Mezuniyet Hazırlığı



Mezuniyet öncesinde hazırlanmaya başlayan her genç kızın ilk sorusu "ne giyeceğim?" olur. Benim size tavsiyem kıyafet konusunda asla aşırıya kaçmamanız. Yaşınızı olduğunuzdan daha büyük gösteren, çok abartılı, rahatsız, ya da kusurlarınızı/beğenmediğiniz yönlerinizi vurgulayan kıyafetlerden kaçınmanız gerekiyor. İkinci olarak da özellikle lise mezuniyetleri için çok uzun çok koyu renkli ya da çok ağır kumaşlı elbiseleri ben çok tavsiye etmiyorum çünkü bunlar da sizi olduğunuzdan daha büyük gösterecek. Bunun yerine uçuş uçuş, mini ya da midi, canlı renkleri olan elbiseler güzelliğinizi vurgulayacak, ilerde fotoğraflara baktığınızda sizi mutlu edecektir.

En önemli ikinci konu ise ayakkabı seçimi. Bu konuda ilk tavsiyem kesinlikle rahat ayakkabılar tercih edin. Uzun saatler ayakta duracak dans edeceksiniz, bu yüzden şıklığınız kadar rahatlığınızı da ön planda tutun. Aldığınız ayakkabıyı mezuniyetten bir iki gün önce evin içinde mümkünse bir iki saat giyin. Böylece hem ayağınız ayakkabınıza alışmış olur hem de sürpriz bir şekilde ayakkabınızın ayağınızı vurmasının önüne geçmiş olursunuz.


Bir çoğunuz için çok önemli ama bence -yine özellikle ortaokul - lise mezuniyetlerinde- çok hafifçe yapılması gereken makyaja geldi sıra. Hatta ben bu yaşlarda makyaj yapılmasını doğru bulmuyorum. Ancak mutlaka makyaj yapmak istiyorsanız zaten bu yaşlarda pürüzsüz, kırışıksız, sorunsuz cildiniz olduğu için tavsiyem neredeyse yok gibi bir cilt makyajı yapmak. Sivilcelerinizin üzerine noktalar halinde kapatıcı uygulayıp tüm yüzünüze genel bir ten makyajından kaçınmak. Kontur vs uygulamaları asla yapmamak. Allık ve aydınlatıcı sürerek gençliğinizi daha fazla vurgulayabilirsiniz. Özellikle çok koyu göz farlarından kaçının. Dudaklarınızda da yine doğal tonları seçin. Güzelliğinizin önüne geçen değil, güzelliğinizin altını çizen bir makyaj yapın.


Saçlarınızda çok radikal modellerden uzak durun. Kocaman topuzlar, abartılı maşalar, kuş yuvası modelleri size göre değil. En güzeli saçlarınıza kalın su dalgaları, örgülü romantik topuzlar, hatta düz fön çekilip taranmış saçlar. Yapacağınız yanlış saç modeli seçimi sizi olduğunuzdan çok büyük ve alaturka gösterebilir. Bu yüzden daha önceden deneyip beğendiğiniz risksiz modellere yönelebilirsiniz. Eğer liseden mezun oluyorsanız ve saçınızı boyatmak gibi bir planınız varsa bunun için en kötü zamanlamanın mezuniyet geceniz olduğunu hatırlatmama gerek yoktur sanıyorum. Mümkün olduğu kadar sizi bambaşka birine çevirmeyecek seçimler yapmalısınız ki sonunda üzülmeyin.






Mezuniyet öncesi yapmak istediğiniz cilt bakımları varsa bunları en az 3 gün önceden yaptırın. Yine epilasyona ihtiyaç duyuyorsanız bunu da 3 - 4 gün önceden halledin ki olası bir hassasiyete karşı bunu düzeltmek için vaktiniz olsun.


Mezuniyete gitmeden önce çantanızda kimlik, para, ufak bir ayna, yara bandı, ıslak mendil, tazelemek için bir adet ruj bulundurmayı unutmayın.




Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz.



instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
App Store: Sebi Bebi
PR: pr@sebibebi.com

sebibebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram