teninizde asla yağlı, rahatsız edici bir his bırakmıyor. Nemli ama yağ hissi kesinlikle sıfır diyebilirim. Bu ürünün kokusuna bayılanlar çok, ben de sevdim ama sevmeyen de sevmiyor bu yüzden almadan önce koklamanızda fayda var. Birçok makeup artist'in ve ünlünün favorisi olan bu kuru yağı gelinler de çok fazla kullanıyor. Kollarda, boyun ve dekolte bölgesinde güneşte yansıyan ışıltılar elde etmek isteyenler düğünlerinden önce kesinlikle baksın bir denesinler bence. Ben özellikle yazın hafif bronz tende bacakta duruşunu da çok seviyorum. Ürün çok amaçlı olduğu için ihtiyacınız olan her şekilde kullanabilirsiniz. Özellikle özel gecelerde ve davetlerde ışıldamak istiyorsanız işinize yarayacaktır.
5 saatin sonunda tenim hâlâ hafif nemliydi. 

Ürünün fiyatı 99 TL civarında. Online satın alacaksanız bazı sitelerde 75 TL'ye kadar indirimli bulabilirsiniz.

Darphin'in kuru yağı ise 50ml'lik pompalı ve plastik bir şişede geliyor. Ürün Nuxe' göre daha yoğun, simler Nuxe göre çok homojen görünmese de Nuxe gibi çalkayıp kullanmanız gerekiyor. Bu şekilde ikisini de yaydığınızda Darphin'in daha yoğun nemli dokusu dışında bir fark yok gibi görünüyor. Ama Darphin hafif yağlı bir doku olduğundan küçük bir pompa geniş bir yüzeye yayılıyor. Daha az ürün daha çok bölgeye yayıldığından simler de daha aralıklı duruyor. 

Yine bu ürünün içinde de yer arayan simler asla sim sim durmuyor, hatta ışık vurmadığı sürece dışardan belli olmuyor. Tıpkı Nuxe gibi tamamen cildinizin ışıldamasına yönelik bir ürün. Nuxe'e göre biraz daha yoğun ve yağlı olduğu için verdiği nemlilik daha uzun sürüyor. 5 saatin sonunda ilk sürdüğümdeki gibi nemliydi. Cildini daha esnek ve daha nemli hissetmek isteyenler için kesinlikle harika. Aynı şekilde yüz, ten ve saça sürülüyor. Ancak daha yağlı (çok değil ama diğerine göre daha yağlı dokuda ki gergin ciltler çok daha fazla sevebilir) yapıda olduğu için yağlı ciltler ve yağlı saçlar Nuxe'u tercih edebilir.

Fiyatı ise 129TL

Nuxe'ün klasik şişesinde pompa olmadığından sallayarak dökmeniz gerekiyor. Darphin'in pompalı şişesi kolay uygulama sağlıyor. 


Genel olarak NUXE daha kuru ama daha ışıltılı, Darphin ise daha yağlı nem hissi olan ama daha az ışıltılı diyebilirim. İhtiyaçlarınız ve zevkiniz doğrultusunda bu iki güzel üründen birini tercih etmek size kalmış :)










Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz.

Instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
App Store: Sebi Bebi
PR: pr@sebibebi.com





sebibebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram