Le Petit Marseillais Watsons'larda




Yeniden Merhaba,

Birkaç gün önce Periscope'tan canlı yayında açtığım ve incelediğim Le Petit Marseillais markası bugün ki konuğumuz.
İlk kez duyanlar için canlı yayın yaptığım Periscope programı şu an yalnızca iPhone ve iPad'lerde. Yani IOS'da ama yakında androide çıkacağı söyleniyor. Kullanıcı adım Sebi Bebi veya @sebibebicom.

Küçük Marsilyalı anlamına gelen "Le Petit Marseillais" Sabun'un ilk ortaya çıktığı yer Marsilya'da doğmuş. Meşhur Marsilya sabununu tüm dünyaya tanıtan marka ürünleri geleneksel yöntemlerle toplayıp doğal kaynaklara zarar vermeden üretimini yapıyormuş.

Fransa'nın en yeşil markası ünvanını kazanan Le Petit Marseillais ürün ambalajları geri dönüşüme uygunken üretimde bazı ürünlerin ambalajları geri dönüşümden elde ediliyormuş.

Ürünlerden Duş Jelleri ve Sabunları Paraben ve renkledirici içermiyor diye belirtilmiş ancak Nemlendiricilerde yalnızca renklendirici içermez yazdığından sanırım nemlendiriciler Paraben içeriyor demek bu.

Gelelim ürünlere

Duj jelleri nemlendirici özellikte cildi besliyor ve nem veriyor denmiş. Alttaki Mandalina ve Misket Limonu aromalı olanın enfes bir kokusu var. Hemen bir altta olanı lavanta ballı olanı ise yiyecektim neredeyse. Duştan sonra her ikisinin de kokusu bir süre kalıyor. Ama mandalina misket çok daha keskin bir şekilde kendini belli ediyor. Özellikle yazın çok ferahlatıcı olacağını düşünüyorum. Durulandıktan sonra özellikle nemlendirici etkili kremler gibi bir nem bırakmadı. Hatta hiç nemlendirmedi diyebilirim. Ama duj jellerinden böyle bir etki beklemiyorum zaten. Nivea duşta kullanılan bakım kremi favorim.



Markanın iki farklı Besleyici grubu var. Bendeki Çok kuru ciltler için. İçeriğinde "Shea Yağı, Tatlı Badem ve Argan Yağı" var.
Diğer seri ise çatlamış ve kuru ciltler için yani onarım gerektiren ciltler için. Onların içeriğinde de "Shea Yağı, Aloe Vera ve Balmumu" var.
Üstteki süt anında cildimi yağsız bir hissiyatla nemlendirdi. 10 dakika sonra ilk başta verdiği his çoğunlukla gitmiş, normal cildimden daha nemli ama ultra nemli bir yapı kalmamıştı. Nadiren bazı kremler cildim tarafından emilmez ve elimle ovalayınca kir gibi çıkar. Bu süt de aynı etkiyi verdi. Hemen alttaki yoğun bakım kremi ise çok daha iyi nem verdi ve sütteki gibi ovalayınca çıkmadı.
 Bu da El kremi henüz denemedim.
Bu meşhur sabunu. Her ne kadar bir çok insan sabun önerse de ben bu konuda biraz tutucuyum sanırım. Ne olursa olsun sabun benim tenimi kurutuyor. O yüzden de kullancağımı sanmıyorum. Ama sabun sevenler için meşhur patentli Marsilya sabunu bu. mis gibi sabun kokuyor.
 Lip Balmına bayıldım. Yatmadan sürdüm ve sabah hala nemlendirici etkisi epey bir kendini hissettirdi. Çok sevdim kesinlikle deneyin derim.


Üstteki sabunu deneyemesem de sıvı sabunu hemen açtım. İnanılmaz kaygan, sanki normal sabun kayganlığında. Daha önce hiçbir jel temizleyicide bu kayganlığı hissetmedim. Çok güzel enfes bir kokusu var. Bizim saf beyaz sabunlar gibi kokuyor. Ve kokusu da kalıcı.


Bu da markanın hikayesini anlatan hoş bir hatıralık.

Siz daha önce markayı biliyor muydunuz? Eğer tanıdığınız bildiğiniz bir marka ise ya da önermek ya da önermemek istedikleriniz varsa lütfen yazın.

Sevgiler,

Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.

Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Twitter: sebibebicom
Firmalar İletişim PR: prsebibebi@gmail.com  (Yalnızca İş mailleri için)

Sebi Bebi

7 yorum:

  1. Şöyle söyliyimki bu markayı hiç duymadım yine senden öğrendim.on numarasın sen ya seni seviyoruz

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, birçok vidyonuzu izledim ve yazılarınızın çoğunu okudum. Çok sempatik ve samimi bir insansınız. ^^ Ve aynı zamanda birçok okuyucuya youtube üzerinde de birçok izleyiciye sahipsiniz. Kozmetikle içli dışlı olan biri olarak hayvan deneyleri yapan kozmetik firmalardan bu vahşetten de haberiniz vardır diye düşünüyorum. Keşke bu konuda hassasiyet gösterip takipçilerinizi bilinçlendirmek adına bir şeyler yapabilseniz. Keşke bu katliama duyarlı olabilseniz ve sizi okuyan izleyen ağzınızdan çıkan her ürünü bir an önce deneme arzusuyla dolup taşan bunca insanın da bu konuda duyarlı olmasını sağlayabilseniz. Bu konuda duyarlılığını beklediğim insanların başında geliyorsunuz. Yorumumu ciddiye almanız umuduyla.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhaba,bu ürünü Belçika'dan alıyordum ya da gidenlere sipariş ediyordum. vanilyalı duş kremini kullanıyorum,süper kokuyor, sanki bir parfüm gibi gün içinde mis gibi vanilya kokuyorsunuz.bunu kullandıktan sonar başka birşey kullanamaz oldum,elimdekiler bitmek üzereyken getirdiler, çok mutluyum.ayrıca sizi de çok seviyor ve takdir ediyorum:) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. severim ürünlerini senelerdir kullanıyorum ama muhtemelen şimdi fransada çok vasat ve ucuz olan bu ürünü bişey zannedip herhalde insanlar hücum eder.

    YanıtlaSil
  5. merhaba böyle kutulu şekilde hiçniryerde bulamıyorum ama çok beğendim nasıl satın alabilirim o kapağı açtığındaki kuş sesini çok iyi bilirim

    YanıtlaSil
  6. Mrb adsız isimli arkadaşımla hemfikir im hayvanlari denek olarak kullanan firma ve ürünleri ile ilgili yazarken bu konuda hassasiyeti olan okuyucularida düşünerek yazarsanız sevinirim esen kalın

    YanıtlaSil
  7. Mrb adsız isimli arkadaşımla hemfikir im hayvanlari denek olarak kullanan firma ve ürünleri ile ilgili yazarken bu konuda hassasiyeti olan okuyucularida düşünerek yazarsanız sevinirim esen kalın

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram