Hangi Vücut Tipine Sahipsiniz?


Bir çoğumuz kaç kilo olduğumuzu, kaç beden giydiğimizi, neremizde fazlalıklarımızın/eksikliklerimizin olduğunu biliyoruz. Ama vücut tipimizi, ve vücut tipimizin özelliklerini bilmiyor, bu yüzden yanlış kıyafetler seçip hayal kırıklığına uğrayabiliyoruz. Bu yazımda size vücut tiplerinden, ve bu vücut tiplerinin özelliklerinden bahsedeceğim. Vücudunuzu tanımak ve ona göre giyinmek için faydalı olacağını düşünüyorum.

Elma Vücut Tipi


Elma vücut tipinde genellike dolgun göğüsler, büyük bir karın ve geniş basenler vardır. Türkiye'de elma vücut tipi sıklıkla görülür. Bu tip vücuda sahip kadınlar genelde kilolarını karın bölgesinden alırlar. Yediklerine çok dikkat etmesi gereken elma vücut tipleri çok kolay ve erken sarkabilirler.

Elma Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?

Elma vücut  tipine sahip olanların, karın bölgesinde yoğunlaşan kilolarına dikkat çekmeyecek şekilde giyinmeleri gerekiyor. Büyük desenli tişörtler, dar ve kısa blüzler bu vücut tipine uygun değil.
Dikkatleri karın bölgesinden uzaklaştırıp kollara, boyna ve bacaklara çekmek doğru olacaktır. Yine düz gömlekler, boyuna çizgili elbise ve blüzler, bazenlerini kapatan ceket ve hırkalar bu vücut tipine çok uygun.
Pantolon seçimi yaparken düşük belden uzak durması gereken elma vücut tiplerinin ne çok dar ne de çok bol pantolonları tercih etmesi gerekir.



Armut Vücut Tipi

Yine ülkemizde çok görülen vücut tiplerinden biridir.
Bu vücut tipinde özellikle alt taraf üst tarafa göre daha kalındır. Göğüsler daha küçük, bel ince ve kalçalar geniştir.

Armut Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?

Armut vücut tipine sahip kadınların yapması gereken şey çok basit. Basenleri ve göbeği gizlemek. Etekleri basenleri örtecek uzunlukta asimetrik kesimli hırka ve tunikler bu iş için biçilmiş kaftan. Dikine çizgili ve yüksek belli pantolonlar da dolaplarında mutlaka bulunmalı. Kalçalarından yana bir şikayeti olmayan armut vücut tipleri taytları da uzun blüz, gömlek ve tuniklerle kombinleyebilirler. Tercih edecekleri topuklu ayakkabılar boylarını daha uzun ve basenlerini daha biçimli gösterebilir.





Kum Saati Vücut Tipi

Kum saati vücut tipine sahip kadınlar 90-60-90 olarak bildiğimiz mükemmel vücut tipine sahip kadınlardır.
Basen ve kalçaların aynı genişlikte olduğu, ince bel, ve büyük ya da normal göğüslü kadınlardır.  Özellikle bu vücut tipli kadınlar daha yuvarlak ve kıvrımlı hatlara sahiplerdir.

Kum Saati Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?

Kum saati vücut tipine sahip kadınlar için derin V yakalı dar blüzler, bellerinin kıvrımlarını vurgulayan elbiseler çok idealdir.
Pantolon seçiminde düşük belli modeller bu vücut tipi için iyi birer seçim olacaktır. Bol pantolonlardan uzak durmaları gerekir.



Dökdörtgen Vücut Tipi
 
Bu vücut tipine sahip kadınlar genellikle zayıf ve sportif görünürler. Basenleri ve omuzları aynı genişlikte olup belleri dümdüz ve kıvrımsızdır. Göğüsleri normal, kol ve bacakları incedir.

Dikdörtgen Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?

Dikdörtgen vücut tipine sahip kadınların hayatında sütyen seçimi çok kritiktir. Eğer büyük göğüslülerse mutlaka toparlayıcı ve küçültücü sütyenler tercih edilmelidir. Eğer küçük göğüslere sahiplerse daha destekli sütyenler vücudun kare/dikdörtgen görüntüsünü yumuşatmak ve daha seksi bir görüntü oluşturmak için iyi bir seçim olacaktır. Dikdörtgen vücutlu kadınlar özellikle omuzlarını vurgulayacak ve açıkta bırakacak giysileri tercih etmelidir.

Dikdörtgen vücutların en şanslı olduğu konu belki de pantolon konusu. Bu vücut tipinin her pantolonu giyebilmek gibi bir avantajı var. Yüksek bel, düşük bel, ispanyol paça, dar paça aklınıza gelebilecek tüm pantolonları giyebilirler. Etek seçiminde de çan ve kalem etekler bu vücut tipi için idealdir. Boy sorunu olmayan kadınlar için bileklere kadar uzanan etekler de harika duracaktır.



Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Youtube Kanalım: http://www.youtube.com/sebibebiFacebook: https://www.facebook.com/sebibebiresmi
Blog: www.sebibebi.com
instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
App Store: Sebi Bebi
PR: pr@sebibebi.com


sebibebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram