Ulric De Varens Divine-Issime ve Rêve de Varens


Ulric de Varens 'in kokuları 20 yıldır YSL, Cartier gibi ünlü markalarla çalışmış ve halen Hermes'in tasarımcısı olarak çalışmakta olan Jean-Claude Ellena tarafından tasarlanmış. Hermes'in Terre ve Voyage parfümlerini onun tasarımıymış.

Ayrıca şişe tasarımı olarak 25 yıldır Thierry de Bashmakoff ile birlikte çalışıyorlarmış ve Paris'in en büyük tasarımcıları arasındaymış. Thierry ise Dior, Bulgari, Chaumet, Galliano, Guerlain ve Lacoste gibi markalar için parfüm şişesi tasarımları yapmaktaymış.

Ulric De Varens'in iddiası kaliteli kokular üreterek, reklam ve ambalar maliyetlerini kısarak kaliteli parfümü uygun fiyata müşteriye ulaştırmak.

Parfümlerinden ikisini bana gönderdiler ve ben testerla birlikte 3 parfüm denedim.

Kokuları çok sevemediğimi söylerken, bir başkasında duyduğumda beğenebileceğimi, parfümün tamamen kişisel olarak her bir bireyde farklı duygular ve beğeniler oluşturduğunu hatırlatırım.

Parfümler Gratis, Watsons, Rossman ve Bigmall'larda satılıyor.

Sevme sırasına göre:

Tester olan Lovely'den başlayayım.

Kokuların üçü de çok tanıdık gelse de hangi parfüme benzettiğimi net söylemememek beni üzüyor. Düşünüp durdum ama bulamadım.

Lovely kalıcı olsa bayılacağım bir parfüm. Sürdükten 1 saat sonra belli belirsiz bir koku kaldı. Ama beyaz çiçeklerin kokusunu çok sevdim.

Lovely 

Çiçeksi, Beyaz çiçekler, Meyveli
Doyumsuzca şehvetli olan LOVELY kokusunda kadınsılığın hazinelerini saklar… Frangipani ve sümbülteber birlikteliğiyle muzip bir ruh hali yaratan sulu meyvelerden oluşan kokteyldir (frenküzümü, ananas ve şeftali). Haz ve tutkuyu ortaya çıkaran ve bu duyguyla şarhoş edip izinden götüren misk ve vanilya bulunur. Ünlü koku tasarımcısı, Jean-Jacques, Ulric de Varens adı altında tasarladı. Şişe tasarımları, Thierry de Baschmakoff’a ait Lovely çıkış yılı: 2011.  
75 ml : 29,95 TL
30 ml : 19,90 TL


Rêve de Varens
Meyve ve çiçeğin birleşimi ile tatlı ve mayhoş karışık bir koku olmuş. Ağırlık olarak yine çiçeksi hissediliyor.  Çok çok tanıdık gelen o kokuyu bulamasam da çok uygun fiyatıyla alınmaya değer bir parfüm. En çok bunu sevdim. Kalıcılığı 100 üzerinden 70.  
Çiçeksi, Meyvemsi, Musk notaları
Bu koku, kadının feminen doğasınının izlerini işler. Baş notaları turunçgillerin parıldayan etkisiyle açılır, ardından neşeli meyvemsi notalar yerini alır. Çiçeksi kalbi, hoş ve narin çiçeklerle rafine ve sofistike birhava yaratır. Alt notaları Sandal ağacı ve Patchoulinin sıcak etkisine yoğunlaşır. Rêve de Varens çıkış yılı : 2013.  
100 ml : 39,50 TL 
50 ml : 31,90 TL

Divine-Issime
Kafa karıştıran bir parfüm. Size desem ki bu parfüm 700 TL, psikolojik olarak birçoğunuz belki seveceksiniz. Tarz olarak esmer kokusu. Çok yoğun. Kalıcı. Yaz kokusu gibi tasarlansa da fazla ağır geldi. Gucci Guilty tadında bir parfüm. Onun daha burun yakanı. Ben bu tip kokulardan inanılmaz çbuk sıkılıyorum. Üzerinden 1 saat geçtikten sonra bile aldığım koku acımtrak bir kokuydu. Sevmedim.
Çiçeksi, İştah artıran
Gölge ve ışığın arasında şehvetli bir parfüm. Vanilyanın sıcak notaları, silhat ve tonka taneleri ile sümbülteber güneşin kokusuna karışır ve kokunun çekiciliğini arttırır. Ünlü koku tasarımcısı, Henri Bergia, Ulric de Varens adı altında tasarladı. Şişe tasarımları, Thierry de Baschmakoff’a ait Divine-Issime çıkış yılı : 2012.  
75 ml : 39,90 TL
30 ml : 31,50 TL

Ben parfüm hastası olduğumdan benim için görsellik yani şıklık malesef önem taşıyor. Parfüm tasarımcılarının en büyük hilesi şişedir. Şişe sizi psikolojik olarak hazırlar. Kokladığınızda mutlaka parfümün fiyatı ve şişesi sizin beğeninizi etkiler. Aslında firmanın felsefesi çok doğru ama ben o şık şişelere herkes gibi kanmaya devam edebilirim :D

Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.
Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
İzlesene Kanalım: http://www.izlesene.com/sebibebi
Facebook: http://www.facebook.com/nelervarneler
Blog: www.sebibebi.com
instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
Firmalar için iletişim:  sebibebimakeup@gmail.com  (Yalnızca İş mailleri için) 








Sebi Bebi

1 yorum:

  1. divineyi çok merak ettim.ysl-manifesto ve yine ysl-cinema hayranı biri olarak içinde tonka fasulyesi-vanilya -badem amber olan her koku beni etkiler.yazıyı gördüğüm çok iyi oldu tasarımcısını öğrenmem ilgimi arttırdı siz söylemeseniz almayı düşünmezdim teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram