1V1Y Sorunlu Inglot Kampanyası

Arkadaşlar bunu yazmak istemiyordum ama onca telefon görüşmesine rağmen koskoca 1v1y firmasının hala bu kadar ürünü bu dikkatsizlikle satmasına inanamıyorum.

Geçenlerde twitter'dan bir arkadaş gelen ürünlerin son kullanım tarihlerinin bitmek üzere olduğunu yazmış ve 1V1Y'ye ürünleri iade almak istediğini söylemiş. Ürünler ambalajında olduğu halde iade almak istememişler. Olayın detaylarını bilmesem de yasal olarak internet üzerinden aldığınız herşeyi 15 gün içerisinde cayma hakkınızı kullanarak ürün ambalajını (jelatin vs varsa) açmadan iade edebilirsiniz. Bu hakkınızı bilin. Bunun dışında zaten ürünü kullanıp da son kullanma tarihinin bitmek üzere olduğunu gördüğünüzde iade edebilirsiniz. Bu tartışmaya açık bir konu değil. Bu tip durumlarda bulunduğunuz bölgede Kaymakamlıklarda bulunan Hakem Heyeti ve Tüketici mahkemesine başvurduğunuzda %100 işleminiz hallolacaktır tabi biraz zaman geçecektir. Ama önemli değil.

Bu olayı görmedim ve bilmiyorum. Ben de az önce ürün satın aldım geldiğinde görmüş olacağım. Ancak asıl sorun şu. İnglot kampanyasında 599 adet ürün var ve bu ürünlerin isimleri de kodları da resimleri de hatalı. Ben bir müşteri olarak saatlerce isimleri ve kodları google'dan aratıp hangisi doğru, isim mi fotoğraf mı diye araştırmak zorundayım.

Bu şekilde 599 ürünü son kullanma tarihleri geçse de satamazlar. 2 kez telefon açtım. İlgili birime iletildi dediler. Üzerinden 1 ay geçti kampanya bitti ve yenilendi. Hala aynı şekilde listelenmiş. Bu gerçekten ilginç. Hiç mi iade gelmiyor. Ya da gelen iadelerle ilgilenecek kimse yok mu oralarda?

Şimdi daha iyi anlamanız için detaylıca yazıyorum. Olur da ürün alacaksanız fotoğrafa değil adına bakın.
Örneğin:
Aşağıdaki fotoğrafta hepsi lila. Hatta sanırım 50 ruj varsa 48'i aynı lila fotoğrafı hahahah
Neyse Ürün açıklamasında 1. rujda Yeşil yazıyor ya. O aslında yeşil. Yanındaki de linke tıkladığınızda tam adı çıkıyor, buraya sığmamış Sedefli Mor'du sanırım.




Diğer bir sorun. Rujların renkleri yani fotoğrafları gerçek renkleri değil, peki alırken isim yerinde rengi de yazmıyorsa ki %60-70inde böyle; Bakınız ilk iki ruj
Hemen google a yazarsınız değil mi kodu. Böylece en azından gerçek rengi görürsünüz.
Hayır efendim o kodlar tamamen kendileri için oluşturulmuş. Ürün isimlerinde hani Inglot lipstick 103 yazarsınız ya. Ürünlerin hiçbirinin gerçek firma kodları ya da isimleri yazmıyor. Örneğin far açık mavi bir renkse ama ismi "sky blue" ise Inglot açık mavi far yazmışlar. O yüzden isimde rengine dair herhangi bir tanım yoksa kesinlikle almayın
Burada da çok net 3 aynı renk rujun aynı sorunlarını görebilirsiniz.

Bu da başka bir ürün açıklama sayfası. Pembe görünen eyeliner aslında sedefli mavi. Tabi gerçek adı ne kimbilir. Muhtemelen 82 numara ama dediğim gibi kimbilir...


Bu da sütlü kahve eyeliner ama sarı görünümünde. Doğan görünümlü şahin gibi :D



Soldaki far turuncu inanırsan ama diğerleri hayalgücüne bırakılmış.



Bu da Yeşil Krem Ruj. 



Siz siz olun, renk kodlarını bilmesem dahi ismi görünen bana yeter diyorsanız ürününüzü alabilirsiniz. Ama ben hala nasıl böyle listelendiğine inanamıyorum. Yazık o kadar ucuz ki bir de son kullanma tarihleri bitecek ve firmaya da bize de yazık. Değerlendiremeyeceğiz.

Sepetime önce 300 TL'lik ürün koyup sonra hepsini kaldırmıştım. Şimdi ise sadece 4 parça renklerinden emin olmadığım ama çok da tonunun önemi olmayan ürünler aldım.

Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur.

Sevgiler

Sebi Bebi

10 yorum:

  1. Yaklaşık bir yarım saat önce girip, göz atıp, bu bahsettiğin sebeplerden alışveriş yapmadan çıktım ben de. Üstelik 1v1y'nin müşteri ilişkilerinde 'iyi niyetli bir tabirle' çok başarısız olduğunu da birkaç yerde duydum ve okudum. Böyle baştan savma iş yaparak kendileri kaybederler. Kapanan onlarca alışveriş sitesi var malum...

    YanıtlaSil
  2. ben de daha önce 1v1y hakkında birçok olumsuz duyum almıştım. En son ablamın aldığı ve gelmeyen bir ürünün güç bela para iadesini aldık. Kesinlikle yakınından geçmem.

    YanıtlaSil
  3. Hayretle okudum wallahi bu nasıl bir vurdumduymazlıktır? :/

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok gerekli bir yazı olmuş.
    Ben de 3-4 hafta önce eyeliner almayı düşündüğümde fotoğraf ve açıklama uyumsuzluğuna dikkat edip mail atmıştım.Açıkmaları dikkate almamı söylemişlerdi.Yani farkında olmalarına rağmen düzeltmeye dair bir çabaları yoktu.
    Yine Inglot artık ülkemizde satılmadığı ve denemek istediğim için göze alarak sipariş verdim.Dediğiniz gibi sürekli kodları internete yazmakla uğraştım;ancak o bile düzgün sonuç vermemiş olacak ki gelen farlardan 3-4'ü inanılmaz yakın tonlarda geldi.Hatta sepetimde kesinlikle aynı üründen 2 tane olmamasına rağmen bir fardan iki tane geldi.Birini çekilişe koymayı akıl etmesem cidden sinirden kafayı yiyebilirdim :D
    Bence de amaç Inglot denemekse ve renk farketmeyecekse,risk göze alınıyorsa alınabilir.Ancak büyük bir riski göze almak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  5. bunu bende farkettim ilk kampanyasından beri ara ara açıp bakıyorum düzeltmişler midir diye onuda yapmadılar. cesaret edemedim o yüzden. kolay olabilecek bir işi bu kadar zorlaştırmanın ne gereği varmış anlamadım her ürünün altındaki kodu yaz yeter tamam resim koymasanda olur.

    YanıtlaSil
  6. Ben de bu kampanyaya hep anlamsız gözlerle bakıyorum.

    YanıtlaSil
  7. 1v1y dan defalarca alisveris yaptim bir sorunla karsilasmamistim çok sasirdim gerçekten teşekkürler yazi için

    YanıtlaSil
  8. Ben 1v1y inglot kampanyasından 2 adet ürün aldım, biri takma kirpik sorunsuzdu, diğeri ise açık renk pudraydı ama pudra bronz renkte geldi, çok ucuz olduğundan ve iade etmeye üşendiğimden geri yollamadım , allık olarak kullanırım diye düşündüm. Bu arada yolladıkları pudraların kutusu yok ve jelatin gibi bir şeye sarmışlardı pek de hijyenik görünmüyordu, almayı düşünenlere tekrar düşünün derim. Ben bir daha asla tercih etmem.
    Ayrıca 1v1y müşteri hizmetleri de yazılanlar gibi çok vurdum duymaz, Furla kampanyasından çanta alıyorum ürünün uzun sapı olmasına rağmen göndermiyorlar, telefon açtığımda da böyle bir sap yok diyorlar, e sitenizde yazıyor ya ! yanlış girilmiş diyorlar..

    YanıtlaSil
  9. Renkli Lensler Aynı Gün ve Ücretsiz Kargo Avantajıyla @lenskuresi 'nde 🎉🎁🎊

    instagram.com/Lenskuresi

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram