Versace H&M İçin Tasarladı Torpil Talepleri Geldi


Versace Kreatif Direktörü Donatella Versace’nin ikonik desen ve elbiselerin dikkat çektiği özel koleksiyonu hazırlamak için arşivlere indi. Donatella Versace’nin tamamen yeni bir kitleye bazı Versace klasiklerini sunmak için hazırladığı koleksiyon H&M’in online mağazasının yanı sıra dünya çapında yaklaşık 300 mağazada satışa sunulacak. Türkiye pazarına girdikten kısa bir süre sonra Lanvin koleksiyonunu sunan H&M, alışık olmadığı taleplerle karşılaşmıştı. Tüm dünyada yoğun ilgi gören, uzun kuyruklara ve kalabalığa neden olan özel koleksiyonlardan ürün almak isteyen İstanbul sosyetesinin ‘torpil’ talebi H&M’den karşılık görmemişti.

Telefonla torpil talebi

Dünyanın en büyük perakende gruplarından İsveçli H&M, ulaşılabilir fiyata hızlı moda sunarken, ünlü tasarımcılarla işbirliği yaparak onların koleksiyonlarını da daha uygun fiyatlara tüketiciyle buluşturuyor. Lüks kategorisi için koleksiyon hazırlayan tasarımcıların ürünlerini, çok uygun fiyatlarla tüketiciye sunarken moda demokrasisi hedefleyen H&M’den, özel bir uygulama veya torpil beklemenin anlamsızlığı dile getiriliyor. Aralarında ünlü isimlerin bulunduğu pek çok kişi Lanvin koleksiyonunda olduğu gibi Versace koleksiyonunda da markanın İstanbul merkezini telefonla arayarak bazı ürünlerin kendisi için ayrılmasını talep etti.

Listeli şoförler sırası

H&M Kurumsal İletişim Müdürü Pelin Atay, torpil talebi karşılık görmeyenlerin nasıl çözüm bulduğunu şöyle anlattı: “Bu tür taleplere cevap veremiyoruz. Geçen yıl Lanvin’de de böyle talepler geldi. Karşılık bulmayınca kendileri alışverişe gelmek yerine şoförünü gönderenler veya evdeki yardımcılarını sıraya sokanlar oldu. Hatta bazen sıradaki şoförler ellerindeki listeyi vererek, almak istedikleri ürünlerle ilgili satış ekibimizden yardım istediler.”

Sabah 05.00’te sıraya giriyorlar 

Geçen yıl Lanvin ürünleri bitince ağlayanlar olduğunu hatırlatan Atay, bazı tüketicilerin daha çok böyle bir tecrübe edinmek, arkadaşlarıyla aynı kuyruğa girip vakit geçirmek için geldiğini de söyledi. Atay, sabah 05.00’te sıraya girenlerin olduğunu belirterek, “Versace for H&M koleksiyonu sadece İstinlePark mağazasında satılacak. Alışveriş merkezi bizim için sabah 08.30’da kapılarını açacak. 3 bin 200 parça ürün satışa çıkacak” dedi. 

Herkese 10 dakika süre

Atay, aldıkları önlemleri şöyle sıraladı: “H&M koleksiyonu için hem kadın hem de erkek bölümünde ayrı özel bir alan satış gününe özel hazırlanıyor. Mağaza saat 10.00’dan itibaren açılacak. Koleksiyona yoğun ilgi nedeniyle, izdihamı önlemek için müşterilere 10 dakika ile sınırlı alışveriş imkanı tanınacak. Kuyruğa giren moda severlere sırasına göre 10-20 kişi arasındaki gruplarla, 14 farklı renkte bileklik verilecek. Örneğin ilk 10-20 kişiye mavi, ikinci 10-20 kişiye sarı vb. farklı renklerde bileklik dağıtılacak. Müşteriler de bilekliklerdeki renkler sayesinde saat kaçta bu özel koleksiyondan alışveriş yapacaklarını bilecekler. Erkek koleksiyonunda ise bileklik sistemi uygulanmayacak. Versace, Türkiye’de Lanvin’e göre çok daha fazla bilinen bir marka. Daha yoğun ilgi bekliyoruz.”

Turistler de geliyor

H&M Kurumsal İletişim Müdürü Pelin Atay, özel koleksiyon satışlarında başka şehirlerden hatta yurtdışından bile gelenler olduğunu belirterek, “Lanvin’de başka ülkelerden gelenler olmuştu. Kendi ülkelerinde alamayınca Türkiye’ye gelmişler. Ortadoğu, Almaya ve Rusya’dan çok sayıda yabancı ağırlamıştık. Versace’de daha çok yabancı ilgisi bekliyoruz” dedi.

Versace’nin özü

NEW York’ta düzenledikleri defilenin büyük beğeni topladığını belirten Versace Kreatif Direktörü Donatella Versace, Versace for H&M koleksiyonu için şöyle konuştu: “H&M koleksiyonu, Versace’nin özüdür. İşbirliği için, en yeni koleksiyonların yanı sıra arşivlerden de, parlak baskılar, Yunan anahtarı ve cesur kesimler gibi bazı Versace ikonlarını geri getirdik. H&M kitlesinin bunlarla yapacaklarını smerak ediyorum.”

Her üründen bir tane alabilecek

Versace for H&M Kadın koleksiyonunda 40 giyim, 20 aksesuar modeli var. 
Versace for H&M Erkek koleksiyonunda ise 20 giyim, 10 aksesuar yer alıyor. 
Her müşteri, her bir üründen sadece bir adet satın alabilecek. 
İlk kez Versace for H&M işbirliğinde ev tekstili ürünleri de satışa sunuluyor olacak. 
Kadın koleksiyonunda bedenler 34-42 arasında değişiyor, ayakkabılar da 36-41 arasında. 

Fotoğrafları daha büyük görmek için üzerlerine tıklayınız. 


Eğer Gmail veya Twitter hesabınız varsa bu blog'u izlemeye alabilir ve sağ üst köşede bulunan facebook, twitter, stumbleupon logolarının üzerine tıklayıp sosyal sitelerde paylaşabilirsiniz.
Ya da Facebook sayfamıza üye olabilirsiniz.

Sebi Bebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram