Porselen Makyaj

Allah'ım bayılıyoruz makyaja, kusursuz görünüm olsun istiyoruz. Porselen makyaj diye tutturuyoruz. Peki gerçekten porselen makyaj nedir? Bu tip makyaj hala kulanılıyor mu?

Ben hemen kısaca videonun özetini buraya yazayım, siz detay için lütfen izleyin. bu bilgileri okul'una gitmeyen makyözler bile bilmiyor arkadaşlar. Ben ne bir Blogger'dan ne bir Vlogger'dan bu ürünlerin neden kullanıldığını okumadım bugüne kadar. O diil kullanan makyözler bile bilmiyor. Yalnıza kusursuz görünsün diye basıyorlar TV Stickleri Supra Color'ları. (benim çevremdeki makyözlerin hiçbiri kullanmıyor şimdiden belirteyim)

Neden eskiden TV Stick kullanılırdı?;

TV sektöründe yüksek ışık kullanılır. İnsan derisi ise ışığı geçirir. Dolayısı ile çok yüksek ışıklar cildin içinden geçerek damarlara kadar gösterir. Bu görüntüyü yok etmek için alçı malzemesi gibi bu stickler kullanılırdı. Bu ürünler yalnızca TV önü ve Sahne makjayı olarak kullanılır. Çünkü o kadar yüksek ışığı ya fotoğraf flaşı ya da spotlar verir. Sahnede ise dans, tiyatro gibi performans gösterilen yerlerde özellike Supra color gibi cilde yapışan maske gibi duran dolayısı ile akmayan ürünler kullanılır.

Günümüzde bu ürünler kullanılıyor mu?

Artık kameralarda HD teknolojisi kullanıldığından, kamera yakın çekim yaptığında kalın makyaj her türlü görünüyor. Firmalar da artık HD teknolojisine uygun, neredeyse görünmeyen ürünler üretmeye başladılar. Artık dünyada neredeyse her yerde bu tip ürünler kullanılıyor.

Peki Bu Kadar İnce Ürünler Cildimdeki Kusurları Gösterir mi?

İşte bu ince ürünlerle birlikte ışığı yansıtma teknolojisi de gelişti. Artık ince toz mineral fondötenler bile TV'de ya da moda çekimlerinde kullanılıyor. Çünkü ışığı mükemmel yansıtarak çizgi leke vs nin görünümünü en aza indiriyorlar. Cildiniz TV stickler gibi pürüzsüz görünürken kendi teninizden ayrılmıyor, aynı zamanda maske takmış gibi değil sağlıklı bir görünüme kavuşturuyor.

Tüm bu konunun daha detayını videoda bulabilirsiniz.




Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.
Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Facebook: http://www.facebook.com/nelervarneler
Blog: www.sebibebi.com
instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
Firmalar için iletişim:  sebibebimakeup@gmail.com 

Sebi Bebi

21 yorum:

  1. Sebi Hanım
    sizi tanıyalı 2 hafta oldu keske daha önce tanıma imkanım olsaydı:(makyaj anlatımınızı,verdiğiniz bilgileri uygulamaya calısıyorum ama eksik malzemelerle uygulayamıyorum:( ağustos ayında düğünüm var allahın izniyle ama ben kırşehirde hiç iyi makyaj yapan kuaför bulamadım ve bu yüzden kendim malzemeleri alıp kendi makyajımı kendim yapmak istiyorum.bana yardımcı olur musunuz makyaj malzemeleri konusunda?hangi marka almalıyım hangi ürünü ilk almalıyım olmassa olmazlar neler? ve bi fondetene 80 tl verecek kadar drumum yok o yüzden ona göre malzeme önerirseniz sevinirim.
    şimdiden ilginize teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      marka önerisinde bulunamıyorum çünkü verebileceğiniz bütçeyi siz biliyorsunuz. Düşük fiyatlı ürünlerden L'oreal veya Maybelline önerebilirim. Onun dışında olmazsa olmaz fondöten zaten, göz altı kapatıcısı, pudra mutlaka çünkü ağustosta mutlaka terlersiniz. Eyeliner, rimel şart. diğerleri tercih meselesi.

      Sil
  2. çoook teşekürler sebi hanım en kısa zamanda en temel ihtiyaçlarımı kapatmaya sonrada ince detaylı malzemelerimi tamamlamay calışacagım:)

    YanıtlaSil
  3. bu konuyu sizin gibi prof. birinin açıklamasına çok sevindim. Çünkü maalesef bazı blogger ve vlogger'lar sırf çok popüler oldukları için kendilerini dermatolog falan zannetmeye işin kötü tarafı takipçileri de ne derlerse koşulsuz kabul etmeye başladı. Çok malzeme satın alabiliyor olmak veya makyaja meraklı ve kabiliyetli olmak yetmiyor. Öyle olsa insanlar niye yıllarca bu işin eğitimini alsın. Okuma araştırma durumları zaten malum.Yazık bu gencecik ciltlere yapılanlara..

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Ai, çok iyi siz bu vidoe yaptınız. Ben Istanbulda makyaj kursuna gittim ve boş gibi söyleyebilirim, çünkü orada sadece Tv stick ve Krylon supradan hiç bir şey daha hoca söylemiyordu . Umarım çok kızlar bu video izleyecek. Ben takım arkadaşlara bunu anlatmak istedim ama hoca dedi, demek doğru :)
    Ellerine sağlık size

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. porselen makyajın bu olduğunu bilmiyodum bi fondotenin en önemli özelliklerinden biri bence doğal gözükebilmesi kendi yüzün olmadığı anlaşıldıktan sonra insan neden istesin gerçekten çok bilgilendirici bi video olmuş teşekkürler :)
    http://meeryemcan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Sebibebi merhaba
    Ben yıllardır bakımlı gezen ve makyaja önem veren biriyim.ancak senin videolarını yaklaşık 3 aydır izlemeye ve uygulamaya başladığımdan beri insanlar avm de ofiste makyaj malzemelerinin markasını manikürcümün adresini sorar oldu:))
    Türkiye'de takip ettiğim en yetenekli güzellik uzmanısın. Izlemeye ve okumaya devam edicem. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu demek ki çok güzel uyguluyorsun öürendiklerini eminim benden güzel yapıyorsundur. Bu güzel yorumun için teşekkürler

      Sil
  9. bayıldımmmm :) anlatım uygulama herşey harika

    YanıtlaSil
  10. Sebi hanim...
    Sizinle birgun gecirmek isterdim..
    Kendi yuzumu ve bana uygun olani bilmek iyi gelirdi...
    Mumkunmu?
    Bir salonunuz varmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef salonum yok ancak kendinizi daha iyi tanımanız ve uygun olanı yapmanız için video çekiyorum lütfen izlemeye devam edin

      Sil
  11. maalesef 1 senedir sivilce izlerimi kapatıyo diye supracolor kullanıyodum cildim en sonunda kustu suan yüzüme hiç bişey sürmüyorum..mineral fondoten arıyordum bu süreçte sizi tanıdım:) bana kapatıcılığı iyi olan ve yağlı ciltler için fondoten önerirsiniz çok sevinirim..bu arada bağımlınız oldum:)

    YanıtlaSil
  12. porselen makyaj ile ilgili bütün aradığınız ürünler en uygun fiyat ile bu sitede http://www.a-dan-z-ye.com/index.php

    YanıtlaSil
  13. Merhaba kuru bir cilde sahibim. Bana yapmam gereken aşamaları anlatırmısın.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba kuru bir cilde sahibim. Bana yapmam gereken aşamaları anlatırmısın.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram