Cilt Bakım Rutinim


Herkese merhaba,

Yine bir istek videosuyla karşınızdayım. Cilt bakımım en merak edilen şeylerden biri. Ben kozmetikte hep farklı şeyler denemeyi severim. Blogum sayesinde artık çok daha fazla çeşit deneyebiliyorum.

Şimdi sizi sıkmadan rutinime geçiyorum. Son 1 yıldan bahsedeceğim. Çünkü hep değişiyor.
Şimdi genel şeylerden bahsedip daha sonra neyi nasıl kullanıyoruma geleceğim.

Göz altlarıma geçen 6 ay Stivectin EV kullandım. Morluk giderici iddiası var. Ancak morluk olarak hiçbir etkisini görmedim. Nemlendirme özelliği güzel, fakat gözlerim yaşardığında inanılmaz bir yanma etkisi yaptı.



Ben de daha önce defalarca kullandığım Dermalogica intensive eye repair'e döndüm. Bana ürün danışanlar sıklıkla Dermalogica, Clinique ve Murad ürünlerini önerdiğimi bilirler. Birçok marka denedim ama denemediğim birçok marka da var. Ben denediklerimden ve sevdiklerimden bunları öneriyorum sıklıkla. Bunların haricinde yine dermokozmetik ürünlerden çok güzel markalar da var. Uygun fiyatlı ve yüksek segmentte, herkese ve her bütçeye göre ürün bulunmakta. Her ürün her ciltte farklı reaksiyona yol açabilir o yüzden ürünleri her zaman o ürünü satan uzanlara danışmanız çok daha sağlıklı. Eminim her markada size uygun ürünler mutlaka vardır. Göz kremi olarak intensive eye repair tam olarak neme doyuruyor. Ben Estée Lauder'in bana verdiği hediye çeki ile revitalizing supreme kremi çok sevdiğimden onun göz kremini aldım ama henüz açmadım. Bu kremim bitince deneyeceğim.

Hassas ciltlerde en çok önerdiğim şey, bir ürünü almadan mutlaka bir miktar tester edinip evinizde denemeniz, daha sonra herhangi bir reaksiyona yol açmıyorsa satın almanız.

Clinique benim cildim için yeterli olsa da artık antiaging etkili ürünler de kullanmam gerekiyor. Ben bu konuyu çoğunlukla askıya alsam da bu sene kullanmaya başladım. Aslında geçen sene bu adıma atılıp Alphaderma Okusil ve Vitamin C&C Facial Serum kullandım. Aslında bence daha ileriki yaşlara ait harika ürünler. Okusil botox etili bir göz kremi ancak ben yarım bıraktım. Gerçekten sürdüğünüz anda botox etkisi gösteriyor. Neden sevmedim çünkü bunu yaparken aslında ince bir film tabaka gibi birşey cildinizde yapışkan bir etkiyle çizgileri geriyor ve mimik yaparken buruşmasını minimuma getiriyor. O yüzden bu kremin üzerine makyaj yapamadım. Üzerine yapışıyor ki benim göz altı morluğu sorunum olduğundan devam edemedim, concealerım üzerine yapışıyordu. Serumu kullandım ona da devam etmedim.


Estée Lauder Revitalizing Supreme krem mükemle dokusu,yoğun nem özelliği biraz da kokusu ile gönlümü kazandı. Özellikle son aylarda kışın etkisiyle sanırım cildim inanılmaz kurudu. Ben de Clinique'yi akşamları, Estée'yi de sabahları kullanmaya başladım. Neden Clinique'yi akşamları kullanıyorum; çünkü akşamları daha yoğun bir bakımım var, fazla ürünle cildimi yormak istemiyorum. Cildim çok ürüne alışkın değil.

Peeling konusunda öncelikle banyoda duran (üşendiğimden duşta peeling yapmak daha kolay geliyor) Roc peelingimi genelde haftada 1 kullanıyordum. Roc olmasının özel bir nedeni yok. İnce taneli peeling bakarken gratis ya da watsons'da bunu gördüm ve düşünmeden aldım. Cildim kuruduğunda DDF'in Advanced Micro-Exfoliant Cleanser bu çok güzel peelingi geldi. Günlük kullanıma uygun ve antiaging etkisi var. Cildimi aydınlattığını hissediyorum. Kuru cildime iyi geldi.

Anti Aginglere devam edersek, 2 adet serumum var. Bunların hepsini 2 ayı biraz geçti sanırım kullandığım. Biri Darphin Stimulskin Plus (yazısı için Tık Tık), diğeri Dermalogica Overnight Repair Serum. Darphin tam bir yenileyici serum. Dermalogica da öyle ancak dermalogica tam bir yağ serumu. Benim alnım acayip pütür pütür ve kaş bölgem soyulacak kadar kuruyordu. Bu yağ 15 günde tamamen düzeltti. Aslında 2 serumu ilk 3 hafta birlikte kullandım. Daha sonra cildim düzelince ağır gelebilir diye gün aşırı kullanıyorum her ikisini de. Bir gün birini, diğer gün diğerini. Muhtemelen mantıksız bir hareket ama ikisini de çok sevdim.

Cilt ve makyaj temizliği; Geçen sene aldığım Dermalogica Precleanse ve Dermalogica Special Cleansing Gel'ini tam 1 yıl kullandım. Daha öncede çok severek kullandığım ve herkese şiddetle önerdiğim ürünler. Unutmayın, her markanın her cilt tipi için önerdiği ürünler farklı olabilir. Cildinize uygun dermalogica ürünlerini bana sormak yerine http://www.dermalogica.com.tr/ den cilt tipinizi bularak doğru ürünleri seçmenize yarayan programları sayesinde daha doğru teşhis edebilirsiniz. Ben her markanın her ürününü malesef tanıyamayabiliyorum.

Precleanse tek başına mükemmel bir yağ. Evet yağ bildiğiniz yağ. Suya dayanıklı makyaj dahil yüzünüzdeki herşeyi söküp atıyor. Ben inanılmaz aşığım bu yağa. Tek başına yeterli olsa da Special cleansing Gel'i üzerine kullanıyorum ve toniğe hiç kir bırakmıyor. yağı yalnızca makyaj çıkaracağım zaman, jeli ise sabahları kullanıyordum. Şimdi sabahları DDF'in bahsettiğim peelingini kullanıyorum.

Maske; uzmanlara göre haftada veya 15 günde bir kullanılması önerilen milyon çeşit maske olsa da ben nefret ediyorum maske hissinden. O yüzden maskeyi nadir kullanıyorum. Şu ana kadar bağımlısı olsuğum bir maske olmadı. her seferinde bambaşka maskeler deniyorum. Soyma maskelerini soymayı bir türlü beceremediğimden çok az tercih ediyorum.

Tonik olarak yine her zaman farklı ürün kullansam da şu an kuru ciltler için Missha Near Skin Extra Vital Toner Kullanıyorum.

Gelelim Rutinime:

Sabahları duştan sonra veya duşta yüzümü DDF'in Advanced Micro-Exfoliant Cleanser ı ile yıkıyorum.

Göz çevreme Dermalogica intensive eye repair sürüyorum.

Yüzüme Estée Lauder Revitalizing Supreme krem kullanıyorum.

Makyajımı çıkarırken Dermalogica Precleanse üzerine Dermalogica Special Cleansing Gel kullanıyorum.

Tonik olarak şu an Missha Near Skin Extra Vital Toner kullanıyorum.

Serum olarak Darphin Stimulskin ve Dermalogica Overnight repair serumu dönüşümlü kullanıyorum. Dermalogicayı gece yatarken, Darphin'i akşam nemlendirici sürmeden önce sürüyorum.

Hepsi bu..










Sebi Bebi

4 yorum:

  1. önerebileceğin, en memnun kaldığın cilt ve göz kremi hangisi? Perricone kullandın mı hiç acaba, onu merak ediyorum epeydir

    YanıtlaSil
  2. BİODERMA SEBİUM H2O SİZCE SUYA DAYANIKLI MAKYAJI ÇIKARIYOR MUDUR?

    YanıtlaSil
  3. Sebibebi abla. Cok tatlisin:) bakim konusunda da hassassin biliyorum. Bennde cok hassasim. Her gun yuzumuze surdugumuz urunler organik mi olmali diye icime supheler dusmeye basladi birlac zamandir. Bulundugum ilde guzellik ustune iyi dermatolog pek yok. Daha cok cilt hastaliklariyla ilgileniyorlar. Gecen birine sordum bu konuyu. Allerjik olabildiklerinden pek sevmiyorum onlari dedi. Ben sferangs natures ve zorah kullanmaya basladim 1 aydir. Allerji de yapmadilar. Ama etkinlik. Sen hic sorduny a da kullandin mi bunlardan birini? Valla yardimci olabilirsen cok sevinirim...

    YanıtlaSil
  4. Sebibebi abla. Cok tatlisin:) bakim konusunda da hassassin biliyorum. Bennde cok hassasim. Her gun yuzumuze surdugumuz urunler organik mi olmali diye icime supheler dusmeye basladi birlac zamandir. Bulundugum ilde guzellik ustune iyi dermatolog pek yok. Daha cok cilt hastaliklariyla ilgileniyorlar. Gecen birine sordum bu konuyu. Allerjik olabildiklerinden pek sevmiyorum onlari dedi. Ben sferangs natures ve zorah kullanmaya basladim 1 aydir. Allerji de yapmadilar. Ama etkinlik. Sen hic sorduny a da kullandin mi bunlardan birini? Valla yardimci olabilirsen cok sevinirim...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram