Oyuncu için Pratik Elkitabı Mutlaka Okunmalı




Sevgili arkadaşlar,

Bugün siye bir oyuncunun ve oyuncu olmak isteyenlerin başucunda bulunması gereken bir kitaptan bahsedeceğim. 

Çevirmeni çok yakınım olduğu için kitabı okuyup sizlere de tanıtmak istedim. 

Kitabın girişinde oyunculuk dendiğinde hepimizi heyecanlandıran ama "hadi geç oyna karşımda" denildiğinde ise hissettiğimiz utançtan bahsediyor. Bunu yaşamama gerek kalmasa da tiyatrocu ve oyuncu eğitmeni arkadaşlarımdan görüyorum. Sana "abajur" takliti yap diyor 50 kişinin önünde. Bu ve bunun gibi bir sürü şeyde gizli oyunculuğun temelleri. Bu utanç duygusunu nasıl atacağımız ise işte bu kitapta gizli. Yalnızca oyunculuk için değil içerisinde kendimizi geliştirmek adına da bir sürü şey bulabileceğiniz bu küçük, okuması kolay ve anlaşılır kitap çok uygun fiyatlarla kitapçılarda.

Fiyatı 10 TL, idefix'te şu an 7,5 TL


"Gerçeğin ve faziletin toplumun hemen her alanında bu kadar nadir olduğu bir zamanda dünyanın tiyatroya, tiyatronun da insan ruhunun gerçeğini sahneye taşıyabilecek oyunculara ihtiyacı var."

Metis Yayınları “Sanatlar ve İnsan” dizisinde bu hafta konusunda en yetkin klasiklerden biri olan bir kılavuz kitap çıkartıyor. Kitap tiyatroda, ama aynı zamanda dizi ve sinema setinde iyi oyunculuk için ne yapılması gerektiğini, daha da önemlisi ne yapılmaması gerektiğini açıklayan kullanışlı ipuçları sunuyor. Kitabı Türkçeye kendisi de oyunculuk eğitimi sırasında bu elkitabından yararlanmış olan Deniz Ölmez çevirdi.

Kitabın altı yazarının (Melissa Bruder, Lee Michael Cohn, Madeleine Olnek, Nathaniel Pollack, Robert Previto ve Scott Zigler) katıldıkları atölyelerdeki oyunculuk pratiklerini paylaşarak ortaklaşa yazdıkları bu özlü kitap, tekniğin yapıtaşlarını örnek oyun parçaları üzerinden açıklıyor. Büyük kuramsal analizlerden hareketle değil, gerçekten de oyuncuya performansını geliştirmek için pratik yarar sağlamak üzere tasarlanmış kısa ama bilgece bir kitap bu. Yazarların da hocası olan büyük usta David Mamet'in kitaba yazdığı girişte söylediği gibi, oyunculuk eğitimindeki suçluluk, utanç ve yetersizlik duygusundan kurtulmanın bir yolu olmalı: Bu elkitabı işte bunu başarmanın anahtarını sunuyor.
 
Kitap 10 Ekim Perşembe gününden itibaren kitapçılarda olacak.
Internette ise www.idefixe.com ve www.kitapyurdu.com adreslerinden temin edilebilir.

Kitap künyesi:
Oyuncu için Pratik Elkitabı
Melissa Bruder, Lee Michael Cohn, Madeleine Olnek, Nathaniel Pollack, Robert Previto ve Scott Zigler
Çeviren: Deniz Ölmez
ISBN-13: 978-975-342-082-2
13 x 19.5 cm, 112 sayfa




Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram