Makyajı Pişirmek Baking Makeup Nedir



Herkese Merhaba,

Sosyal Medya sayesinde sürekli yeni teknik isimleri yeni makyajlar görüyoruz. Aslında teknoloji eskiden çok yaygın olmadığından çoğunuzun haberdar olmadığı çok önceden beri yapılan uygulamalar. Sadece yabancılar herçeye bir isim vermeye bayılıyorlar. Bunlardan biri de Baking ya da cooking make-up. Baking make-up aslında göz altına yopun transparan pudra uygulamak ve vücut ısısı ile bunun altındaki göz altı kapatıcı ile iyice kaynaşması sonucunda pürüzsüz, mimik çizgisi yapmayan aydınlık bir makyaja kavuşmak. Bakin makeup hala makyaj sanatçılarının bir kısmı tarafından kullanılsa da özellikle doğala gitgide yaklaştığımız bu yıllarda modern sanatçıların pek tercih etmediği bir teknik. Şahsen benim de. TV programlarında ve fotoğraf çekimlerinde mükemmel sonuç verse de oldukça ağır.

Avantajları; mimik çizgisi yapmaması. Normalde göz altına kalın kapatıcı ve üstüne pudra inanılmaz çatlamış görünün çizgiler yaratsa da baking makeup ile yaptığınız makyajda asla çizgi olmuyor. Fotoğraflarda kusursuz aydınlık göz altı morluğundan ve şişliğinden eser olmayan bir görüntü veriyor. Kapatıcının etkisini ve kalıcılığını artırıyor. Yağlı ciltleri tamamen matlaştırıyor.

Dezavantajları, çok zaman alıyor, cildi aşırı kuru gösteriyor, temizlenmesi ve zaman alıyor ve sürekli kullanımda gözenekleri genişletebilir. Aşırı makyajlı görünüyor. Ürününüz çabuk bitiyor.

Bu yüzden sadece fotoğraf çekimlerinde kullanmanızı öneririm.

Detaylı uygulamayı buradan izleyebilirsiniz♥



Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.

Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Twitter: sebibebicom
PR: prsebibebi@gmail.com  (Yalnızca İş mailleri için)

Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram