"Sıcak Soğuk Renk" Cilt Alt Tonunuza Göre Renk Seçimi



Merhaba!

Geçen gün cilt alt tonunuzu nasıl belirleyebileceğinize dair bir video yayınlamıştım. TIKLAYIN

Videoda genel olarak Cilt Alt tonunuz Warm mu Cool'mu bunlardan bahsetmiştim. Peki Cilt alt tonunuzu öğrendikten sonra hangi renkleri seçmelisiniz?

İşte size renklerle ilgili genel bilgiler.

Sıcak renkler: Sarı ve Kırmızı'dır.

Soğuk Renk: Mavi'dir.

Bunlar ana renklerdir. Bu renklerin sarı ve kırmızının karışımından doğan turuncu ara renktir ve o da iki sıcak tonun birleşimi olduğundan sıcak bir renktir. Yani warm'dur.

Mavi'nin dalga boyundan dolayı Mavi ile eşit oranda karıştırdığınız tüm renkler soğuktur. 
Yani eşit oranda Mavi ve Sarının birleşimi olan yeşil soğuk bir renktir. 
Yine eşit oranda Mavi ve Kırmızının karışımından oluşan renk Mor'da soğuk bir renktir. 

Ancak Yeşil'in ve Mor'un içerisindeki sarı veya kırmızı miktarını artırdığınızda Soğuk renk sıcağa doğru geçiş yapar. Yani Sıcak bir Mor veya Sıcak bir yeşil olur. Örneğin fıstık yeşili Sıcak bir yeşildir. 

Bunun dışında Soğuk rengin içerisine iğne ucu kadar bile küçük sıcak renk katarsanız renk ısınır. Ancak Normal sıcaklar daha çok yakışırken içerisinde sıcaklık olan soğuk renkler daha az yakışır. Yani size turuncu daha çok yakışırken turkuaz da yakışır ama daha az yakışır gibi.


Şimdi kafanız çok karıştı biliyorum. O yüzden size örnek renkleri aşağıda yazmaya çalışacağım.

Sıcak tenli iseniz kırmızı, makyaj ve kıyafette turuncu, mercan, şeftali, kahverengi, kızılkahve, sütlü kahve,toprak, yanık toprak vs (küllü hariç), bakır, altın, mercan, somon, kayısı, fıstık yeşili, turkuaz, kiremit, karamel, tarçın, bal, daha sonra ise turkuaz fıstık yeşili, kakao, leylak vb.

Soğuk tenli iseniz, makyaj ve kıyafette; mavi, lacivert, cobalt mavi, mor, mürdüm, bordo, lila, yeşil, gri, gümüş, pembe'nin tüm tonlarını kullanabilirsiniz.

Eğer Neutral yani Doğal cilt alt tonuna sahipseniz hepsini kullanabilirisiniz. 

Saç'larda Sıcak cilt alt tonları Dore olan tüm tonlar, Soğuk olanlar ise küllü olan tüm tonları kullanabilir.




Sebi Bebi

7 yorum:

  1. şanslıyım sanırım, neutralim:)

    YanıtlaSil
  2. Pembe neden soğuk ya ben onu çözemedim. Icinde kırmızı ve beyaz var sadece. Kirmizi sicak? Beyaz çok mu soğuk bir renk?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında pembe soğuk bir renk değil ama içerisinde soğuk bir renk var ise bu onu soğuk bir renk yapar. örnek olarak kırmızı içerisinde soğuk bir renk karıştırırsanız soğuk alt tonlu bir renk olur :) renk karışımına göre değişir o:)

      Sil
  3. Sıcak cilt alt tonuna sahip olanlar fondötende hangi tonları tercih etmeli peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıcak alt tonlu iseniz fondöten seçerken w harfine dikkat edin yanı warm( sıcak alt ton ) olduğunuz için fondötenler bu şekilde ayrım yapılır :) shiseido markası çoğunlukla bu ürünleri üretir isterseniz bakabilirsiniz :)

      Sil
  4. Sicak alt tonluyum ama siyah beyaz çizgili veya lacivert beyaz çizgili kıyafetim daha fazla bu renkleri kullanmam doğru mu

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram