Fırçalarımı Nasıl Temizliyorum



Yeniden merhaba

Yoğun bir haftanın ardından önce yine youtube'a yükledim videoyu ve 1 gün sonra yazısını yazmaya fırsatım oldu. Videolar yüklenmeden postu yayınlayamıyorum çünküyazıya videoyu gömüyorum. Onun için de saatlerce süren uploada bırakma işlemini beklemek zorundakalıyorum. Bundan dolayı gece yüklenen videoyu sabah işim varsa ancak akşama yazabiliyorum.

Oldukça soru alan bir konu işledim yeniden. Fırça temizliği bilenler için çok sorun olmasa da tonlarca para verip nasıl temizleyebileceği hakkında hala bilgisi olmayan insanlar var.

Hemen özetle yazacağım gibi uygulamalı olarak anlattığım videoyu da atlamamanızı öneririm.

Fırça temizliğinde dikkat edilmesi gerek ilk şey:

Birçok insanın yaptığı hata fırçaları açık bir şekilde fincan vs gibi yerlere koyarak açık bırakmaları. Açıkta bırakacaksanız üzerine ya bir buzdolabı poşeti geçirin ya da herhangi bir peçete koyun. ÖZellikle hassas ve akneli ciltler için hijyenik değil. Evinizin tozunu aldığınızda 30 dk sonra parlak yüzeylerde ne kadar tozun yeniden yerleştiğini görebilirsiniz.

Fırçalarınızı yıkarken baş aşağı yıkamamanız ve kuruturken de başıyukarı gelecek şekilde kurutmamanız. Bu yapışkanın sökülmesine neden olabilir. Brush guard veya benzeri bir ürün kullanarak baş aşağı veya yatay bir şekilde kurutmanız en doğru olanı.

Fırçalarımı kullanımdan sonra genel olarak M.A.C Brush Cleanser kullanıyorum. Fiyatı 35 TL. ama bana en az 3-4 ay gidiyor.

Brush celanser'ı bküçük bir kaseye bir miktar döküp fırçalarımı buna batırıp hafif çalkalıyorum ve bir kağıt havluya boya vermeyene kadar sürtüyorum. Sonra şekil verip yatay bir şekilde kurumaya bırakıyorum.
İçeriği: su, alcohol denat., sodium trideceth sulfate, disodium lauroamphodiacetate, hydrolyzed wheat protein, hexylene glycol, cetrimonium chloride, triclosan, isopropyl alcohol, blue 1, red 33. 


İkinci ürün ise Ben Nye fırça temizleyicisi. Fiyatını hatırlamıyorum sitelerinde de görünmüyor stokta şu an yokmuş. İçeriğinde alkol yazıyor. kokusundan anladığım kadarıyla saf alkol. Bunu direk fırçanın üzerine spreyliyorsunuz. Hızlı temizlik yapmanız gerektiğinde kullanmanız daha iyi. Alkol olduu için çok hızlı uçuyor. Örneğin profesyonelsininz ve elinizde az fırça var, 5 kişiye makyaj yapıyorsunuz, hızlıca kullanabilirsiniz.


Bütün bunların dışında deliler gibi makyaj yapmadığımdan ve dışarıya da makyaja gitmediğimden fırçalarımı yalnızca videolarda kullanıyorum o yüzden 3-4 haftada bir yıkama yolunu seçiyorum. Yıkama derin temizlik sağlar ve saç kremi zeytinyağı gibi ürünler de alkol bazlı içeriklerin sertleştirdiği fırçalara bakım yapar.

Makyaj temizleyici olmadığı dönemlerde makyözlerin şampuandan daha sık kullandıkları yöntem bulaşık deterjanı ve zeytinyağıydı. Bulaşık deterjanı yağ çözen bir ürün olduğu için leke çıkarmada da sıkça kullanılır ancak aynı zamanda aşındırıcı etkisi de vardır. Bunu da zeytinyağı ile çözüyorsunuz. İkisini karıştırdığınızda kremli sşamğuan gibi bir temizleyiciniz oluyor. Zeytinyağı gerçekten muntazam yapıyor.


Diğer bir yöntem şampuan ve saç kremi. Bebe şampuanı hassas bir temizleyici olduğundan birçok insanın tercihi ben de bir süre kullanmıştım. Şimdi ise şampuan ve saç kremi ikilisini de kullanıyorum. Bebe şampuanından sonra da krem yapabilirsiniz. Eğer kılların yumuşak kalmasını istiyorsanız mutlaka krem yapın veya da maske veya zeytinyağı.


Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.
Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Facebook: http://www.facebook.com/nelervarneler
Blog: www.sebibebi.com
instagram: sebibebiTwitter: sebibebicom
Dailymotion Offical:www.dailymotion.com/sebibebi
Business Contact: sebibebimakeup@gmail.com
Pinterest: pinterest.com/sebile


Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.
Aşağıdaki linklerden beni takip edebilirsiniz
Facebook: http://www.facebook.com/nelervarneler
Blog: www.sebibebi.com
instagram: sebibebi
Twitter: sebibebicom
Firmalar için iletişim:  sebibebimakeup@gmail.com 


Sebi Bebi

2 yorum:

  1. Meraba sebibebi Real Techniques Brusheshakkında ne düşünüyorsun ? Mineral fondöten in önerir misin ? Malum kabukilet çok pahal

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar. Blogunuz ve yazılarınız gerçekten çok bilgilendirici. Sizi uzun süredir takip ediyorum. Ben de bu blog dünyasına yeni katıldım ve evdeki malzemelerle maliyetsiz-doğal cilt bakımı yapma yöntemlerini yazdım. Okursanız çok sevinirim: http://susanredna.blogspot.com.tr/2014/06/evdeki-malzemelerle-dogal-cilt-bakm.html :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram