Çilekli Buz

Yemek tarifi defterim var bir tane. Erkek arkadaşım ilk gördüğünde "wayy amma çok tarif var" dedi ağzı sulanarak. Sonra bir baktı ki saçma sapan fransız isimleriyle dolu pasta çörek çikolata dışında tarif yok, zavallı o günden beri hazır köfteye talim ediyor. Şansıma tatlıyı da seven biri değil yoksa hergün tatlıya boğarım onu. Neyse ablam çilekli buz almış gelmiş. Baktım baktım... Dedim şunun yapılışı o kadar basit ki Çileği al dondur. İşte böylece sizlerle paylaşacağım çilekli buz hikayesi çıktı ahahaha. Bu arada ben buz dondurmaları şahsen çok sevmem ama çocuklar bayılıyorlar nedense. İşte çoluk çocuk torun tombalak için yapabileceğiniz şahane bir dondurma tarifi.
Paylaştığım yazıları kaçırmamak için Facebook sayfama üye olun: 
Eğer Gmail veya Twitter hesabınız varsa bu blog'u izlemeye alabilir ve yazılarımı sağ üst köşede bulunan facebook, twitter, stumbleupon logolarının üzerine tıklayıp sosyal sitelerde paylaşabilirsiniz.




Malzemeler:
4 su bardağı taze ayıklanmış çilek
3/4 bardak toz şeker
1/2 bardak su
1 limon suyu



Çileği ve şekeri bir kaba koyun karıştırın. Eğer çilek sezon çileği ise 15 dakika bekletin. Sezon çileği değilse biraz daha fazla bekletin. Şeker çileğin suyunu salmasını sağlayacaktır.


Bu karışımı küçük bir tencereye aktarın ve üzerine 1/2 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha pişirin.


Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Kaynamış çilekleri robota koyup üzerine limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Eğer taneli olmasını istiyorsanız çok parçalamayın.



Dondurma kalıplarına eşit olarak dağıtın ve çubuğunu ilave edin. En az 5 saat dondurun.
Eğer dondurma kabınız yok ise kağıt bardak kullanabilirsiniz. Kağıt bardağa koyduğunuz dondurma harcını 2 saat buzlukta tuttuktan sonra çıkarın. Kremsi bir kıvamda iken tam ortasına dondurma çubuğunu saplayabilirsiniz.

Sebi Bebi

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Instagram