Lens Nasıl Takılır Nasıl Temizlenir


Diğer postun hemen arkasından ikinci yazı ve video. Bu videoda kullandığım lensler için BURAYI TIKLAYINIZ

Lens takmak çok zor gibi gelebilir çoğuna. Ancak gerçekten kolay. Gözlerinizin içine birşey sokmak fikri bizi gözlerimizi kısmaya ve kırpıştırmaya itiyor. Halbuki öyle değil.Gözünüze birşey kaçtığında gözünüzün beyazına ve içine peçeteleri sokup ya da elinizi daldırabiliyorsanız lens de takabilirsiniz :D

Bu arada ben farklı lensleri çok sevsem de göz kuruluğundan dolayı çok kısa süre takabiliyorum.

Lensleri takmadan önce bir kapağını açın. Ellerinizi yıkayın ve hav tüy bırakmayan bir havlu ile kurulayın.
Makyajınızı yapmadan önce lensi takmalısınız, aksi halde makyaj sonrasında gözünüze makyaj parçaları girebilir.

Lensi takmak için kullanmayacağınız elinize yani genelde sağ el kullananlar için sol elin içine lensi suyuyla dökün. Plastik lens cımbızınız varsa kullanabilirsiniz. Ancak başka bir cımbız kullanmayın. Lenslerinizi çizebilirsiniz.

Daha sonra sağ elinizin ya da sol elinizin (hangi elinizi kullanıyorsanız) baş veya orta parmağına lensi alın.
Lens çanak ya da kase şeklinde durmalıdır. Lensin tersine düzüne dikkat edin. Soluk renkli kısım iç, canlı renkli kısım dış kısımdır.

Aynı elin yüzük parmağı ile gözünüzün altından tutarak gözünüzü aşağı doğru çekin. Diğer elinizle de göz kapağınızdan yukarı doğru çekin. Yani gözlerinizi kocaman açın.

Lensi, gözbebeğinize takmaya çalışmayın. Eğer tecrübeli değilseniz gözünüzü kırpıştırıp takamazsınız. Gözünüzle yukarı veya sağa sola bakın. Gözünüzün beyaz kısmına lensi koymak çok kolaydır. Göz bebeğinizin altına ya da yana koyduğunuz lense doğru baktığınızda lens göz bebeğine oturacaktır.

Lens Nasıl Çıkarılır:
Lensi çıkarmak için lensin alt kısmından tutup aşağı doğru çektiğinizde lens gevşeyecektir ve parmaklarınızla kolayca tutup çıkarabilirsiniz.
1.

2. 



Avucunuza koyduğunuz lensi lens suyuyla bolca yıkayın. Parmağınızı kullanacaksanız yıkama esnasında, mutlaka tırmaklarınıza dikkat edin. Tırnaklarınız değmesin aksi halde lensi çizebilirsiniz. Bu sizi korkutmasın buna dikkat etmek hiç de zor değil. Yine lensi kutusuna koyun ve üzerine bol lens suyu dökün.

Son olarak "contact lens Suction wand isimli çubuklar var yeni çıkan. Bunlarda lensi takmaya ve çıkarmaya yarıyormuş. Son derece lüzumsuz görünüyor



Uygulama videosu


Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.
Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Facebook: http://www.facebook.com/nelervarneler
Blog: www.sebibebi.com
instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
İş kontağı: sebibebimakeup@gmail.com

Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram