Rimel Nasıl Sürülür

Merhaba arkadaşlar,

Rimel Nasıl sürülür hepiniz biliyorsunuz. Rimel makyajın asla olmazsa olmazı. Peki kıvrık kirpikler için rimel nasıl sürülür.

Rimeli Kirpiklerinizin tam altına iyice yerleştirin.

Zigzag hareketlerle sürün ki kirpiği taradığınızda her adımda diğer kirpikler de rimel fırçasının arasına girsin ve tel tel ayrılsın.

*Rimel kurumadan diğer katı sürmelisiniz. Aksi halde kalıp gibi rimeliniz olur.

*Rimeli sürerken gözünüzü sıkar gibi yapıp rimele baskı yapmanız rimelin aralara iyice girmesini ve kirpiklerinizin kıvrılmasına neden olur.

*Son aşamada rimelinizi kirpiklerin altına yerleştirip gözünüzü gerçekten sıkarak yukarı doğru fırçanızı çevirin. Eğer rimeliniz taraklı kalıp rimelse yalnızca aynı şekilde çevirmeden tarayın.

*Yanınızda mutlaka bir kulak çubuğu ve makyaj temizleyici olsun li bulaşanları temizleyin. Özellikle sıkarak rimel sürdüğünüzde daha çok bulaşma yapar. Özellikle düşük göz kapaklarının kabusudur. Hele de benim gibi beceriksizler varsa ne olursa olsun zaten bulaştırıyor.

Bunların dışında rimelin göz kapaklarınıza sürerken bulaşmaması için bir takım aparatlar var. Bende de var bir tane ama çok sıkıcı. Daha pratik olan aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Bunlar hem kirpik kıvırmak, hem bulaşmasını engellemek için kullanabilecekleriniz.

Bir pipet, makyaj fırçası, çay kaşığı veya kartviziti kirpiklerinizin üzerine yerleştirip alttan parmağınızla bastırıp kirpikleri kıvırabilirsiniz.





Veya Çay kaşığını kirpiklerinizin dışından bastırabilirsiniz.
RİMELİN BULAŞMAMASI İÇİN İSE:

Pipet veya makyaj fırçasını kirpiklerin dibine yerleştirebilirsiniz. Pipet yuvarlak olduğundan kirpikleriniz çok güzel kıvrılacaktır. Aynı zamanda arkada destek olduğundan rahat taranacak tel tel ayrılacaktır.

Yine çay kaşığı küçük ve yuvarlak olduğundan kirpik diplerine dayadığınızda asla göz kapağına bulaşma olmayacaktır.


 Kartvizit veya sert, esnek plastik herhangi bir alet de işe yarayacaktır. İsterseni kartı hafif yuvarlak gibi kavizli kesersenzi göz kapağınıza tam oturacaktır.

Rimelinizi Sürdükten sonra da bu malzemelerle kıvrık kirpiklere sahip olun. Rimeliniz bulaşmayacak kadar kuruduğunda hafif nemliyken kaşıkla tersen iterek kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz.


Aynı çekilde bir piper veya makyaj fırçası ile de rimel sürer gibi alttan ittiğinizde aynı işlemi görecektir.

Bu pipet yöntemi patenti tamamen bana aittir. Yine biryerlerimden çok iyi uydurup bişeyler keşfettim ama gerçekten işe yarıyor.



Sağdaki rimelden önce kirpik kıvırıcısı kullanılmış, soldaki ise bilumum evdeki alet edevatla (pipet, çay kaşığı vs) kıvrılmış olan.

Fark ortada

Youtube'a ulaşamayanlar buradan videoyu izleyebilirler
http://www.izlesene.com/video/rimel-nasil-surulur/7311534



Sebi Bebi

5 yorum:

  1. Sebile hanım fondöten fırçası almak istiyorum. Flormar ın fırçası hakkında epey yazı okudum ama kararsız kaldım. Bazıları çok beğenirken bazıları fırçanın fazla ürün emdiğini vs. beğenmediklerini söylemişler. Flormar'ın far fırçasını almıştım ve ilk yıkayışımda dağıldı. Bir daha kullanamadım. Çok kararsız kaldım. Ecotools'un fırçalarını beğeniyorum. Acaba hangisinin fondöten fırçasını alsam daha iyi olur? Size güveniyorum. Ayrıca kullananlar da yorup yaparsa sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka Sebile hnm daha iyi fikirler verecektir, ancak fırça konusunda kişisel tavsiyem çok fırçanız olacağına bir tane olsun kaliteli olsun. Real Techniques fırçalar artık Türkiye'de de satılıyor. Migros'larda var ve Watsons'da da satılacakmış. Fiyatları artık daha uygun hale geldi. Kesinlikle RT Expert face öneririm, fondöten,pudra, krem allık, aydınlatıcı herşeyi uygulayabilirsiniz. sevgiler :)

      Sil
    2. Nilgün hanım, önerinizi dikkate aldım ve bugün Gratis'ten Real Techniques expert face aldım. Merak edenler olursa fiyatı 32 tl. Teşekkürler ;)

      Sil
  2. Ayrıntılı anlatım için teşekkürler :) bu arada kaşlarınıza hayran kaldım. Kaşlarıma aynı şekli vermeyi istiyorum ama bunun için önce kaşlarımı gürleştirmem gerekecek :/ var mı bir öneriniz ?

    YanıtlaSil
  3. şu pipet ne bereketli bir aletmiş hem saçımıza hem kaşımıza :))

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram