Yaz Makyajı Nasıl Yapılır


Merhaba arkadaşlar,

Yaz 4 gündür tüm sıcaklığı ile geldi derken 2 gün önce dolu ve yağmur yağdı. Gerçekten küresel ısınmanın etkilerini görmeye başladık. Sonumuz hayır ola.

Havalar ne kadar kapalı gibi görünse de çok sıcak. Ağır makyajdan kaçmak istiyoruz. Ama yine de iyi görünmek lazım. 

Makyaj Bazı Kullanın: 

Terleme ve yağlanmaya karşı su bazlı silikon içerikli bir baz kullanmak makyajınızı gün boyu daha dayanıklı yapacaktır.

Makyaja Kapatıcı ile başlayın:

Aslında tüm yüzünüze fondöten bocalamadan önce makyaja gerçekten ne kadar ihtiyacınız olduğunu belirleyebilirsiniz.
Bronzlaştıysanız da bronzlaşmadıysanız da makyaja kapatıcı ile başlayın ve yalnızca kusurlu bölgelerinizin kızarıklık, leke vb üzerine kapatıcınızı sürün, cildinizin daha az makyaja ihtiyacı olduğunu farkedeceksiniz. Sadece kapatıcı ile cildiniz gayet sağlıklı görünüyorsa fondöten sürmeyin. Yine aynı şekilde rujunuza karar verdiyseniz onu da göz makyajınızdan önce sürerseniz aşırı makyajdan kaçınmış olursunuz.

Dayanıklı Fondöten Kullanın:

Özellikle silikon bazlı hafif formüllü fondötenler tercih edin. Uzun süre dayanıklı ve pudralı fondötenler de makyajınızın uzun süre dayanmasını sağlar.

Mineral Fondöten: 

Çoğunuzun görmezden geldiği mineral fondötenler en az likit fondötenler kadar kapatıcı çok ince ve toz oldukları için mem varlığını hissetmeyeceğiniz kadar hafif hem de dayanıklı. Mineral fondötenlere makyaj çantanızda yer verin. Özellikle yazın

Fondöten yerine renkli nemlendirici Kullanın:

Eğer güneşten korunanlardansanız fondöten yerine CC krem veya renkli nemlendiriciler hafifliği ile sizi çok daha rahat hissettirecektir.
Özellikle bronzlaştıysanız, cildiniz zaten kusursuz görünecektir. Fondöten yerine içinde ince pırıltılar olan bir nemlendirici cildinizi çok daha sağlıklı gösterecektir, ancak yağlı bir cilde sahipseniz parıltılardan kaçın. 

Fondöteninizi inceltin:

Eğer fondöten alma gücünüz yoksa, eski ve yoğun fondöteninizi ıslak süngerle sürmeyi deneyin. Gerekirse daha da inceltmek için nemlendiricinizden karıştırın.

Waterproof Rimel, Kalem ve Eyeliner Tercih edin:

Çoğu zaman akan rimellerden veya göz kapağına transfer olan ya da akan kalem ve eyelinerlardan şikayet ederiz. Hepsinde waterproof tercih ederseniz bu sorunları yaşamazsınız. 

Krem Far sürün:

Su bazlı krem farlar göz kapağında birikme yapmaz ve anında donduğu için gün boyu mükemmel görünür. Özellikle hafif parıltılı farlar yazın en trendlerinden. 

Krem Allık Tercih edin:

Pudra ürünler terleyince çamurlaşabiliyor. Krem allıklar hem cildiniz gibi çok daha sağlıklı bir görünüm yaratacak hem de toz allığa göre daha dayanıklı olacaktır. 

Transparan Pudra:

Renkli pudralar ciltte hafif bir örtücülük de sağlamak için üretilmiştir. En incesi bile transparan pudra kadar ince değildir. Transparan pudra renkli pudradan daha iyi sabitleme özelliğine sahiptir. Fondöteninizi renkli pudra yerine transparan pudra ile sabitleyin. Özellikle T bölgesine sürmeyi ihmal etmeyin. Ancak bunu da çok ince yapmayı unutmayın. Yazın herşey çok ince olmalı. 

DAHA FAZLASI İÇİN VİDEOYU İZLEYEBİLİRSİNİZ.
Hepsini okuduğunuz için teşekkürler \(^.^)/




Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.
Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
İzlesene Kanalım: http://www.izlesene.com/sebibebi
Facebook: http://www.facebook.com/nelervarneler
Blog: www.sebibebi.com
instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
Firmalar için iletişim:  sebibebimakeup@gmail.com  (Yalnızca İş mailleri için) 


http://www.izlesene.com/video/yaz-makyaji-onerileri-yaz-trendleri/7625480


Sebi Bebi

7 yorum:

  1. Makyaj bazı için bir öneriniz var mı?
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Mac preprime baz ile clinique bazı arasında tercihiniz hangisi olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Clinique i denemedim. AMa ürünleri başarılı. Ben 2 yıldır m.a.c pre+prime skin base visage kullanıyorum

      Sil
  3. anlatmaktan yoruldun bebicim :) muahh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa daha bir sürü not almıştım atlaya atlaya anlattım. 2 sayfa doldurmuşum :D ahahha yazmaya bile üşendim buraya bile bir kısmını yazdım

      Sil
  4. Sebi Merhaba! Yazlari fondoten hic kullanamiyordum. Bu videoyu iyiki yayinladin. Tesekkuru kendimce borc biliyorum ;-) Buarada kilonu korumak icin bir formulun varmi yoksa fizigin hep boylemiydi ablacigim?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram