Fondöten Nasıl Sürülür, Hangi Fırça Nasıl Kullanılır



Herkese Merhaba,

Makyajın kusursuz görünmesi için en önemli kısım bana göre bazdır. Zaten baz makyajınız ne kadar kusursuz olursa, diğer bölgeler o kadar az makyaja ihtiyaç duyar. Fondöten çoğumuz tarafından yanlış uygulanıyor.

Uygun Fondöten Nasıl Seçilir?
Normalde ilk olarak cildinize uygun bir fondöten seçmelisiniz. Cildinizden ne 1 ton açık ne 1 ton koyu olmalı. Ancak yüzünüz vücudunuzun diğer yerlerine göre çok daha açık veya koyuysa eşitlemek tamamen sizin tercihiniz.

Satın almak istediğiniz fondötenin cildinize yakın 3 rengini de yüzünüzde çene bölgesine yakın sürüp (boynunuzla olan eşitliğini de görmek için) yüzünüzde kaybolan yani aynı renk olan fondöteni seçtikten sonra sıra geldi uygulamaya.

Nemlendirici şart!
Sağlıklı ve kusursuz bir cilt görünümü için yüzün çok iyi nemlenmiş olması gerekmekte. Önce nemlendiricinizi ve göz altı nemlendiricisini sürüyorsunuz. Göz altınıza da mutlaka göz altı kremi uygulayın. Cildinizin ve nemlendiricinizin özelliğine göre emilim süresi uzun ya da kısa olabilir.



Güneşten Koruyun!
Cildiniz nemlendiriciyi iyice emdikten sonra; eğer ki nemlendiriciniz, fondöteniniz, bazınız veya pudranızda SPF yani güneş koruması yoksa nemlendirici üzerine güneş koruması sürmeniz sizi dış etkenlerden ve güneşten koruyacaktır. Eğer cildinizi sabah nemlendirdiniz ve makyajınızı daha ileriki saatlerde yapacaksınız. Ben cildinizi yeniden temizleyip tüm bu saydıklarımı yapmanızı öneririm. Ama eğer temizlemeden devam etmek isterseniz; Cildinizin enmli olup olmadığını kontrol edin. Eğer bazınızın nemlendirme özelliği yoksa ya da yetersizse cildinizi yeniden nemlendirin. Ya da nemlendirici özellikte serum gibi hafif bir ürün de kullanabilirsiniz.

Baz Kullanın 
Fondöten bazı, makyajınızın daha pürüzsüz gözükmesini sağlarken aynı zamanda makyajınızın çok daha uzun süre kalmasını sağlar. Ben günlük kullanımda baz tercih etmiyorum. Ancak uzun süreli performans gerektiren, saatlerce durması gereken durumlarda mutlaka kullanıyorum. Bu durumlar haricinde yağlı ciltler için yağ dengeleyici veya kuru ciltler için parlaklık veren, gözenek küçülten gibi birçok özellikte bazlar mevcut. Kendiniz için en uygun olanını seçebilirsiniz. Bazı fondöteni dağıtmak ve kusursuz göstermek için tüm yüzünüze uygulayabileceğiniz gibi yalnızca en problemli ve çabuk yağlanan "T" bölgesine de uygulayabilirsiniz.

Uygulama:
Fondöteni parmaklarınızla uygulamak kolay bir çözüm olsa da genelde fondöteni bir yerden bir yere taşıdığından kimi yerlerde daha yoğun kimi yerlerde daha az uygulama yapabilirsiniz. Özellikle burun kenarı burun üst kenarı gibi yerlere uygulama yaparken herkeste aynı hataları görüyorum. Bu yüzden çeşitli fırça veya fondötenlerle uygulamak en sağlıklı sonucu verecektir.






Kedi Dili Fırça:
Bildiğim kadarıyla ilk çıkan fondöten fırçası. Bana göre ilk deneme. Aslında kedi dilini çoğu insan sevmez çünkü hız ve pratiklik sevenleri biraz sıkacak cinsten. Kedi dilinin çizgi çizgi iz bıraktığı söylense de ben doğru uygulandığında çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Özellikle pata krem kıvamındaki ürünleri sünger haricinde en iyi uygulayan aparat. Kedi dili gibi dar yani basık fırçaların yüzde kullanımı düz ama çarpraz çizgiler yapmaktır. Çarpraz bir çekilde yüzünüze uyguladığınız fondötenin son olarak kusursuz görünmesi için fırçası yüzünüze iterek yani pon pon hareketler yaparak çizgilerden kurtulur kuursuz bir görünüme kavuşursunuz.

Bu fırçanın en güzel özelliklerinden biri tüm ince kıvrık yerlere girebilmesi.

Bunun haricinde bu dahil tüm fırçalarda yüksek kapatıcılık için fırçayı ilk baştan itibaren direkt itme ve yerleştirme yani pon pon hareketler ile uygulamanız yeterli.

Tüm fırçalar için en en önemli kullanım ise fırçayı bastırmdan yüzünüzü okşuyormuş gibi uygulamanız.

Duo Fibre ve Tüm Yuvarlak Fırçalar:
Duo Fibre fırçalar uçlarıda sentetik gövdede keçi kılı olan fırçalar. Başlıkta bunların yuvarlak versiyonlarından bahsediyorum çünkü basık olanları da var.

Yuvarlak fırçalar hafif uygulama için dairesel hareketlerle, yüksek kapatıcılık için ise vur çek yani ponpon hareketlerle uygulanır. Yuvarlak hareketlerle uyguladığınızda en sonunda  ponpon hareketi yapıp çizgi ve izlerin kalmadığından emin olun.

Tüm fırçalar için saç kökleri kaşlar gibi bölgeler tüylerin gittiği yöne doğru uygulanır. Aksi halde tüyleri kaldırıp bir güzel fondöten yaptığınıza emin olabilirsiniz.

Fondöten Süngeri
Kolay uygulama yapmanızı sağlayan bu süngerlerin tek uygulama şekli ponpon it çek hareketlerdir. Süngeri uygulamadan önce ıslatıp iyice sıkmayı ihmal etmeyin. Özellikle çok ince fondötenleri su gibi içine çeker. Kalın yuvarlak tarafı fondöten kren allık gibi şeyleri çok kolay uygulamanızı sağlarken ince kısımı göz altı göz pınarı burun kenarı gibi detay yerlere girmenizi sağlar. Gerçekten de iz bırakmadan çok güzel bir şekilde uygulama yapabilirsiniz.

Eğer diğer fırçalarla yüzünüzde istenmeyen çizgiler fazlalıklar vs bıraktıysanız, bu süngeri nemlendirip üzerinden ponpon şeklinde geçerek çok daha kusursuz görünüme kavuşabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur. Uygulama detayı için videoyu izlemeyi unutmayın.




Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.

Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Twitter: sebibebicom
Firmalar için iletişim: PR Menajer: sebibebimakeup@gmail.com  (Yalnızca İş mailleri için)

Sebi Bebi

6 yorum:

  1. Her videondan mutlaka birşeyler öğreniliyo. Birtanesin. İyiki varsın

    YanıtlaSil
  2. Benim cildim yağlı ama buna rağmen burun ve alın çevremde soyulma sorunu yaşıyorum. Özellikle fondöten sürerken burun çevremde aşırı kötü bir görüntü oluşuyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim? Lutfen yardım edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada 2 kez veya 1 kez (cildine kalmış) kil maskesi uygulayabilirsin. Kil maskesi sonrası nemlendirici sürmeyi unutma.

      Sil
  3. bişey sormak isterim inşallah cevaplarsınız bu saç yakınlarında hafif tüy olan yerlere düz sürterek mi tık tık sürüp çekme yöntemiyle mi fondoten uygulamalıyız?

    YanıtlaSil
  4. Firca cok sert nasil kullanmaliym

    YanıtlaSil
  5. Firca cok sert nasil kullanmaliym

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram