Yazın İşinize Yarayabilecek İpuçları



Herkese Merhaba,

Bu yazı ve videoda size yazın işinize yarabilecek ipuçları verdim. Kimi yaz bitti dese de hala havalar çok sıcak ve hala tatile havuza gidenler için de yararlı ipuçları var.

Bunlardan biri Duşta vücut şampuanı kullanımı. Üşengeç insanlar için yapılan en güzel kozmetik ürünlerden biri duşta vücut kremleri. Üstelik duşta nemliyken kullanılan kremler vücuda daha fazla su hapsettiği için çok da işlevsel. Vücut ıslak olduğunda hem ürün sarfiyatı daha az oluyor hem de ürünü vücuda yaymak çok hızlı oluyor.

Diğer bir ipucu Dondurmanın buzlanmasını engellemek. Dondurma açıldıktan sonra buzlukta çabucak buzlanabiliyor. Bunu engellemek için her zaman kilitli buz dolabı poşeti kullanın. HAtta mümkünse soğuk tutan poşetlerden olursa çok daha etkili.

Yazın havuza girdiğinizde saçınız yeşilleşir. Bu özellikle sarı saçta kendini oldukça belli eder. Saçlarınıza durulanmayan krem veya hindistan cevizi yağı sürerek bu etkiyi azaltabilirsiniz.

Saçlarınız deniz güneş veya havuzdan matlaştıysa sirkeli suyu saçınıza spreyleyip 10 dakika sonrqa durulayarak saçlarınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz. Saçlarınızı soğuksuyla duruladığınızda çok daha parlak görünecektir.

Yazın yıpranmış saçlara bakım yapmak için 1 avokado içi, 1 yumurta sarısı, 1 kaşık hindistan cevizi yağını blenderla karıştırın ve saçınıza maske olarak uygulayın. Haftada 1 maksimum 2 kere uygulayabilirsiniz.

Yazın sıcaklarda duştan sonra da serin hissetmek için duş jelinizin içerisine nane yağı damlatabilirsiniz.

Güneş yanıkları için aloe vera jelini buz kalıplarına koyun ve gerekli durumda cildinizde gezdirin. Aloe vera bitkisini evinizde canlı yetiştirmek çok kolay. Bitkinin yapraklarını cilt bakımınız için de kullanabilirsiniz.

İçecekleri hızlı soğutmak için kasenin içine su doldurun ve içine bol buz koyun. 1 kaşık tuz ekledikten sonra karıştırın ve içeceğinizi içine koyun. En az 2 dakika sonra serinlemiş içeceğiniz hazır.

Aşağıdaki videoda uygulamalı olarak gösterdim. Umarım seversiniz.


Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram