Mineral Makyajı Hakkında



Mineral Makyaj malzemeleri vazgeçemediğim ürünlerimden. Çok seviyorum. En sevdiğim marka Bare Minerals ancak artık distribütörü yok ve satılmıyor. O yüzden tedariği yok. Bare Minerals'i blogu ilk kurduğum zamanlarda yazmıştım. İşte linki: TIKTIK
Mineral makyaj çok hafif olması, gözenekleri tıkamaması, cilde hiçbir zarar vermemesi, her cilt tipine uygun olması, kolay uygulanması ve cildi sağlıklı göstermesi benim tercih nedenlerim. Bunun dışında her markanın kendine ait özellikleri var. Yalnız benim saydığım özellikler %100 mineral ürünler için geçerli. Mineral makyajının popüler olması nedeni ile her marka, BB kremlerde olduğu gibi kendi mineral ürünlerini satıyorlar. Farklarını ancak benim tavsiye ettiğim ürünlerle kıyasladığınızda, elinize alıp ezdiğinizde anlayabilirsiniz. Örneğin M.A.C'in de mineral fondöteni var ve herşeyine bayılmama rağmen hiçbir zaman almadım. Nedeni ise elime parmaklarımda sürdüğümde hissettiğim şey. 
Ben Bare Minerals'i nereden alabilirim diye soran herkese hiç kullanmadığım halde Youngblood öneriyordum. Çünkü muadilini araştırdığımda benim en içime sinen oydu. Ancak hiç deneme fırsatım olmamıştı. 
www.dermomarket.com birçok blogger arkadaşla işbirliği yapıyordu ve ben de daha önce kendilerinden çok sevdiğim Dermalogica temizleyicilerimi almıştım. Aradım ve bu ürünleri deneyip yazmak istediğimi söyledim. Kendileri hemen ürünleri gönderdi, çok teşekkür ederim. 
Youngblood beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Şu an gönül rahatlığı ile herkese şiddetle tavsiye ederim. 
Youngblood yapı olarak Bare Minerals'e çok benziyor. Fark göremedim. Daha parlak duruyor çok az bir fark bu. Ben iyi yönde beğendim. Parlaklık tamamen canlılık olarak algılanmalı. Yağlı parlaklığı değil, cildin sağlıklı ışıltısı olarak görünüyor. Kapatıcılığı yine aynı. Orta ve üstü kapatıcı statüsünde benim için. Günlük hayatımda şimdiden hergün kullanmaya başladım. 
Mineral makyaj ürünleri tüm problemli, ameliyatlı, akneli vs, tüm sorunlu cilt tipleri için mükemmel. Şiddetle herkesi bağımlı yaptım. Umarım bu deneyimi yaşayanlardan biri siz olursunuz.
Kabuki Brush ile kullanılıyor. Kabuki-samur anlamında. Ancak şu an kabuki fırçalar "sık dokulu mineral fırçaları" anlamı ile sentetik, keçi kılı vs gibi şekillerde bulunuyor. Ben en çok samur kullanıyorum. Ancak Sephora'nın kabuki fırçasından da memnunum. Burda önemli olan sık kıllı olması ki yüzünüze uyguladığınızda fondöten uçmadan sert yoğun kıllarla cildinize işletilsin.
Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız.



Radiance'a bayıldım. Aslında ben de açık rengi vardı yine bare minerals'in. Bu bronzer gibi. Tüm yüzüme parlaklık vermesinden hoşlandığım için geneline sürdüm.




Concealer'ı ise orta kapatıcı, ancak inanılmaz yumuşak. Çok ilginç bir dokusu var, eliniz sanki çok yumuşak köpüğümsü birşeyde kayıyor gibi. İlk kez compact mineral ürünü kullandım. Hafif concealer sevenler için harika. Benim gibi aşırı morluk sahibiyseniz memnun kalmayabilirsiniz. 


Jane Iredale;
Jane Iredale ise doğum lekesi vs gibi izleri kapatma iddiasında olan başka bir marka. Reklamlarında Holywood yıldızlarının bozulan ciltlerine bu ürünlerle destek olduğu yönünde. Ürünlerinden yalnızca Glow Time BB kremi kullandım. Full Coverage BB krem olarak geçiyor ve Full Coverage likit fondötenler kadar kapatıcı. TEnimde beyaz kaldı. BB5 rengini kullandım. BB kremler bir süre açık kalıp yavaş yavaş cilt rengine oturuyor ancak bu çok açık kaldı, bir ton daha koyusu olsa oturabilirmiş. 


Ürünler dermokozmetik ürünler olduğu için yalnızca eczaneler kanalı ile satılmakta.
Ürünlere www.dermomarket.com'dan ulaşabilirsiniz.


YOUNGBLOOD Sitesinden bir kaç açıklama
Neden Mineral Makyaj:
  • Kadınların makyajla ilgili duyduğu en büyük rahatsızlık fondöten seçimidir. Gözenekleri tıkayan ağır fondötenler yüz yıkama isteği ve rahtsızlık hissi uyandırırlar. Mineral fondötenler öğütme sistemleri sayesinde en ince formdadırlar ve özel formülleri yüzde yokmuş hissi uyandırırlar.
  • Mikronize ve yüksek oranda ışığı yansıtıcı minerallerden oluşan mineral kozmetik ürünler ciltteki kırışıklık, kızarıklık ve ince çizgilerin daha az görünmesini sağlarlar.
  • Kayalar ve topraktaki pigmentlerden üretilen mineral kozmetik ürünler petrolyum boyalar ve farklı kimyasallardan oluşan genel kozmetik ürünlerden çok daha sağlıklıdır.
  • Mineral kozmetikler içeriğindeki güneş koruyucu özelliği sayesinde cildin daha genç ve sağlıklı görünmesine katkıda bulunurlar.
  • Mineral ürünler akne, rosacea, leke problemi yaşayan kişilerde iyileştirici özelliğe sahiptir. Cilt problemlerinin iyileşmesine yardımcı olurlar.

MİNERAL MAKYAJ ÜRÜNLERİ HAKKINDA;

Mineral makyaj ürünleri çoğunlukla toz formda olur. Toz fondötenler ise mutlaka fırça ile uygulanmalıdır.
Uygulama; Bir miktar ürün kapağın içerisinde fırçaya yedirilir. Daha sonra dairesel hareketler ile cildin dışından içeriye doğru uygulanır. Asla fırçada yoğun ürün barındırılmaz, az miktarda fondöten yüze iyice yedirilmelidir.
  • Kullanılan fırçanın tercihen aynı markanın önerdiği fırçalar olması ürünün performansı açısından önemlidir.
  • Her zaman az ürün yeterli miktarda kapatıcılık sağlanabilir. Mineral ürünler yoğun olduğu için fazla miktarda kullanılması mükemmel kapatıcılık yerine olumsuz bir görüntüye yol açacaktır.
  • Mineraller cildin yağı ile aktive olacağı için makyaj gün içerisinde daha güzel görünür. Cilt ile bir olup doğal ve ışıltılı bir görüntü sağlar.
  • Mineral makyaj satın alırken içeriklerine dikkat edilmelidir. İçeriğinde kimyasal maddeler, talk, koku barındırmaması önemlidir.
  • Minerallerin yüksek kalitede ham maddeden elde edilmiş olması önemlidir. Ürünü iki parmak arasında ezerek yapısını hissetmek önemlidir. Ürünün yumuşaklığı ve dokusu bu şekilde anlaşılabilir.


Eğer Gmail veya Twitter hesabınız varsa bu blog'u izlemeye alabilir veya facebook sayfamı beğenebilirsiniz.
http://www.facebook.com/nelervarneler
twitter: sebile_yilmaz
pinterest: pinterest/sebile
instagram: sebibebi
Youtube: http://www.youtube.com/user/sbylos

youtube user name: Sebi Bebi
Daily Motion Offical Page: Sebi Bebi
Business Contact: sebibebimakeup@gmail.com


Sebi Bebi

15 yorum:

  1. i.d bare minerals ürünleri aşağıda linkini verdiğim sitede satışta acaba güvenli midir?
    http://www.idmineralfondoten.com
    http://www.guzelligetikla.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. orjinale benziyor ama kendi sitesi değil bare mineralsin artık sitesi yok. o yüzden güvenilir diyemem görünen orjinal gibi

      Sil
  2. cok açıklayıcı sebi hanım tesekürler

    YanıtlaSil
  3. Hangi marka kabuki brush kullaniyorsunuz ? Memnun musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef yine bare minerals ama sephoranın sentetik kabuki brush'ından da çok memnunum

      Sil
  4. Merhaba sephora disinda onerebilcgnz kabuki brush var midir ? Bende id kullaniordm satilmadgndan young blood markasina gectim ve inanilmaz mutlym id fircam vardi ama kirildi o yuzden firca arayisndaym yardimci olursaniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
  5. The Body Shop un kabuki fırçasını önerir misiniz? Bir blogta rastladım, uygun fiyatlı bir ürün ama kararsız kaldım. Sephoranın fırçası diğer kabukilerden çok minik olduğu için emin olamadım. Bu arada bu dediğiniz ürünün kapıda ödeme seçeneği var mı ve fiyatı ne kadardı? Daha önce mineral olarak sadece Sephora mineral pudra aldım gramajı çok küçük ve gramajına göre pahalı olduğundan bitecek diye kullanmaya kıyamıyorum; çünkü 2 kullanımda neredeyse yarıya indi. Bu pudranın gramajı ne kadar acaba? Daha öncede bahsetmiştim mac kapatıcı ve pudra almıştım rengi aşırı koyu çıktı diye. Sonrasında Make up forever ın kapatıcısını aldım fakat doğum günümde kuaförde makyaj yaptırdım ve ürünleri yokmuş, benimki ile yaptılar sonrasında da daha yeni açtığım hiç kullanmadığım kapatıcıyı çaldı kadın. Tabi sonra araştırdım işten çıkmış hemen vs. 85 tl çöpe gitti yani... Şimdi kapatıcı ve pudra ihtiyacım var. Ama hangi ürünü almam daha iyi olur bilemiyorum. Şu an geçici süre için flormar concealer aldım, göz altlarımdaki aşırı morlukları, fiyatının aksine çok güzel kapatıyor, ama ben yüzümdeki çilleri kapatmak için bir kapatıcı istiyorum. Ve üzerinede bir pudra lazım doğal olarak, doğal dursun istiyorum ve uygulama kolaylığı açısından minerallerdeki gibi toz pudra değilde, hani kaplarda oluyor ya mac studio fix vs gibi sıkıştırılmış mı deniyor ona, işte o tarzda bir pudra istiyorum. Maalesef bb krem ya da tek başına fondoten ya da pudra yeterli gelmiyor çillerime. Kapatıcı ve pudrayı beraberinde kullanmak en güzel çözüm oluyor. Yani kapatıcınında rengibi eşitlemek ve cildimin yorgun göründüğü zamanlarda sorunları kapatması açısından pudranında kapatıcı özellikli olmasını istiyorum. Pudra da aradığım özellikler; doğal ve canlı bir görünüm versin, kapatıcı özelliği olsun, kalıcı olsun öyle uçup gitmesin, yapmacık bir görünümü olmasın pazar ürünleri gibi... Kapatıcıdan isteğim ise cildimle çok zıt bir renkte olup sırıtmasın, kahverengi renge sahip çillerimi full kapatsın pürüzsüz bir görünüm sağlasın, kalitesiz ürünler gibi dağılma yahut zor sürülme sorunu olmasın. Cildim karma T bölgesi yağlı. Fakat yanaklarım kuruma yapıyor ve alnım yağlı olduğu halde örneğin şimdide olduğu gibi kuruyup pul pul dökülüyor. 21 yaşındayım, fakat çok gülmekten ve günlük hayatta aşırı mimiklerimden dolayı olan birazcık mimik çizgilerim var göz kenarım ve ağız kenarımda. Yani ürünlerin birikme yapmasını,cakey görüntü oluşturmasını yahut yanaklarımda falan pul pul durmasını istemiyorum. Kısacası bu kadar ayrıntı vermemin sebebi daha kendimi ve istediğimi daha iyi anlatmaktır. Umarım yanlış anlamazsınız yahut rahatsızlık vermiş olmam. Kapatıcı ve pudra önerisi istiyorum sizden. Bu ürünleri vaktiniz varsa uygun fiyatlı ve uygun fiyatın üstü olmak üzere tahmini fiyatları ile yazabilirseniz sevinirim. Önerilerinizde hem ucuz hem daha yüksek fiyatlı istememin sebebi param olduğunda pahalı olanı, o kadar param olmadığında da boşta kalmamak için ucuzu alarak kullanmaktır. Aynı zamanda dudaklarımın doğal rengi kıpkırmızı yani koyu ve piyasaki çoğu ürün saydamımsı olduğu için açık renkler hep koyu duruyor. Açık pembe, nude tonlar içinde dudağımın renginden etkilenmeyip rengini verebilecek markalar önerirseniz beni çok mutlu edersiniz. Bu arada söylemeyi unuttum sizinle aynı ten rengine sahibim. Umarım kendimi anlatabilmişimdir çok uzun oldu ama... Biraz fazla soru sordum ama kusura bakmayın şimdiden teşekürler. :)

    YanıtlaSil
  6. Bu arada öneriler mac dışında olursa sevinirim, çünkü 150 Tl den fazla zararım olduğundan beri hiç bir şey alasım gelmiyor oradan... Tatsızlık çıkmasaydı ruj koleksiyonumu yenilemek başta olmak üzere denemeyi istediğim ürünleri vardı... Fakat şimdi başka markalarda arıyorum. Şimdiden sağolun.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, sorunlu bir cildim var her şey dokunuyor, youngblood mineral likit fondöteni önerir misiniz, bir de anti aging etkisinden bahsedilmis yas sınırı var mı yasım 26 kullanabilir miyim? Ya da baska fondoten ne önerirsiniz? Size cok güveniyorum lütfen cevaplayın.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba id bare minerals ve youngblood pudra arasında çok kararsız kaldım. Sizce hangisi tecih edilmeli?

    YanıtlaSil
  9. .merhabaa uzun suredir takıpcınızım cildim sizinkine çok benzıyo tabıkı sızınkı kadar guzel değil :) 20 yasındayım +küçük sevimli çiller mevcut tamamen kapatmak ıstıyorum ama yaslı gorunmek ıstemıyorum kalın putur putur. Estee lauder double wear bıtırdım sıze guvenerek memnun kaldım evet ama sankı eksık bıseyler vardı ben sızın kullandığınız fondotenı merak edıyorum 1 haftadır gıdıp dönuyorum almadan sızınkınden kullanmak ıstıyorum. çok tesekkurler sımdıden sevılıyosunuz çok baska yerınız bende..

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. HUNCALİFE ÜRÜNLERİ SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI ( İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI HİÇ BİR MADDE İÇERMİYOR.) HELAL SERTİFİKALI ÜRÜNLER..
    HARİKA KOZMETİK VE GÜVENLE KULLANABİLECEĞİNİZ KONSANTRE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ..
    %100 TÜRK FİRMASI NETWORK SİSTEMİNDE EN ÇOK KAZANDIRAN VE TEMSİLCİLERİNE EN İYİ FIRSATLARI SUNAN BİR ŞİRKET..
    SİZDE AİLEMİZE KATILMAK İSTERSENİZ ÜCRETSİZ ÜYELİKLE ADIM ATABİLİRSİNİZ..http://www.huncalife.com.tr/default.aspx?ReferenceID=0d08a46f-0361-41ab-95a9-7facace729df

    YanıtlaSil
  12. Daha önce jane iredale 'nin ürünlerini kullandım; ancak youngblood kullanmadım bu yazıdan sonra youngblood markasının ürünlerini de deneyeceğim. Faydalı bir yazı olmuş teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,youngblood'ın likit fondötenini önerir misiniz yoksa toz halinde olanlar daha mı iyidir?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram