Işık dolgusu, Botox Ve Dudak Dolgusu Deneyimi




Herkese Yeniden Merhaba,

Öncelikle aşağıdakilerin tamamen benim tecrübelerim olduğunu, kozmetikte de tıpta da her ürün ilaç ya da uygulama kişiden kişiye değişebilir olduğunu hatırlatırım.

Beni takip eden herkes göz altımdan nasıl şikayetçi olduğumu ve morluklarımı kapatmak için çok çaba sarfettiğimi bilir.

Işık dolgusunu ben de son zamanlarda sıkça duymuş olup bunu yaptırmak için yaklaşık 3-4 hafta önce Esteworld Altunizade Hastanesinden randevu aldım. Hastane ücretsiz muayene hizmeti veriyor. Eğer bir işlem yaptırmayacaksanız sizden muayene ücreti almıyor. İşlem yaptıracaksanız da sadece işlemin ücretini alıyor. Türkiye'nin en büyük Estetik Cerrahi Kompleksiymiş.

DOLGU
Hastane çok şık ve tertemiz görüntüsü ile beni etkilemedi desem yalan olur. Eşimle gittik ve ikimiz de ilgiden ve hastaneden çok memnun kaldık. Özellikle Este Cafe'nin yani Hastanenin hemen önünde bulunan özel diyetisten tarafından hazırlanmış muhteşem ve eşşiz menülerinden tattınız mı bağımlısı olabilirsiniz. Çok net söylüyorum ki yolunuz düşerse mutlaka tadın.

Gelgelelim beni Dr.Özgür Evren Ersoy muayene etti. Peki ışık dolgusu yaptık mı?

Hayır :( Bir ilk daha öğrendim. Eğer "ışık dolgusunu nasılsa yaptırırım"diye düşünüyorsanız bunu unutun. Kesinlikle bu dolgunun size uygun olup olmadığına doktorunuz karar veriyor. Size telefonda "gelin yaparız" diyen bir doktor varsa hemen kaçın. Önce doktorunuz göz yapınızı kontrol ediyor. Örneğin benim göz altı morluğumun bulunduğu bölgenin altında yağ dokusu neredeyse yok gibi ve hemen altında kemik varmış. Eğer ben göz altı ışık dolgusu yaptırsaydım, göz altı morluğum gidecek ama yerine yepyeni göz altı torbalarım olacaktı. en azından doktor bey öyle söyledi.

Yani göz altı dolgusunu yaptıramayınca çöktüm. Ben çökünce Esteworl Medikal Estetik Hekimi Özgür Bey yeni yaptığı dudak dolgusunu gösterdi. Aslında asla düşünmediğim ve hiç aklımda olmayan bir işlem. Yaptığı işlem o kadar tatlı duruyordu ki, tamamen doğal ve doktor söylemese anlamayacağım ve ilk kez gördüğüm bir teknik.

Sadece dudak çizginize dolgu yapıyor ve çizgisini belli ederken önden bakıldığında dudağınızda hiçbir fazlalık belli olmuyor. Yandan baktığınızda ise dudak çizginiz çok güzel ve kalkık duruyor. Öpücük dolgusu da deniyormuş buna. Abartılı bir dolgu olmadığını görünce dikkatimi göz altımdan çekmek için "hemen yapalım" dedim ve dolgumu yaptı.

Eğer acı korkunuz varsa olmasın. Çok etkili ithal bir krem sürdüler. Dudağım dişçide uyuşmuş kadar uyuştu. Hiç ama hiç birşey hissetmedim. Bu arada uyuşturucu krem olmadan nasıl bir acı olduğuna rutuş için gittiğim kısmı anlatırken geleceğim. Sadece üst dudağıma yapıldı. İkisine aynı anda yaptırmayın. Çünkü belki de tek bir yerde yapacağınız bu değişiklik size yetecektir. Dolgunun oturması 2-3 günü aldığından daha sonra ihtiyacını olduğuna karar verirseniz diğerine de yaptırabilirsiniz.

İşlemi bitirdikten sonra buz kompresi yaptık. Akşama kimsenin gözüne batmayacak minik bir şişlik olsa da sanki dudağımın dolgusu gibi duruyordu. Yani abartı bir şişlik değil ama yaptırdığım dolgunun gerçek boyutu da değil. Doktor 1 hafta sonra rutuşa ihtiyaç var mı diye görmek için yeniden çağırdı. Dolgu tamamen oturduğunda ihtiyaç görülen yerler varsa doktorunuz  tedavinin devamı olarak ilavesini yapıyor.

Bu kez hiç uyuşturmadan yaptık. Sadece iğnenin ucunun girdiğini duydum o kadar. İnanılmaz hafif bir histi ama herkesin acı eşiği farklı olabileceğinden siz yine de uyuşturucu krem alternatifini düşünebilirsiniz.

Sonuç olarak dudaklarımın şiş olduğu gün periscope yayını yaptığımda herkese "ben de bir değişiklik var mı" diye sorduğumda kimse anlamadı. Fotoğraf paylaştım, video yayınladım yine kimse anlamadı. Çok doğal durmasının yanında kalem kullanmadan çok kolay ruj uygulayabiliyorum.

Bu tip işlemlerde küçük veya büyük endikasyonlar olabiliyor. Örneğin bende dudağımın üstündeki dolgunun küçük bir kısmı yukarı kaymış. Normalde bakıldığında anlaşılmasa da tepe lambası aldında durunca kendini belli ediyor. Elim sürekli üzerinde. Doktor masajla aşağı indirebilirsiniz dese de henüz inmedi. Bana rahatsızlık veriyor mu? Hayır. Ben hariç kimse farketmedi. Belki şimdi söyledim diye farkedebilirsiniz. Fotoğraflarda ise zaten görünmüyor boşuna zorlamayın göremezsiniz :D

Sonuç olarak güzel mi? Bence güzel oldu. Özellikle cidden dudağı ince olup belli olmadan dolgu isteyenler için mükemmel bir işlem olabilir. Ben bir daha yaptırır mıyım? Ben zaten dudak şeklimi kalın olmasa dahi çok severim. O yüzden sanırım bu işlem sonrasında hevesimi aldım ve bana en yakışanın zaten bana verilmiş olduğunu düşünerek bir daha yaptırmayı düşüneceğimi sanmam. Arada değişiklik insana yine de iyi geliyor.

En üstteki foto da yaptırmadan önceki ve sonraki halini görebilirsiniz.

Vücuda zararlı mı ve hamileler ya da emzirenler yaptırabilir mi?

Siz benim söylediğimi duyun ama yine de doktorunuza mutlaka danışın. Bana uygulanan dolgu insan vücudunda zaten bulunan bir maddeden yapıldığından ve konulan yerde kaldığından emzirenler ve hamileler için sakıncalı değilmiş. Ama ne olur ne olmaz. Ben yanlış duyar ya da anlarım (Allah korusun) yine de doktorunuza mutlaka sorun. Galiba olacak ya da bir başkasından öğrenilecek bir bilgi değil bu. Bana yapılan işlem ve dolgu başkadır, sizin doktorunuzun yapacağı şey başka olabilir.

İyi bir dudak dolgusunun etkisinin 2 yıl sürdüğünü söylediler.

BOTOX

Çocukluğumdan beri kaşlarımı kaldırırım. Dinlerken konuşurken izlerken... Annemin ablalarımın ve sonunda Emre'nin dilinde "indir şu kaşlarını alnın kırışacak" diye tüy bitmiştir. Uzun zamandır da gerçekten alnımda ciddi mimik kırışıklığı oluştu. Artık kaşlarımı kaldırmasam dahi çizgiler duruyordu.
Bakınız aşağıdaki foto da kaşımı çok hafif kaldırdığımda çizgilenmeyi görebilirsiniz.
İkinci fotoyu başka sekmede açıp orjinal boyutta baktığınızda mimik yapmadan da oluşan çizgileri görebilirsiniz. En alttki foto ise botox sonrası hali.

Geçen sene ilk Botox'umu yaptırmıştım. O da gayet başarılı bir operasyondu. Ancak mimik yapabildiğim oyuncu botoxu yaptırmıştım. Oyuncu botoxunda sevmediğim bir yön vardı. Normalde kasların bir çoğunu kullanamazken bazı kaslarımı kullanabiliyor olmam yüzünden, daha önce çizgi olmayan yerlerimde çizglenme yapabilir gibi göründü bana. İkinci Botoxumu 5-6 ay önce yaptırdım. Bu kez evime yakın olan başka bir doktora gittim. Ben zaten oyuncu değilim o yüzden alnımı kullanmasam da olur diyip komple kıpırdamayan bir botox yaptırdım. Felç gibi de değil. Tıpkı şimdi ki gibi hafifçe kaşlarımı kaldırabilsem de kızma etkisi yapamıyorum :D Gerçi şu an minimal de olsa yapabiliyorum.

Hazır gitmişken Esteworld'un botoxunu denemek istedim çünkü bir öncekinin etkisi geçmeye başlamıştı. Ben yine botoxun acısını da dayanılabilir bulduğumdan uyuşturtmadım ama isteyeni yine kremle uyuşturabiliyorlar. Botoxunuzu da yaptırdığınızda 10-15 gün sonra kontrole gidiyorsunuz. İlave edilmesi gereken bir yer varsa kalan ilacınızı kullanarak işlem yapıyorlar. Ben kaşlarımı kaldırdığımda çok fazla havaya kalktığından rutuşta kaş üstüme ilave ettik ve şu an sonuçtan son derece memnunum. Normalde insanlar kalkık kaş istedikleri için de botox yaptırıyorlar bunu da duymuştum. Bana Volkan gezegeninden Captain Spack gibi geldiğinden sevmiyorum çok net.

Botoxun etkisi kişiye ve kullanılan ilaca göre değişiyor. Bende alın bölgemde yaklaşık 6 ay gidiyor. Göz çevrem malesef botoxu iyi tutmuyor ve 2-3 ay sonra çözülüyor.

Doktor Özgür Bey Çok önemli iki bilgiden biri olarak kullanılan ilacı yanınızda açmalarını istemenizi söyledi. Çünkü Botox aslında ilacın adı ve bunun farklı isimler altında kaliteli ve kalitesiz bir sürü çeşidi var. Daha önce yaptırdıklarım farklı markalardı ve inanın isimlerini söyledikleri halde hiç aklımda kalmadı. Esteworld'de Botox markası kullanılıyor. İlacı sizin yanınızda açmalarının diğer bir nedeni ürünün bayat olmadığını ya da başka bir hasta için açılmadığını gözünüzle görmeniz.

Normalde Botox cam iğne şişesinde toz halde bulunuyor. İlaç şişesinin içinde o kadar az bir ürün var ki inanamazsınız. İçine karışım olacak sıvı dolu Şırıngayı ilaç şişesinin üzerindeki plastik deliğe soktuğunda, şırıngaya dokunmadan sıvı vakum etkisi ile içine doluyorsa Botox'unuz taze demekmiş. Bunu da öğrendik.

Dolgu ve Botox için fiyat bilgisi kişiye ve tedaviye göre değişiklik gösterdiğinden +90 216 474 54 54 nolu telefondan randevu alıp ücretsiz muayene olabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: http://www.esteworld.com.tr/

Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.

Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Twitter: sebibebicom
Firmalar İletişim PR: prsebibebi@gmail.com  (Yalnızca İş mailleri için)

Sebi Bebi

8 yorum:

  1. Sebile sen her halinle o kadar güzelsin ki.. Diliyorum bir gün tanışma fırsatımız olur hayatta sohbet etmek istediğim nadir insanlardansın. Nasıl mutluysan onu yaptır elbette :)

    YanıtlaSil
  2. Benim tavsiyem Pervin Dinçer'e gidip karbon maske yaptırıp leke ve ton eşitsizliğini kökten gidererek pür-ü pak biçimde cildinizi aydınlatmanız, tazelemeniz ve bunu da öncesi / sonrası fotoğraflarla paylaşmanız olacaktır. Benim hayalimdir, siz gerçekleştirin :) Sonuçlar çok etkileyici oluyor. Selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Özgur beye ben de botoks yaptırmıstım .1 hafta sonra kontrole gıttıgımde Bagdat caddesindeki ofisini kapatmıs ve zahmet edip haber dahi vermemişti. Zaten 3 hafta sonra yüzümde botokstan eser kalmadı. Öncesinde de prp yaptırmıştım. Kocaman bir lekem var artık. Her akşam yüzümü yıkarken kendısını anıyorum. Yazınızı okuyunca gercekten şaşırdım. Dikkatli olun derim. Sevgıyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Gözaltı ışık dolgusunu yan etkileri konusunda malesef uyarılmadan 1 ay önce uygulattım ve sadece sizin yazınızda rastladığım gibi göz altı torbalamasını yaşıyorum. Sizin adınıza bu işlemden kaçınmanıza sevindim ancak merak ediyorum doktorunuz böyle bir durum başınıza geldiği takdirde yapılabilecek bir tedaviden bahsetti mi ya da sizin bu konuda başka bir şekilde herhangi bir bilginiz var mı? Paylaşırsanız sevinirim... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Daha once ben aldirdiniz mi?Birkac aydir doktor arastiriyorum bunun icin bana onerebileceginiz bi doktor var mi ����

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram