Saçları En Çabuk Ne Uzatır?






İnsan saçı ayda ortalama 1.25 cm uzar. Tabii ki bu uzama miktarı kişinin beslenme alışkanlıklarına, sağlık durumuna, ilaç kullanımlarına, saçına yaptığı bakımlara ve yaşına göre değişiklik gösterebilir; artabilir, azalabilir.

Her ne kadar saçınıza iyi bakarak çok daha hızlı uzamasını sağlayabilseniz de, bir anda saçınızın 8-9 cm uzaması imkansız. Bu yüzden sağlıklı bir şekilde saçınızı uzatmak için anlık çözümler aramayı bir kenara bırakıp uzun vadeli ve düzenli bir bakım uygulamalısınız.

Beslenme
Saçınızı sağlıklı bir şekilde uzatmak için öncelikle saçlarınızı içten besleyecek olan vitaminleri almanız gerek. Bu vitaminler için kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyip hekiminize danışmanız gerekiyor. Size ve vücudunuza en uygun olan vitaminleri hekiminiz önerecektir.

Arındırma
Saçlarınızı ölü hücrelerden arındırmak sağlıklı ve hızlı şekilde saç uzatmanın anahtarlarından biri. Saçınızı ölü deriden arındırmak için buradaki videoma göz atmanızı öneririm.

Nemlendirme
Saçlarımızın çevresel faktörler, ısı ve kimyasallar gibi etkilerle kaybettiği nemi mutlaka geri vermemiz gerekiyor. Bu yüzden evde yapacağınız doğal nem maskeleri veya kozmetik bakım ürünleri ile saçlarınızı mutlaka nemlendirmelisiniz. Hindistan cevizi yağı, argan yağı, avokado yağı, badem yağı ve zeytin yağı saçınıza nem verecek yağlardan sadece birkaçı.

Isı ve Kimyasallardan Uzak Durma
Saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını istediğiniz bu dönemde mümkün olduğu kadar saçınıza zarar veren uygulamalardan kaçınmanız gerekiyor.
Bu dönemde fön, maşa, düzleştirici, perma gibi işlemlerden mümkün olduğu kadar uzak durmalısınız.

Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz



Blog: www.sebibebi.com

instagram: sebibebi


Twitter: sebibebicom


App Store: Sebi Bebi


PR: pr@sebibebi.com


Facebook: https://www.facebook.com/sebibebiresmi




Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebi






sebibebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram